Učitavanje sajta

Ifeta Radončić

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

AKADEMIJA SJEĆANJA „ IFETA RADONČIĆ 1955-2019.

U prisustvu velikog broja zvanica, gostiju, rodbine i prijatelja u Novom Pazaru je danas održana Akademija sjećanja „ Ifeta Radončić 1955-2019.“

Detaljnije
Izabrani novi organi SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je danas VIII izbornu skupštinu Stranke. Na Skupštini su izabrani novi članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, a za Predsjednika Stranke ponovo je izabran Dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Intervju predsjednice Skupštine grada Novog Pazara Ifete Radončić listu "DANAS", 28.05.2017. godine

Stabilnost je preduslov za prosperitet u svakom segmentu. Donošenjem Odluke o bezbjednosti grada, sebi smo zacrtali jasne smjernice u kom pravcu treba gledati razvoj našeg grada. 

Detaljnije
Razvoj Novog Pazara od vitalnog značaja za SDA Sandžaka

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara za novog predsjednika Skupštine izabrana je Ifeta Radončić, dipl.ekonomista, član Glavnog odbora SDA Sandžaka.

Detaljnije
Koktel u čast 8. marta i kandidatkinja za narodne poslanike SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin

Predsjednica Asocijacije žena, Amela Spahić, koja radi kao sekretar Osnovne škole „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, odbornica u Skupštini Grada Novog Pazara i kandidatkinja za narodnog poslanika SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, obaraćajući se prisutnima, u svom govoru je istakla, da je cilj Asocijacije žena SDA Sandžaka afirmacija i zaštita prava žena, porodice i rodne ravnopravnosti, učešće u procesu odlučivanja i ostvarivanje prava žena u skladu sa međunrodim i evropskim standardima i konvencijama. Amela Spahić u svom govoru  je istakla „Naša Stranka je i u praksi omogućila ženama da učestvuju u organima odlučivaja, kao što je Skupština, Glavni odbor i predsjedništvo. Na primjer, naše žene obavljaju visoke funkcije, generalni sekretar Stranke je gospođa Vasvija Gusinac, profesor engleskog jezika i književnosti, pomoćnik ministra u Vladi Republike Srbije Dr.Sulejmana Ugljanina je gospođa Ifeta Radončić, diplomirani ekonomista, a predsjednica Ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju je Selma Džinović, diplomirani inženjer elektorotehnike“. Predstavljajući svoje koleginice kandidatkinje Liste SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin gospođa Spahić je posebno naglasila:  „Na našoj listi za kandidate za narodne polanike u Skupštini Republike Srbije, od ukupno 32 kandidata,  12 mjesta pripada ženama, a u privih 7 mjesta 4 mandata pripada ženama. To je više nego što zakon obavezuje“. Dr. Amra Lukarčanin potpredsjednica Asocijacije žena pozivajući na prisutne na druženje zaključila je riječima: Pozivamo vas  da 16. Marta podržite našu listu SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin. Zaokružite broj 10.   

Detaljnije
Delegacija ambasade Švedske posjetila SDA Sandžaka

Tročlana delegacija ambasade Kraljevine Švedske, predvođena kancelarom Bjornom Linderfalkom, posjetila je danas SDA Sandžaka.

Detaljnije
Ifeta Radončić imenovana za pomoćnika ministra Sulejmana Ugljanina

Vlada Republike Srbije imenovala je na današnjoj sjednici Ifetu Radončić, ekonomistu iz Novog Pazara, za pomoćnika ministra dr. Sulejmana Ugljanina zaduženog u Vladi za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Saradnja u oblasti poljoprivrede i seoskog turizma

NOVI PAZAR - Ifeta Radončić pomoćnica direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja primila je u Birou Kancelarije u Novom Pazaru, Milana Predana, zamjenika ambasadora Republike Slovenije u Srbiji.

Detaljnije
100 miliona za održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje

NOVI PAZAR, 24.06.2011. - U Birou Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je govorio ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin i Ifeta Radončić, pomoćnica direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Delegacija Republike Češke posjetila Kancelariju za održivi razvoj u Novom Pazaru

Delegacija Češke Republike, koju su činili predstavnici Češke Razvojne Agencije, Ambasade Češke i ministarstva spoljnih poslova Češke, zajedno sa predstavnicima Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka-SEDA, posjetila je danas Biro Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru.

Detaljnije
Pozitivna iskustva sa obuke

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin obišao je danas u Novom Pazaru polaznice programa obuke za žene u agrobiznisu.

Detaljnije
RIK proglasio listu SDA Sandžaka

  Republička izborna komisija je danas, 12.04.2012. godine, na svojoj sjednici donjela rešenje kojim se proglašava izborna lista „Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“, koji je za izbore za narodne poslanike u Skupštini Srbije podnjela Stranka demokratske akcije Sandžaka. RIK je za izbornu listu SDA Sandžaka utvrdio, shodno zakonu, položaj liste nacionalne manjine. SDA Sandžaka je RIK-u predala izbornu listu od 30 kandidata, nosilac liste je predsjednik stranke dr. Sulejman Ugljanin, a prva na listi je Ifeta Radončić. Stranka demokratske akcije Sandžaka je RIK-u predala više od 12.000 potpisa građana-birača koji je podržavaju.  

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP