Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Najsavremenije PTT usluge za brži razvoj nerazvijenih i unapređenje proizvodnje

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, u saradnji sa Javnim preduzećem PTT saobraćaja ,,Srbija“ i podršku Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija, organizovala je danas u Novom Pazaru prezentaciju PTT, informatičkih i telekomunikacionih usluga. Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin kazao  je da je kancelarija, na čijem je on čelu, vodeći računa o ravnomernom regionalnom razvoju  nedovoljno razvijenih područja, a u cilju poboljšanja uslova života i rada, kao i informisanosti građana koji žive u 46 nedovoljno razvijenih optina u Srbiji, organizovala ovu prezentaciju.

Detaljnije
Useljenje u nove stanove i podrška poljoprivredi

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik Turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam svečano su u Priboju uručili ključeve osam novoizgrađenih stanova porodicama koje su usled požara 2010. ostali bez krova nad glavom. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodi ministar Ugljanin je sa milion dinara donirala izradu projekta izgradnje stanova dok je turska agencija TIKA sa 230.000 evra finansirala izgradnju i kompletno unutrašnje opremanje .  „U svojstvu ministra u Vladi Srbije i predsednika Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske zahvalio bih se na ovom primeru solidarnosti na delu. Dogovoreno je da se saradnja nastavi i u svih 46 nedovoljno razvijenih opština u kojima živi milion građana Srbije“ istakao je ministar Ugljanin. 

Detaljnije
Saradnja Novog Pazara i Maribora

Na poziv Gradonačelnika Kraljeva Dragana Jovanovića,  predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćicanin prisustvovao je svečanoj sjednici skupštine Grada Kraljeva koja je upriličena povodom Dana grada. Na svečanoj sjednici kraljevačke skupštine dodjeljene su diplome zaslužnim i počasnim građanima i organizacijama, nakon čega je predsjednik Baćicanin imao niz značajnih susreta sa Gradonačelikom  grada Kraljeva, Predsjednikom Skupštine grada Kraljeva kao i sa njihovim zamenicima i drugim gradonačelnicima i predstavnicima gradskih uprava komšijskih gradova gde se razgovaralo o produbljivanju odnosa i daljeg povezivanja Novog Pazara sa ostalim opštinama i gradovima.

Detaljnije
SDA Sandžaka na Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.

Generalni sekretar SDA Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin predvodio je delegaciju SDA Sandžaka koja je prisustvovala u subotu 3. novembra Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.  Svoj boravak u Makedoniji delegacija SDA Sandžaka, koju su pored generalnog sekretara činili i narodni poslanici SDA Sandžaka u Republičkom parlamentu, Enis Imamović i Bajro Gegić, iskoristila je za niz značajnih susreta i razgovora. Nastavljena je komunikacija ka uspostvljanju dobrih odnosa između Novog Pazara i Bošnjaka sa narodima i zemljama u okruženju.

Detaljnije
Slovenci u Novom Pazaru

Na poziv ministra dr Sulejmana Ugljanina rukovodstvo Mariborskog Vodovoda boravi u dvodnevnoj poseti JKP “Vodovod i Kanalizacija” iz Novog Pazara. Tom prilikom u Birou Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja razgovarali su sa Ifetom Radončić, pomoćnicom diretora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koja je istakal da će gosti iz Slovenije pokušati da pomognu JKP "Vodovod i kanalizacije" u Novom Pazaru, kao i kako da iskorise instrumente predpristupnih fondova, da smanje gubitke vode iz vodovodne mreže i obezbede bolju naplatu.

Detaljnije
Poseta turskih privrednika Sandžaku i Novom Pazaru

Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin primio je u subotu u Novom Pazaru delegaciju privrednika iz Turske, koji su izrazili interesovanje za ulaganje u privredu Srbije i  tom prilikom obišli nekoliko fabrika kako bi se upoznali sa potencijalima za ulaganje. Ministar Ugljanin je istakao da očekuje pozitivne rezultate nakon ove posete turskih privrednika, koji vode tamošnje gigante. Ugljanin je rekao da je to što su turski privrednici posetili u petak Čačak i u subotu Novi Pazar rezultat njegove zvanične posete Turskoj od 29. oktobra do 4.novembra.

Detaljnije
Dom kulture u Sjenici konačno otvoren

  Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i predsednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam svečano su u Sjenici otvorili novu zgradu Doma kulture čija je izgradnja započeta još pre tri decenije. Iako su se u poslednjih sedam godina odvijali povremeni radovi, tek je na inicijativu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije i ulaganje turske razvojne agencije od 270.000 evra završena ova ustanova u kojoj će sada delovati dva sjenička kulturno-umetnička društva i jedno amatersko pozorište.  

Detaljnije
Senad Mahmutović postavljen za državnog sekretara na prijedlog SDA Sandžaka

Vlada Republike Srbije je na jučerašnjoj sjednici na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka postavila Senada Mahmutovića diplomiranog ekonomistu iz Sjenice za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Senad Mahmutović rođen je 21.01.1972. godine u Sjenici. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Prištini. Poslediplomsko usavršavanje sticao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu kao i Evropskom centru za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija u Beogradu. U opštinskoj upravi Opštine Sjenice zaposlen je od 2001. Godine. Uspešno je obavljao mnoge odgovorne funkcije, Pomoćnika predsednika opštine Sjenica za investicije i razvoj, Predsednika Skupštine opštine Sjenica. Postavljenje Senada Mahmutovića na mjesto državnog sekretara je ispunjenje sporazuma o postavljenjima četiri državna sekretara koliko će Vlada postaviti u narednom periodu na prijedlog SDA Sandžaka.

Detaljnije
Otvorena nova škola u tutinskom selu Naboje

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam juče su svečano otvorili istureno odeljenje O.Š. “Dr Ibrahim Bakić” u tutinskom selu Naboje. Predsjednik Ugljanin je istakao da su donacija TIKE ulepšava život ljudima u ovom kraju i diže dostojanstvo mladima i ja se kao ministar u ime Vlade Srbije i u svojstvu predsedavajućeg Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske zahvaljujem turskom narodu. „Ovo je samo deo onoga što je turska razvojna agencija učinila za nas i na taj način u ime turskog naroda pokazala solidarnost sa nama. Posebno cenim to što ova agencija posebno polaže na školske objekte i obdaništa kojima stvara jedan humani prostor za odgajanje i obrazovanje ove dece“, rekao je predsjednik Ugljanin.

Detaljnije
Ministar Ugljanin razgovarao sa privrednicima Maribora i posetio opštinu Lenart

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin razgovarao je danas u Mariboru sa upravom kompanije „Elektro Maribor“ o ulaganju ove slovenačke firme u izgradnju mini hidroelektrana na teritoriji opštine Tutin i drugih nerazvijenih opština Srbije. „Mini hidroelektrane predstavljaju veliki potencijal za proizvodnju električne energije. Mi treba da iskoristimo bogatsvo sa kojim Srbija raspolaže, a nedovoljno je iskorišćeno i to je energija malih vodotokova“ izjavio je ministar Ugljanin prilikom sastanka sa upravom kompanije „Elektro Maribor“.  

Detaljnije
Pozitivna iskustva Slovenije i povezivanje sa slovenačkim opštinama u cilju bržeg razvoja nerazvijenih

Slovenija, 26. septembar 2012 – Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin razgovarao je danas sa slovenačkim ministrom finansija Janezom Šušteršičem na temu trenutne ekonomske situacije i perspektivama razvoja nerazvijenih u uslovima svetske ekonomske krize. Sagovornici su se složili da iskustva Slovenije u korišćenju finansijskih sredstava fondova Evropske unije mogu biti dragocena Srbiji na njenom putu ka EU i razvoju nerazvijenih područja Sandžaka i Srbije, te je dogovoreno da ministar Šušteršič sa saradnicima tokom novembra poseti Srbiju i Sandžak.  

Detaljnije
Imamović: Za razvoj nerazvijenih odvojiti veća sredstva

Pred nama je usvajanje Budžeta za 2013. godinu i želimo da istaknemo da je iznos od 500 miliona dinara, koji je Vlada namenila razvoju nerazvijenih područja, najblaže rečeno neozbiljan i predstavlja lošu poruku države građanima koji žive u najtežim uslovima u Srbiji, rekao je Enis Imamović, potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije tokom diskusije na kojoj je obrazlagao podneti amandman na Predlog budžeta za 2013. godinu.  

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP