https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Obraćanje dr. Sulejmana Ugljanina na Prvom kongresu SDA Sandžaka

Poštovani Osnivači Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Uvaženi zastupnici Stranke na prvom kongresu Stranke, Uvaženi kandidati SDA Sandžaka za odbornike u Sandžačkim opštinskim  skupštinama i skupštini grada Novog Pazara. Uvaženi kandidati SDA Sandžaka za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, Poseban pozdrav vrhovnom verskom poglavaru gospodinu Zilkiću, Poštovani predsjedniče Bošnjačkog nacionalnog Vijeća i zastupnici Vijeća. Dragi gosti, uvaženi kolege ministri, Narodni poslanici iz Republike Turske, Makedonije, Crne Gore. Uvaženi, vase ekselencije gospodo ambasadori Republike Turske, Malezije, Indonezije, Angole, Belorusije. Poštovani predstavnici domaćih i međunarodnih institucija i organizacija, i dragi novinari - predstavnici medija. Dame i Gospodo  Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je autentičan predstavnik Bošnjaka u Republici Srbiji. Od svog osnivanja 1990. godine Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je parlamentarna stranka u kontinuitetu, na lokalnom i republičkom nivou u Srbiji, a u dva mandata i na saveznom nivou SRJ i SCG.    

Detaljnije
Projekat prekogranične saradnje u oblasti turizma i očuvanja životne sredine

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin ocjenio je, prilikom otvaranja Sandžačke kuće u Briselu, da će takvi projekti pomoći podizanju životnog standarda ljudi, zadržavanju mladih u Sandžaku i da će omogućiti održivi dugoročni razvoj, saopšteno je danas. Očekujem da će prekogranična saradnja regije Sandžak, kroz različite projekte, od turističkih do očuvanja životne okoline, biti uspješna i poslužiti kao primjer i drugim nerazvijenim područjima Srbije - rekao je, prilikom otvaranja predstavništva Centra za održivi razvoj turizma - Sandžačke kuće u Briselu, ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
RIK proglasio listu SDA Sandžaka

  Republička izborna komisija je danas, 12.04.2012. godine, na svojoj sjednici donjela rešenje kojim se proglašava izborna lista „Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“, koji je za izbore za narodne poslanike u Skupštini Srbije podnjela Stranka demokratske akcije Sandžaka. RIK je za izbornu listu SDA Sandžaka utvrdio, shodno zakonu, položaj liste nacionalne manjine. SDA Sandžaka je RIK-u predala izbornu listu od 30 kandidata, nosilac liste je predsjednik stranke dr. Sulejman Ugljanin, a prva na listi je Ifeta Radončić. Stranka demokratske akcije Sandžaka je RIK-u predala više od 12.000 potpisa građana-birača koji je podržavaju.  

Detaljnije
Izborna kampanja u cilju promocije političkog i ekonomskog programa

  “Svoju kampanju Stranka demokratske akcije Sandžaka je zapocela sa posjetama svim mjesnim odborima, odnosno mjesnim zajednicama, u cilju promocije svog politickog i ekonomskog programa.” – rekao je novinarima danas Enis Imamović, potpredsjednik Stranke. “Na spomenutim skupovima, predstavit cemo i nase kandidate za odbornike iz tog naselja. Sa radoscu vas zelim Izvijestiti da je na dosadasnjim skupovima uspjesno predstavljen program SDA Sandzaka i da je sve vise gradjana spremno da svoju  podrsku da upravo tom programu. Pozivam sve gradjane, bez obzira na razlicitu pripadnost po svim  osnovama, da se informisu o terminu odrzavanja skupova u njihovim  naseljima, da dodju i razgovaraju sa nama, da cuju za nas plan i da  potom odluce na osnovu cinjenica o eventualnoj podrsci.  

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin primio tursku delegaciju

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin, juče je u svom kabinetu u Beogradu primio petočlanu tursku delegaciju, predvođenu Dr. Ismail Safijem, šef turske delegacije pri parlamentarnoj skupštini Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju i član Spoljnopolitičkog komiteta.

Detaljnije
SDA Sandžaka čestitala Dan grada Novog Pazara

  Povodom 20. aprila Dana Grada Novog Pazara, Stranka demokratske akcije Sandžaka, održala je konferenciju za novinare. Na konferenciji medijima se obratio Fuad Baćićanin, Generalni skretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i prvi na odborničkoj listi za Skupštinu grada Novog Pazara. Poštovani građani Novog Pazara, čestitamo vam 20. april Dan grada. Želimo da vam poručimo: Čuvat ćemo i štiti dostojanstvo, ugled i čast svakog čovjeka u ovome gradu, sjaj i dostojanstvo našeg grada, onako kako to Novom Pazaru i priliči.   

Detaljnije
Podsticaj razvoja poljoprivrede i sela

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisala je 10. aprila 2012. godine Javni konkurs za dodelu sredstava za relalizaciju Programa podrške održivog razvoja poljoprivrede i sela u nerazvijenim opštinama. Ovaj konkurs je u nezravijenim opštinama Srbije probudio veliko interesovanje i, samo za 13 dana, na adresu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je stiglo više od 1700 zahteva, a očekuje se da će ovaj broj biti mnogo veći.  

Detaljnije
Želja za uspeh i blagostanje narodu Sandžaka stigla iz Turske

Ministar spoljnih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu, u pismu ministru u Vladi Republike Srbije i predsedniku Stranke demokratske akcije dr. Sulejmanu Ugljaninu, uputio je „najbolje želje za uspeh i blagostanje narodu Srbije, uključujući i narod regiona Sandžak.“   

Detaljnije
SDA Sandžaka ima jasno definisane i zacrtane ciljeve

Gostujući u emisiji „Između dve vatre“, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin rekao je „Nakon 90-te godine mi po prvi put imamo apsolutnu podršku Bošnjaka u Sandžaku i drugih građana, ne samo Bošnjaka nego i drugih građana. Mi smo imali, kao što znate, probleme tokom raspada Jugoslavije, zbog problema koji su bili u odnosu Srbije i Bosne, regija Sandžaka je bila na crnu listu i sve Vlade, od Miloševićeve pa do ove, malo i ova naša Vlada radili su onako po nekoj inerciji na rušenju SDA Sandžaka. Znate otkidali su, skidali su cigle s te kuće, zidali neke male kućice.“ Na pitanje da li govor na kongresu nedavno, menja i Vaš stav prema državi Srbiji koju sada vidite kao svoju državu koju hoćete da reformišete predsjednik Ugljanin je rekao: „Mi na tome radimo, kao što vidite, već dvadeset dvije godine vrlo ozbiljno međutim pitanje je kako su nas drugi predstavljali. Ja naime 22 godine radim na motivisanju, primer, pored ostalog na motivisanju i Turske i Srpske poltičke elite da rade na opštu dobrobit svih građana, i tek je sada to postalo popularno. Nekada su zbog toga hapsili, proganjali a sada kažu Turska je vrlo važan partner. Para nikada nije previše! Nama treba njihovih investicija i kao što vidite uspeli smo da ih motivišemo da ulažu u Leskovac, Srbija džins, džins Srbija odnosno džins Istanbula, oni se sada spremaju da zaposle 1 150 radnika u Leskovcu i ovaj bar aluminijum ovih dana zapošljava novih 300 radnika sa 54 miliona eura.“ 

Detaljnije
Naša su mjerila drugačija, a naša osjećanja dublja i toplija...

U domu omladine održana je ženska predizborna konvencija „Glasam za žene“ na kojoj su predstavnice 11 od 15 izbornih lista na predstojećim parlamentarnim izborima prestavile svoje viđenje značaja političkog učešća žena. Tema konvencije je bila „Podržavamo ravnopravno učešće žena u političkom odlućivanju sa sloganom” “GLASAM ZA ŽENE”! Kandidat za poslanika i prva na listi Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin Ifeta Radončić predstavila je program SDA Sandžaka i viđenje Stranke o učešću žene u političkom i društvenom život. Moto sa kojim je počela svoje izlaganje gospođa Radončić bio je: „Naša su mjerila drugačija, a naša osjećanja dublja i toplija, mi se ne bojimo ni drugih ni drugačijih...“

Detaljnije
SDA Sandžaka: MUP da poništi konkurs

Danas je u Novom Pazaru u trening Centru OEBS-a održana zajednička pres konferencija na kojoj su učestvovali NJ.E. Dimitrios Kipreos i gospođa Antje Rothemund, šefica delegacije Saveta Evrope u Srbiji i predstavnici političkih partija podnosilaca izbornih lista za izbore odbornika u Skupštini grada Novog Pazara koje su potpisale "Kodeks ponašanja za lokalne izbore u Novom Pazaru." Potpredsjednik SDA Sandžaka i kandidat na listi za izbor narodnih poslanika Enis Imamović je istako da je Stranka demoktratske akcije Sandžaka dala ključni doprinos stvaranju pozitivne političke klime u Sandžaku. Izbori za nas su svečanost, a glasanje svečani čin, istako je Imamović.  

Detaljnije
Nastavak uspešne saradnje sa američkom agencijom za međunarodni razvoj

Ministar dr Sulejman Ugljanin, juče se u svom kabinetu u Beogradu sastao sa Susan Fric, šef misije Američke agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Luisom Faorom, direktor USAID Agrobiznis projekta. Tom prilikom razgovarali su o projektu „Agrobiznis za žene”, koji zajedno sprovode Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i USAID Agrobiznis. Ministar Ugljanin je izrazio zahvalnost USAID-u na pomoći koju pruža Republici Srbiji, a posebno podsticanje ženskog preduzetništva “Više od 50% radon sposobnog stanovništva su žene, i ja kao ministar se zalažem da podstičemo održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Ljudi treba da žive od svoga rada, to je jedino održivi, a mi moramo da im pomognemo na tom putu” rekao je ministar Ugljanin.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37