https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Principi demokratskog izbornog procesa

Dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Srbije i predsjednik Stranke Demokratske Akcije Sandžaka juče se u Beogradu sastao sa Korin Jonker, šeficom Misije Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR na predstojećim parlamentarnim i vanrednim predsjedničkim izborima i Vadimom Zdanovičem, analitičarom za politička pitanja. „U odnosu na izbore koji su bili prethodnih godina, ova predizborna kampanja je za 70 odsto bolja i to je veliki doprinos ove Vlade“ istakao je predsjednik Ugljanina prilikom sastanka sa gospođom Jonker, koja se interesovala o aktivnostima SDA Sandžaka i viđenju predsjednika Ugljanina o predstojećim parlamentarnim izborima i prevremenim predsedničkim izborima, kao i o drugim pitanima na koje Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR treba da obrate pažnju.

Detaljnije
Proljećni miris zaustavio pazarsku čaršiju

Kolona od 2000 vozila članova i simpatizera SDA Sandžaka blokirala Novi Pazar. Proljećni miris se širio Novim Pazarom. Stranka demokratske akcije Sandžaka održala završni predizborni skup u Novom Pazaru. Vođeni riječima predsjednika Stranke dr. Sulejmana Ugljanina da u konceptu demokratije kao načina života kojim Bošnjaci Sandžaka žele da žive: „Izbori su za nas svečanost.“ članovi i simpatizeri Stranke su Novom Pazaru i građanima priredili pravu svečanost.

Detaljnije
Sretan 11. maj - Dan bošnjačke nacionalne zastave

Povodom 11. maja Dana bosnjačke nacionalne zastave Gradski odbor SDA Sandžaka izdao je saopštenje u kojem izražava svoje čestitke svim Bošnjacima predstojeći  nacionalni blagdan, 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave. Tim povodom  Gradski odbro SDA Sandžaka je pozvao Bošnjake da prisustvuju programima obilježavanja Dana zastave, koje je upriličilo Bošnjačko nacionalno vijeće a koji započinju svečanim prijemom u Glavnom uredu Vijeća u petak 11. maja sa početkom u 19:30 časova.    

Detaljnije
SDA Sandžaka podržala Tadića

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozvala je sve građane Sandžaka i Srbije da u drugom krugu izbora za predsednika Republike podrže predsedničkog kandidata Borisa Tadića. "Stranka demokratske akcije Sandžaka u predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću vidi regionalnog lidera, koji je sposoban da sa svim državama na Balkanu uspostavi dobre odnose, mir, stabilnost i saradnju na svim poljima, posebno ekonomiji, što je za Sandžak i njegove gradane od izuzetne važnosti", navodi ta stranka.

Detaljnije
Prioritet ekonomski razvoj Sandžaka

    Stranka Demokratske akcije Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin predstavilaje sinoć u emisiji na RTS 2 programske ciljeve stranke, načinima za ekonomski razvoj Sandžaka. Gosti u studiju su bili Bajro Gegić, Enis Imamović i Senad Mahmutović kandidati za poslanike ispred Stranke demokratske akcije Sandžaka.      

Detaljnije
"Izbori su za nas svječanost"

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin gostovao je u emisiji Pressing Regionalne televizije Novi Pazar. Predsjednik Ugljanin je govorio o odnosu Beograda i centralnih vlasti prema regionu Sandžaka, o prestojećim lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima te o planovima za ekonomski razvoj Sandžaka kao moderne evropske prekogranične regije. „U konceptu demokratije kao načina života kojim želimo da živimo, kao opštih političkih odnosa izbori su za nas svečanost.“ – rekao je između ostalog predsjednik Ugljanin.

Detaljnije
SDA Sandžaka ubedljivo pobjedila u Sandžaku

  Nakon prebrojanih skoro 100% glasova u sandžačkim opštinama, sa osvojenih gotovo 26.781 glasova, SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina ukupni je pobjednik izbora održanih u nedjelju, 6. maja. Bošnjaci Sandžaka su svoj legitimitet prenjeli na listu SDA Sandžaka te će tako ova stranka imati svoje odbornike u svim gradovima Sandžaka. Na drugoj poziciji, odmah iza SDA, sa oko 25.138 glasova našla se koalicija Demokratske stranke i SDPS (koja je u pojedinim opštinama nastupala u koaliciji sa još LDP Čedomira Jovanovića, URS Mlađana Dinkića i SZS Fevzije Murića). Treća po broju osvojenih glasvova na lokalnim izborima je stranaka koju predvodi BDZ Muamera Zukorlića sa ukupno 17.765 glasova.  

Detaljnije
Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je postigla odličan izborni rezultat

Povodom završenih izbora, predsjednik Stranke Demokratske Akcije Sandžka dr Sulejman Ugljanin izjavio je: „Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je postigla odličan izborni rezultat u Sandžaku i očekujemo da nas prvo pozovu naši dosadašnji koalicioni partneri. To je Demokratska stranka i sa njima ćemo razgovarati o naša dva strateška cilja: pravima bošnjačke nacionalne zajednice i podrška programima održivog razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije. Demokratska stranka je naš strateški partner, gospodin Tadić je naš evropski politički lider i što se tiče mene i mojih saradnika on ima našu podršku. Međutim, on treba jasno da se izjasni, da posjeti Sandžak, da pokaže interesovanje za Bošnjake. Njemu trebaju glasovi Bošnjaka, a ne nas političara koji smo u Beogradu. Dakle, potrebno je da pokaže brigu o bošnjačkoj nacionalnoj zajednici i da pokaže svoje opredjeljenje prema održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja i svakako, prema održivom razvoju Sandžaka.     

Detaljnije
Svoje kapacitete SDA će uložiti za prosperitet i razvoj i Novog Pazara

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar zahvalio se svim građanima Novog Pazra na dostojanstvenom ponašanju u danu izbora kao i  Velikom povjerenju koje su građani ukazali Stranci demokratske akcije u Novom Pazaru  i Sandžaku, rečeno je u saopštenju za javnost Gradskog ogranka Novi Pazar koje je potpisao Muamer Smailbegović, predsjednik gradskog ogranka. U saopštenju se kaže: „Stranka demokratske akcije Sandžaka će i u narednom periodu znati da na pravi način artikuliše interese građana Novog Pazara i sve svoje kapacitete i potencijale usmjeri ka izgradnji političke stabilnosti, ekonomskog razvoja i sveopšteg napretka Novog Pazara. 

Detaljnije
Dokazan uticaj SDA Sandžaka u Sandžaku

Danas je održana konferencija za novinare Stranke demokratske akcije Sandžaka na kojoj je govorio Enis Imamović, portparol Stranke.  Tema konferencije bila je “Izbori za Predsjednika Srbije”, a transkript obraćanja portparola SDA Sandžaka, prenosimo u cjelosti. “Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao što znate, u prvom krugu Predsjedničkih izbora nije podržala nijednog kandidata.  U drugom krugu smo odlučili da podržimo kandidata Borisa Tadića. Upravo drugi krug predsjedničkih izbora i znatno veći broj glasova koji je Boris Tadić osvojio u drugom krugu, govori o snazi i uticaju koje Stranka demokratske akcije Sandžaka ima na biračko tijelo u Sandžaku. 

Detaljnije
Predsednik Ugljanin u Istanbulu

Predsjednik SDA Sandžaka na Erdoğanovoj konvenciji Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima prisustvovaće u nedelju, 27. maja 2012. godine,  4. redovnoj konvenciji Parije pravde i razvoja (AK Party) Redžepa Tajipa Edoğana.  

Detaljnije
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje ponašanje selektora Mihajlovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje selektora Siniše Mihajlovića i isključivanje Adema Ljajića iz fudbalske reprezentacije Srbije.  Reakcija Fudbalskog saveza Srbije je podjednako skandalozna jer svojom podrškom ovom sramnom činu i ultimatumom, koji stavlja pred Ljajićem, šalje poruku da u reprezentaciji nema mjesta igračima koji se ne osjećaju kao Srbi, bez obzira što je on kao Bošnjak punopravni državljanin Srbije.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37