https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Predsednik Ugljanin u Istanbulu

Predsjednik SDA Sandžaka na Erdoğanovoj konvenciji Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima prisustvovaće u nedelju, 27. maja 2012. godine,  4. redovnoj konvenciji Parije pravde i razvoja (AK Party) Redžepa Tajipa Edoğana.  

Detaljnije
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje ponašanje selektora Mihajlovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje selektora Siniše Mihajlovića i isključivanje Adema Ljajića iz fudbalske reprezentacije Srbije.  Reakcija Fudbalskog saveza Srbije je podjednako skandalozna jer svojom podrškom ovom sramnom činu i ultimatumom, koji stavlja pred Ljajićem, šalje poruku da u reprezentaciji nema mjesta igračima koji se ne osjećaju kao Srbi, bez obzira što je on kao Bošnjak punopravni državljanin Srbije.

Detaljnije
Tekstilna industrija - šansa za stratešku saradnju Srbije i Turske

“Verujem da ovaj poslovni forum predstavlja dobru osnovu za unapređenje saradnje i učvršćivanje ekonomskih odnosa između privreda Srbije i Turske. Naš zajednički pravac kretanja je stabilnost ekonomija i uspostavljanje dugoročne saradnje“ izjavio je ministar u Vladi Republike Srbije prilikom otvaranja poslovnog foruma "Tekstilna industrija - šansa za stratešku saradnju Srbije i Turske" koja je održana danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Detaljnije
Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Novom Pazaru

Danas je u Multimedijalnom centru u Novom Pazaru potpisan Koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti u gradu Novom Pazaru i utvrđeni i principi funkcionisanja lokalne samouprave u gradu Novom Pazaru. Koalicioni sporazum su potpisali ispred SDA Sandžaka generalni sekretar Fuad Baćićanin, prvi sa izborne liste SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin i dr. Meho Mahmutović, član predsjedništva SDP-a i prvi na izbornoj listi „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”. 

Detaljnije
Uspešna saradnja Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja i USAID Agrobiznis projekta

Ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik SDA Sandžaka, danas se u svom kabinetu u Beogradu sastao sa Luisom Faorom, direktor USAID Agrobiznis projekta. „Dugujem vam veliku zahvalnost na najuspešnijoj saradnji na realizaciji projekata „Žene u agrobiznisu“ i vašoj viziji koja je pomogla da se uspešno sprovede projekat u nerazvijenim opštinama“ istakao je Faoro tokom sastanka sa ministrom Ugljaninom. Povodom završetka petogodišnjeg upešnog USAID Agrobiznis projekta, direktor projekta Luis Faoro zahvalio je ministru dr Sulejmanu Ugljaninu na izvanrednoj saradnji i istakao da je pomoć ministra i njegovog tima pri realizaciji projekta za dobar primer.

Detaljnije
SDA Sandžaka u vlasti u Novom Pazaru

  Novi Pazar dobio novu vlast   Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara, izabrani su organi lokalne vlasti i verifikovani odbornički mandati novog saziva. Rukovodstvo gradom Novim Pazarem preuzet će, nakon što su prethodno potpisale koalicioni sporazum, koalicija sačinjena od stranaka okupljenih oko dveju najjačih bošnjačkih partija, Stranka demokratske akcije Sandžaka i Sandžačka demokratske partija. Za gradonačelnika Novog Pazara izabran je Meho Mahmutović, a za njegovog zamjenika izabran je Ahmedin Škrijelj, predložen iz reda SDA Sandžaka. Poslove predsednika Skupštine grada Novog Pazara u naredne četiri godine obavljaće Fuad Baćićanin, generalni sekretar SDA Sandžaka, za čijeg je zamjenika izabran Vinko Dobrić (SDP, SDPD , DS, SZS).  

Detaljnije
Konstituisane skupštine i izabrani opštinski organi u Sjenici i Tutinu

Skupštine opština Sjenica i Tutin su verifikovale mandate odbornicima izabranim na lokalnim izborima održanim 06. maja 2012. godine i izabrali organe skupštine i predsjednika opštine kao i opštinska vijeća. Većinu u lokalnom parlamentu Sjenice činit će odbornici izabrani na listi SDA Sandžaka i koalicije „Za Sjenicu“ koju predvodi SDP Rasima Ljajića te i dva odbornika URS. Za predsjednika Skupštine opštine Sjenica je izabran Senad Mahmutović, odbornik sa liste SDA Sandžaka, a za njegovog zamjenika Esad Zornić izabran za odbornika sa liste URS.

Detaljnije
Prioritet mi je ekonomski razvoj

Šemsudin Kučević, predsednik opštine Tutin, dao je intervju za dnevni list Danas koji prenosimo u cjelosti.   Prioritet mi je ekonomski razvoj   Tutin, Beograd - Za razliku od većine lokalnih sredina u Srbiji, kojima su izbori 6. maja doneli šarolike rezultate, nekad i mučne pregovore i iznenađujuće koalicije, u Tutinu nije bilo neizvesnosti. Ova sandžačka opština bastion je Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, koja godinama suvereno vlada Tutinom. Pokazali su to i poslednji lokalni izbori na kojima je SDA ponovo osvojila apsolutnu većinu. U novom sazivu Skupštine opštine Tutina, SDA Sandžaka ima 21 odbornika, BDZ devet, Koalicija Zajedno za Tutin (SDP, DS, LDP, URS) šest i jednog odbornika ima Sandžačka narodna partija Mirsada Đerleka. Na prošlonedeljnoj konstitutivnoj sednici, za novog predsednika opštine Tutin izabran je Šemsudin Kučević (SDA).

Detaljnije
U Tutinu započeta izgradnja novog vrtića

Tutinu, kao jednoj od najmlađih opština po starosnoj strukturi, u republici Srbiji, izgradnja novog vrtića je od velikog značaja. Postavljen je kamen temeljac za vrtić u Tutinu, a svečanosti su prisustvovali predsjednik opštine Šemsudin Kučević, zamjenik predsjednika SDA Sandžaka, predsjednik Skupštine opštine Pajaz Jusufović i predstavnici EU PROGRES-a. Novi vrtić radiće u naselju Cikiljevac za šta su opština Tutin i EU PROGRES uložili 23.400.000 dinara. Dečiji vrtić Poletarac će dobiti još jedan objekat površine 650m², što će dodatno povećati kapacitete mališana. Na svečanom postavljanju kamena temeljca prisustvovao je veliki broj građana, predstavnika obrazovnih institucija i predstavnika opštinske vlasti. Rok za završetak radova je 120 dana, a izvođač radova je domaće preduzeće FAEK kompani.  

Detaljnije
11. Jul – DAN SJEĆANJA

U povodu obilježavanja 11. jula, godišnjice Genocida u Srebrecini, Stranka demokratske akcije Sandzaka izdaje izjavu za medije: Proslo je punih 17 godina od Genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Za sve Bošnjake ovaj dan predstavlja duboku i bolnu ranu, zbog nedužnog stradanja sunarodnika. Svaka godina sa sobom nosi težak teret i obavezu da se nestali pronađu, nevine ubijeni sahrane i podijeli tuga sa porodicama, sunarodnicima i svim ljudima svjesnim ovog ogromnog gubitka. 

Detaljnije
Izjava predsjednika Dr. Sulejmana Ugljanina povodom formiranja nove Vladi

“SDA je autentična manjinska stranka koja je osvolila najveći broj glasova u regiji Sandžaka i smatram da nova Vlada Republike Srbije ima to u vidu.”- izjavio je Dr. Sulejman Ugljanin, predsednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije povodom formiranja nove Vlade.  

Detaljnije
Trenutno u Novom Pazaru boravi oko 400 turista

Većinom su državljani Rusije, Turske i drugih evropskih zemalja, a najviše ih zanimaju spomenici kulture. Direktor Turističke organizacije Haris Gegić, član Izvršnog odbora SDA Sandžaka gradskog ogranka Novi Pazar, očekuje da početkom narednog meseca ovde dođe znatno više gostiju. “Što svakako znači da na vreme moramo obezbediti smeštaj za nove turiste, kako za one koji dođi na dan, dva, tako i za one koji su rodbinski vezani za Novi Pazar I žele da duže vreme borave u ovom gradu. Učinićemo sve da se svi turisti osećaju prijatno”, kazao je radiju Sto plus Gegić.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP