https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Omeragić u Skupštini pozvao sve ministre da pomognu Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Omeragić u Skupštini pozvao sve ministre da pomognu Sandžaku

Omeragić u Skupštini pozvao sve ministre da pomognu Sandžaku

Omeragić u Skupštini pozvao sve ministre da pomognu Sandžaku

Narodni poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Bajram Omeragić pitao je juče u Skupštini Republike Srbije premijera i ministre da li je Vlada napravila akcioni plan za ekonomski razvoj Sandžaka i ponovo iznio konstataciju da je nivo zaposlenosti u Sandžaku na minornom, kako je rekao, afričkom stepenu.

„To nije dobro za put Srbije ka EU i Vlada mora da sačini hitan ekonomski program za Sandžak. Mi koji podržavamo ovu Vladu pozivamo sve ministre da pomognu Sandžaku u svom resoru", kazao je Omeragić.

„Ako ste obezbjedili podsticajna sredstva za investitora koji će otvoriti nova radna mjesta, a investitori, ipak, ne dolaze u Sandžak, onda dajte ta sredstva onima koji već zapošljavaju ljude kako ne bi došli u situaciju da moraju da ih otpuste," rekao je Omeragić podsjećajući da je Vlada izdvojila stotine miliona eura za Kragujevac, Bor i još neka mjesta i da tako nešto treba učiniti i za Novi Pazar i Sandžak. „Pored toga, evo, za početak, pozivam ministra odbrane Šutanovca i unutrašnjih poslova Dačića da daju našim tekstilcima da šiju uniforme za vojsku i policiju", apelovao je narodni poslanik Omeragić.

Na pitanje da li će Novi Pazar dobiti zavod za javno zdravlje i da li će zdravstveni centar u Novom Pazaru dobiti veći broj bolničkih postelja, koliko mu po broju stanovnika pripada, dobio je odgovor od ministra zdravlja Stankovića da je on oko toga razgovarao i dogovorio se sa ministrom Ugljaninom da se to učini čim stigne prijedlog.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je, odgovarajući na pitanje poslanika Omeragića, iznio da se otpočeti radovi na autoputu koji treba da prođe preko Pešteri odvijaju planiranom dinamikom, da se sve čini da se regionalni putni pravci Novi Pazar - Tutin i Novi Pazar - Sjenica što je moguće prije počnu raditi i da očekuje da će projekat obilaznice oko Novog Pazara biti realizovan u ovoj godini.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP