https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Jedinstvo na zajedničkim ciljevima

„Na izbore raspisane za nacionalne savete nacionalnih manjina koji su zakazani za 26.oktobar ove godine, za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće izlazi lista koja nosi naziv „Za Bošnjačko jedinstvo“. Nosilac ove liste je Dr Sulejman Ugljanin – osnivač i  prvi izabrani predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća“, izjavio je na današnjoj Press konferenciji portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević.

Detaljnije
Pravo Bošnjaka na ravnopravnost

Postavlja se pitanje da li Bošnjaci imaju pravo na ravnopravnost i zašto država Srbija osporava Bošnjacima ona ista prava koja traži za Srbe na Kosovu.

Detaljnije
Jedino upisom u poseban birački spisak se stiče pravo glasa

"Nadlježno ministarstvo bi trebalo da hitno otpočne medijsku kampanju kako bi ohrabrila pripadnike manjina da se upišu u posebne biračke spiskove, jer jedino tako mogu ostvariti pravo da biraju svoje predstavnike. SDA Sandžaka će pružiti logisitiku i svu tehničku i stručnu pomoć Bošnjacima da se upišu u Poseban Birački spisak."

Detaljnije
Baćićanin: Prioritet nam je jedinstvo

Povodom posjete aktuelnog reisu-l-uleme Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafe ef. Cerića i najavljene posjete novoizabranog reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, kao i obilježavanja devetnaestogodišnjice osnivanja Mešihata islamske zajednice Sandžaka, u Mešihatu islamske zajednice u Srbiji danas je održan prijem na kom su između ostalih prisustvovali generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin, predsjednik Opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović i zamjenica sekretara Skupštine grada Novog Pazara Zakira Smailović. Iako je bio najavljen, prijemu nije prisustvovao novoizabrani reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Detaljnije
Mladi Sandžaka nezadovoljni imenovanjem Đerleka

Povodom imenovanja  doktora Mirsada Djerleka  na mesto direktora Zdravstvenog Centra u Novom Pazaru Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka izrazila je svoje nezadovoljstvo i protest i najoštrije oosudila ovakav postupak izbora ličnosti koje po svim parametrima nisu dorasli funkciji na koju su postavljeni na svojoj današnjoj pres konferenciji gde se putem medija građanima obratio Edin Gudžević, predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka i član Gradskog vijeća Grada Novog Pazara. “Zastupajući najveći deo omladine našeg grada, a  predstavljajući više hiljada mladih članova naše stranke upućujemo jasnu poruku svim relevantnim institucijama da je od vitalnog značaja da na mesto direktora Zdravstvenog Centra treba da budu birani ljudi koji su sa svojim prethodnim radom zaslužili da budu na čelu jedne ovako važne institucije, a ne po principu političkih zasluga i želja pojedinaca.” – rekao je Gudžević.

Detaljnije
Sulejman Ugljanin: Dokinuti podjele među Bošnjacima

    Nama je ovdje najpotrebnije to jedinstvo, treba nam stabilnost, rekao je Ugljanin Ministar u Vladi Republike Srbije i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin smatra da je "vrijeme da se dokinu podjele među Bošnjacima na Sandžaku". Ugljanin je dao intervju za agenciju Anadolija (AA) nakon što su se visoki funkcioneri njegove stranke jučer odazvali prijemu povodom 19 godina od osnivanja sandžačkog Mešihata na kojem su razgovarali sa reisu-l-ulemom dr. Mustafom ef. Cerićem i glavnim muftijom Islamske zajednice u Srbiji Muamerom ef. Zukorlićem. Na prijemu su bili predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin, predsjednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović i Zakira Smailović, funkcionerka u SDA stranci.    

Detaljnije
Susret minstra Ugljanina i odlazećeg ambasadora Ali Rize Čolaka

„Gospodin ambasador nam je ukazao veliku čast, s obzirom da mu je ovaj susret sa nama poslednji zvanični susret po njegovom povratku u Tursku. To pokazuje naše dobre prijateljske odnose i odličnu saradnju koju smo imali u prethodnom periodu“ istakao je ministar dr Sulejman Ugljanin prilikom današnjeg sastanka sa dosadašnjim ambasdorom Republike Turske NJ.E. Ali Rizom Čolakom. „Bila mi je čast da budem ambasador u lepoj zemlji kakva je Srbija i da izgrađujem prijateljstvo između dve zemlje, nastaviću i dalje da radim na poboljšanju odnosa između Turske i Srbije” rekao je gospodin Čolak i zahvalio se ministru Ugljaninu na dobroj saradnji.

Detaljnije
Turski privredni gigant u poseti Srbiji

  Najuže rukovodstvo turske kompanije Albajrak Grup (Albayrak Group) iz Istanbula, koju čine 20 kompanija u šest privrednih sektora sa preko 10.000 zaposlenih, boraviće od sutra u dvodnevnoj radnoj poseti Srbiji u cilju analize mogućnosti za saradnju sa našim firmama u oblasti saobraćaja, tekstilne industrije i turizma. Ministar u Vladi Srbije i predsednik Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju sa Turskom dr Sulejman Ugljanin će upoznati svoje goste sa potencijalima privrede Prijepolja, Priboja i Novog Pazara. Kompanija Albajrak Grup je osnovana 1952. godine kao građevinska firma, nakon 30 godina ulazi u oblast transporta, dok danas u njenom okrilju rade fabrika za upravljanje otpadom, fabrika tekstila, fabrika traktora i mašina,  kompanija za trgovinu električnom energijom. U medijskoj sferi Albajrak je vlasnik po jedne televizije i novina u Istanbulu.  

Detaljnije
POMOZI SEBI I SVOM NARODU

Bošnjaci  učinite tri koraka da bi ostvarili biračko pravo na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji su raspisani za 26. 10. 2014. godine.

Detaljnije
Odgovor Evropske komisije:Bošnjaci nedovoljno zastupljeni u lokalnoj administraciji, sudstvu i policiji

Šef Odjeljena za proširenje Evropske komisije gospođa Mirijam Feran odgovorila je na pismo koje je 14. avgusta Evropskoj komisiji uputio Predsjednik poslaničkog kluba manjina „SDA Sandžaka-PDD“ u Skupštini Srbije Dr Sulejman Ugljanin u vezi neadekvatne zastupljenosti Bošnjaka u pravosudnim organima.

Detaljnije
Sopštenje za javnost liste ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO

Izborni štabovi obe izborne liste koje učestvuju na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće su se dogovorile da obezbjede uslove za fer i korektne izbore kako bi Bošnjaci mogli slobodno i demokratski da izraze svoju izbornu volju 26.oktobra.

Detaljnije
Jedinstvo iznad svih prepreka

U sklopu predizbornih aktivnosti za izbore za Bošnjačko nacionano vijeće, nosilac liste “Za bošnjačko jedinstvo“ Dr Sulejman Ugljanin i kandidati za vijećnike obišli su naselja Rasadnik i Mur u Novom Pazaru.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37