https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 30 miliona privrednicima iz nerazvijenih opština - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

30 miliona privrednicima iz nerazvijenih opština

30 miliona privrednicima iz  nerazvijenih opština

30 miliona privrednicima iz nerazvijenih opština

BEOGRAD - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisuje Javni konkurs za dodjelu bespovratnih sredstava za uvođenje HACCP sistema. Konkurs traje do 1. juna 2011. godine i predviđeno je da se iz budžeta Kancelarije izdvoji 30 miliona dinara. Predmet ovog konkursa je dodjela bespovratnih sredstava za uvođenje sistema bezbednosti hrane (HACCP) privrednim subjektima sa sjedištem na teritoriji najnerazvijenijih opština Republike Srbije, a čija je djelatnost proizvodnja i promet hrane.

Edib Kajević, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja pozvao je sve privredne subjekte iz nerazvijenih opština da uzmu učešće u ovom konkursu „Uvođenje sistema bezbednosti hrane u skladu sa principima dobre proizvođačke i higijenske prakse i analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka je obaveza koju je propisala država, a mi smo tu da pomognemo privrednicima iz malih i nerazvijenih opština da očuvaju svoj mali biznis i na vrijeme uvedu ovu obavezu". „Primena HACCP-a je veoma bitna za zdravlje ljudi i osigurava da privredni subjekat proizvodi i prodaje hranu na najbolji i najbezbjedniji mogući način. Kancelarija je izdvojila sredstva iz svog budžeta da bi pomogla privrednicima da održe svoje poslovanje i doprinesu opštoj stabilnosti i održivom razvoju nedovoljno razvijenih opština koje se nalaze u nadlježnosti Kancelarije", dodao je Kajević.

Sva dokumentacija u vezi učestovanja na konkursu dostupna je na sajtu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

 

Izvor: www.kornrp.gov.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP