Učitavanje sajta

Vijesti

Saradnja na humanitarnim projektima Srbije i Turske

Saradnja na humanitarnim projektima Srbije i Turske

Saradnja na humanitarnim projektima Srbije i Turske

BEOGRAD - Dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsjedavajući Mješovitog komiteta za saradnju Srbije i Turske razgovarao je danas u sjedištu Crvenog krsta Srbije sa delegacijom Crvenog polumjeseca Republike Turske i predsjednikom Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović.

Tokom susreta bilo je riječi o mogućnostima bilateralne saradnje između dvije humanitarne organizacije, kao i o konkretnim projektima edukacije mladih i pomoć putnicima iz Zapadne Evrope na tranzitu kroz Srbiju na putu ka Turskoj i Bliskom Istoku. Razgovaralo se i o odabiru lokacije za izgradnju prihvatnog centra, odnosno odmorišta Crvenog polumeseca, koje će se nalaziti na glavnim saobraćajnicama koje povezuju zapad sa istokom.

Ministar Ugljanin istakao je da su razgovori bili veoma konstruktivni i da je bilo riječi o projektu koji će doprinijeti što boljoj saradnji između Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, po čemu bi bili prvi u regionu. „Kroz Srbiju prolazi oko tri miliona Turaka iz Zapadne Evrope ka Bliskom Istoku, kojima bi trebalo pružiti uslove za odmor i ostale potrebe, kao što su medicinske" rekao je Ugljanin.

Delegaciju Crvenog polumjeseca Republike Turske predstavljali su Fecri Alpaslan i Hajati Četin članovi Upravnog odbora ove turske organizacije. Takođe, turski Crveni polumjesec obezbjediće učešće pedesetoro djece iz Srbije na omladinskom kampu u Turskoj.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP