https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Održana Četvrta izborna konvencija AM SDA Sandžaka

Danas   je  u  Novom  Pazaru  održana  Četvrta  izborna  konvencija Asocijacije  mladih  SDA  Sandžaka. Konvenciji   je  prisustvovalo  preko  hiljadu delegata  i gostiju.  Svojim prisustvom Konvenciji podršku mladima dao je predsjednik stranke dr. Sulejman Ugljanin, sa svojim najbližim saradnicima. Značaj Konvenciji je takođe i prisustvoavao predstavnik omladine  AK partije Republike  Turske, sa kojima inače Asocijacija mladih ima potpisan protokol o saradnji.

Detaljnije
Ispravljena nepravda prema Bošnjacima

Novi Pazar, 29.03.2012. – Na današnjoj sednici Vlade usvojen je Program za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz Opštine Priboj u periodu od 1991-1999. godine, čiji je predlagač dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Republike Sbije i predsjednik SDA Sandžaka. Za kordinatora aktivnosti u okviru realizacije Programa, zadužen je ministar dr. Sulejman Ugljanin, koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Programom je predviđeno da se u prvoj fazi izdvoji 80 miliona dinara za izgradnju kuća za interno raseljene Bošnjake iz opštine Priboj.  Realizaciju aktivnosti za izgradnju kuća, zajednički sprovode ministar bez portfelja dr. Sulejman Ugljanin i ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Milan Marković.

Detaljnije
5. april odredio sigurnu i mirnu budućnost Sandžaka

U povodu obilježavanja 5. aprila Stranka demokratske akcije Sandžaka izdaje sljedeće Saopštenje za javnost Podsjećamo građane da je 5. aprila 1991. godine, prije tačno 21 godinu, Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka donio odluku da se bojkotuje mobilizacija i regrutacija mladih za rat protiv Slovenije i drugih jugoslovenskih država i naroda i da se na taj način spriječi bratoubilački rat i raspad bivše Jugoslavije.

Detaljnije
Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar predstavio kandidate

Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar večeras je predstavio listu svojih kandidata za gradsku skupštinu na prvom zajedničkom sastanku rukovodstva Stranke i odabranih kandidata. Odbornička lista Gradskog ogranka Novi Pazar broji 47 kandidata. SDA Sandžaka je za izbore raspisane za 6. maj 2012. godine za gradsku skupštinu u Novom Pazaru pripremila listu mladih kandidata, visoko obrazovanih, časnih i iz uglednih porodica  koji su garant uspjeha i prosperiteta grada Novog Pazara u budućem periodu.

Detaljnije
5. APRIL – DAN MLADIH SANDŽAKA

Danas je održana sjednica Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA Sandžaka na kojoj je donijeta odluka da se 5. april proglasi Danom mladih Sandžaka. Mladi SDA Sandžaka ovim žele da održe trajno sjećanje na 5. april 1991. godine kada je Glavni odbor SDA Sandžaka donio odluku o bojkotu regrutacije i mobilizacije u JNA i pozvala narod da ne učestvuje u ratu ni protiv jednog jugoslovenskog naroda. Mladi SDA Sandžaka ovaj dan su obilježili šetnjom gradom sa jasnim porukama trajnog opredijeljenja miru i života u sigurnoj budućnosti. Svoj današnji progam su završili puštanjem 21 goluba kao simbola 21. godine borbe za očuvanje mira u Sandžaku.

Detaljnije
Najmlađi i najobrazovaniji za konačnu pobjedu

  Danas je Gradskoj izbornoj komisiji grada Novog Pazara listu svojih kandidata predala i Stranka demokratske akcije Sandžaka. Izborna lista od 47 kandidata nosi ime „Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ i na glasačkom listiću za izbor odbornika skupštine grada Novog Pazara nalazit će se pod rednim brojem 5.  

Detaljnije
Prvi kongres SDA Sandžaka

Stranka Demokratske Akcije Sandžaka sutra će u Hali sportova u Novom Pazaru održati Prvi Kongres Stranke Demokratske Akcije Sandžaka na kome će biti predstavljen plan ekonomskog razvoja Sandžaka i programski ciljevi. SDA Sandžaka kao autentičan predstavnik Bošnjaka u Srbiji je od svog osnivanja 1990. godine, parlamentarna stranka u kontinuitetu, na lokalnom i republičkom nivou u Srbiji, a u dva mandata i na saveznom nivou SRJ i SCG.  

Detaljnije
Održan Prvi kongres SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka u subotu, 7. aprila 2012. godine održala je svoj Prvi kongres. Pred oko više od 2500 delegata i gostiju SDA Sandžaka je predstavila i delegati jednoglasno usvojili političku platformu Stranke i platformu ekonomskog razvoja Sandžaka. Predivnu, svečanu, atmosferu Prvog kongresa svojim prisustvom su uvažili i potpredsjednik AK partije i izaslanik premijera Redžepa Tajiba Erdoana Salih Kapusuz, koopredsjednik međudržavne Komisije Turske i Srbije i narodni poslanik iz Ankare Seyit Čeliker, narodni poslanik vladajuće AK partije iz Isparte Redžep Ozen, te potpredsjednik Demokratske stranke i ministar u Vladi Srbije Dušan Petrović, predsjednik Bosnjacke stranke i ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović, narodni poslanici iz Crne Gore i Makedonije, te predsjednik SDA Makedonije Avdija Pepić. Posebnu čast svojim prisustvom na Kongresu dali su ambasadori Turske, Maroka, Belorusije, Indonezije, Egipta i Angole, te Rejsul ulema Adem efendija Zilkić sa svojim saradnicima.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin otvara kancelariju u Briselu

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin danas u Briselu otvorit će kancelariju Sandžaka u Briselu - Sandžačku kuću. Na svečanom otvaranju predstavništva Sandžaka - “Sandžačke kuće” je najaveljno prisustvo Milana Zver, evropskog poslanika, Eduarda Kukana, predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu, ambasadora Republike Srbije u Kraljevini Beligiji, ambasadora misije Republike Srbije pri Evropskoj uniji i ambasadora misije Republike Srbije pri NATO-u, kao i drugih visokih zvaničnika.  

Detaljnije
Potpisan kodeks ponašanja

    Danas je u prostorijama OEBS-a u Novom Pazaru potpisan Kodeks ponašanja za lokalne izbore 2012. godine. Potpisivanju Kodeksa je pored predstavnika političkih partija prisustvovao i vršilac dužnosti Šefa misije OEBS-a u Srbiji Tomas Mur i direktor programa NDI u Srbiji Tomas Keli. U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka, Kodeks je potpisao Fuad Baćićanin, generalni sekretar Stranke.     

Detaljnije
I u Tutinu pod rednim brojem 5

Opštinski ogranak Stranke demokratske akcije Sandžaka Tutin danas je Opštinskoj izbornoj komisiji u Tutinu predao listu svojih kandidata za izbor odbornika u toj sandžačkoj opštini. Lista je sastavljena od mladih i stručnih ljudi, a prvi na listi je budući gradonačelnik Tutina, Šemsudin Kučević. Izborna lista nosi ime “Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin” i na glasačkom listiću za izbor odbornika skupštine opštine Tutin nalazit će se pod rednim brojem 5.

Detaljnije
Želimo vam pobjedu na izborima

Na Kongresu Stranke demokratske akcije Sandžaka bio je prisutan i Salih Kapusuz, zamjenik premijera Republike Turske i predsjednika AK partije Redžepe Tajipa Erdogana, sa parlamentarnom delegacijom i turskim ambasadorom u Beogradu Ali Riza Čolakom. U svom govoru na Kongresu gospodin Salih Kapusuz je istakao da je sretan što je premijer Erdogan baš njega odabrao da prisustvuje Kongresu Stranke demokratske akcije Sandžaka i da predsjedniku Stranke dr. Sulejmanu Ugljaninu, delegatima i svim Bošnjacima prenese selame od premijera Republike Turske i turskog naroda. 

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37