Učitavanje sajta

Vijesti

Sandžačka demokratska partija zloupotrebljava ime osnivača grada

Sandžačka demokratska partija zloupotrebljava ime osnivača grada

Sandžačka demokratska partija zloupotrebljava ime osnivača grada

Povodom navoda zvaničnika Sandžačke demokratske partije o neizglasavanju prijedloga odluke o nazivu gradskog trga, Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je danas sljedeće

                                              SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Obavještavamo građane da odbornici Bošnjačke liste za evropski Sandžak nisu došli na jučerašnju sjednicu skupštine jer se po ko zna koji put ponovila praksa da se odbija naš prijedlog, ma kako on bio pozitivan. Prijedlog se ticao inicijative za osnivanje fonda od 50 miliona eura od strane Vlade Srbije, namijenjen za podsticanje zapošljavanja, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje života naših građana. Zbog takvog nemara i nebrige za građane Novog Pazara, svoje nezadovoljstvo smo izrazili neučestvovanjem na ovoj sjednici skupštine grada.

Prijedlog odluke da gradski trg u Novom Pazaru nosi naziv po slavnom osnivaču našeg grada Isa-begu Ishakoviću nije bio na dnevnom redu, tako da je krajnje licemjerna izjava šefa odborničkog kluba Sandžačke demokratske partije Muamera Bačevca da se radi o nacionalnoj neodgovornosti naših odbornika. Na ovaj način odbornici Sandžačke demokratske partije žele prikriti nedostatak hrabrosti da lik i djelo Isa-bega Ishakovića zaštite od brutalnog verbalnog napada Šešeljevog radikala Milana Veselinovića.

Veliki osnivač grada Novog Pazara Isa-beg Ishaković ne zaslužuje da bude dopunska, posljednja i tajno uvrštena tačka dnevnog reda i da se medijskom zloupotrebom njegovog imena želi prikriti još jedna nezakonita odluka o kreditnom zaduživanju Grada Novog Pazara u iznosu od 330 miliona dinara.

Pozivamo gradsku vlast da zakaže svečanu sjednicu Skupštine na Dan grada i da na način dostojan ovom velikanu usvojimo odluku o nazivu gradskog trga po osnivaču grada Isa-begu Ishakoviću.

Svim građanima Novog Pazara želimo sretan Dan grada.

 

U Novom Pazaru,                                                                          SDA Sandžaka
19.04.2011.godine                                                                  Informativna služba

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP