https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin: Izetbegovićeva izjava pozitivno će uticati na Zukorlića i Dodika - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin: Izetbegovićeva izjava pozitivno će uticati na Zukorlića i Dodika

Ugljanin: Izetbegovićeva izjava pozitivno će uticati na Zukorlića i Dodika

Ugljanin: Izetbegovićeva izjava pozitivno će uticati na Zukorlića i Dodika

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin izjavio je za dnevni list Politika da u cjelosti podržava izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, datu nakon trilateralnog sastanka u Karađorđevu, da su dezintegracije na Balkanu završene i da jedna od evropskih regija može biti i Sandžak: „Mislim da će ta poruka imati pozitivan efekat na Zukorlića i Dodika", istakao je ministar Ugljanin.

Ugljanin smatra da su evropske integracije Srbije i ekonomska stabilnost i razvoj čitavog regiona, kao i Sandžaka, dva najvažnija pitanja koja se danas postavljaju pred odgovorne političare. Zato je, kako kaže, Vlada Srbije predočila Program mjera za ekonomski razvoj Sandžaka i stabilizaciju ekonomske situacije i političke klime i taj program već daje rezultate.

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća u tehničkom mandatu i funkcioner Bošnjačke liste Esad Džudžević objasnio je, povodom zainteresovanosti Turske za ekonomske i političke probleme u Sandžaku, da je Turska Bošnjacima na Balkanu „zemlja zaštitnica".

„Mi sandžački Bošnjaci i uopšte Bošnjaci na Balkanu Tursku doživljavamo kao zemlju zaštitnicu, koja je dovoljno kompetentna i ekonomski i politički, da može da ispuni tu svoju obavezu. Kao što vojvođanski Mađari ili neke druge nacionalne manjine imaju svoju jaku matičnu državu, tako i Bošnjaci u Turskoj vide jak ekonomski, politički i svaki drugi oslonac, koji i kod međunarodne zajednice ima dobar rejting", kazao je Džudžević.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP