Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

NOVA VAROŠ UZ SAMOOPREDJELJENJE

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je u sali novovaroškog Doma kulture održala svoj četvrti skup.

Detaljnije
SAMOOPREDJELJENJEM DO SIGURNE BUDUĆNOSTI

U prepunoj koncertnoj dvorani novopazarskog Kulturnog centra jučer je održan promotivni skup liste „Samoopredjeljenje“ čiji je nosilac dr. Sulejman Ugljanin. Na skupu su predstavljeni kandidati i kandidatkinje liste „Samoopredjeljenje“, prve proglašene izborne lista za izbore za Bošnjaško nacionalno vijeće.

Detaljnije
SJENICA PODRŽALA SAMOOPREDJELJENJE

U prepunoj sali sjeničkog doma kulture jučer je održan skup  liste „Samoopredjeljenje“, koja će učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće. Na skupu su predstavljeni kandidati iz Sjenice i programski ciljevi liste „Samoopredjeljenje“.

Detaljnije
KLJUČNO RJEŠENJE JE SAMOOPREDJELJENJE

Jučer je u tutinskom Domu kulture održan treći po redu skup “liste „Samoopredjeljenje“, koja će učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Detaljnije
SDA SANDŽAKA OSUĐUJE UPOTREBU SRPSKE VOJSKE U SANDŽAKU

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje demonstraciju sile od strane srpske vojske današnjim nadletanjem srpskih vojnih aviona nad Novim Pazarom. Upotreba vojnih aviona nad nebom Novog Pazara predstavlja otvorenu prijetnju sa ciljem  zastrašivanja građana Novog Pazara i Sandžaka.

Detaljnije
Predata izborna lista "SAMOOPREDJELJENJE"

Republičkoj izbornoj komisiji predata je prva bošnjačka izborna lista za izbor članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća, pod nazivom „SAMOOPREDJELJENJE“ čiji je nosilac Dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
SAMOOPREDJELJENJE PROGLAŠENO

Republička izborna komisija proglasila je listu „SAMOOPREDJELJENJE – DR. SULEJMAN UGLJANIN“ za izbor članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Detaljnije
SDA Sandžaka podržala izbornu listu " SAMOOPREDJELJENJE "

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao legitimni predstavnik Bošnjaka, na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće zakazanim za 4. novembar 2018. godine daće podršku izbornoj listi SAMOOPREDJELJENJE.

Detaljnije
Alija Izetbegović - Mislilac i državnik

Povodom obilježavanja 93 godine od rođenja Alije Izetbegovića, utemeljivača Stranke demokratske akcije i prvog Predsjednika Bosne i Hercegovine, Stranka demokratske akcije Sandžaka je 8. avgusta 2018. godine u Novom Pazaru organizovala izložbu fotografija pod nazivom „Alija Izetbegović - mislilac i državnik“.

Detaljnije
Održana tribina „Značaj učešća žena u političkom životu“

U subotu 28. jula u Domu omladine u Novom Pazaru održana je tribina „ Značaj učešća žena u političkom životu“. Tribinu je organizovala Organizacija žena SDA Sandžaka.

Detaljnije
SVEČANOM SKUPŠTINOM I USVAJANJEM DEKLARACIJE SDA SANDŽAKA OBILJEŽILA 28 GODINA POSTOJANJA

SDA Sandžaka je Svečanom skupštinom Stranke i usvajanjem Deklaracije SDA Sandžaka obilježila 28 godina svoga postojanja i rada. Skupštini koja je održana u Novom Pazaru, 29. jula 2018. godine, pored zastupnika prisustvovao je veliki broj gostiju iz Sandžaka i zemalja regiona.

Detaljnije
Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida

Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida. U Srbiji se danas institucionalno štiti i promoviše politika mržnje i netrpeljivosti prema Bošnjacima.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP