https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Gradski trg izbačen iz dnevnog reda - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Gradski trg izbačen iz dnevnog reda

Gradski trg izbačen iz dnevnog reda

Gradski trg izbačen iz dnevnog reda


Povodom održavanja sjednice Skupštine grada Novog Pazara, 20. aprila 2011. godine, na Dan Grada, na kojoj je skupštinska većina po drugi put odbila da gradski trg u Novom Pazaru nazove po svom osnivaču Gazi Isa-begu Ishakoviću, odbornički klub Bošnjačke liste za evropski Sandžak održali su konferenciju za štampu na kojoj je šefica odborničkog kluba dr. Dževa Memić između ostalog rekla:

"Pozvali smo jučer gradsku vlast u Novom Pazaru da zakaže svečanu sjednicu Skupštine na Dan grada i da na način dostojan velikanu Isa-begu Ishakoviću, osnivaču Sarajeva, Šapca, Skoplja i Novog Pazara, usvojimo odluku o nazivu Gradskog trga.

Gradska vlast je nakon našeg poziva zakazala, doduše ne svečanu već IV redovnu sjednicu skupštine, ali u dnevni red nije uvršten naš prijedlog.

Interesantno je da je nakon našeg poziva generelni sekretar Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović dao izjavu da se slaže sa prijedlogom Bošnjačke liste za evropski Sandžak, ali je skupštinska većina u posljednjem trenutku, vjerovatno pod pritiskom Srpske radikalne stranke, odustala od toga.

Još jednom svim građanima Novog Pazara želimo sretan Dan grada uz žaljenje što Gradski trg na 550. godišnjici od osnivanja Novog Pazara nije dobio svoje ime."

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP