https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Najava događaja: Potpisivanje ugovora o nadoknadi za obnovljene kuće u Priboju

U ponedeljak, 7. oktobra, u 12 sati u maloj sali Doma kulture u Priboju biće potpisani ugovori sa korisnicima nadoknade za obnovljene kuće u opštini Priboj, na osnovu Programa Vlade Srbije za za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz ove opštine u periodu 1991-1999. Potpisivanju će prisustvovati pomoćnici ministra dr Sulejmana Ugljanina, zaduženog za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin čestitao izbornu pobjedu SDA BiH

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin čestitao je predsjedniku Stranci demokratske akcije Bosne i Hercegovine Sulejmanu Tihiću i njegovim saradnicima izbornu pobjedu na lokalnim izborima održanim u nedelju. U čestitci predsjednik Ugljanin kaže: Poštovani predsjedniče Tihić, Iskreno mi je zadovoljstvo i posebna čast da Vam u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime čestitam na izvanrednoj pobjedi koju je Stranka demokratske akcije ostvarila na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini. Ovo je velika satisfakcija Vama i Vašim saradnicima koji ste imali jasnu viziju i jasan cilj. Raduje nas da su se građani Bosne i Hercegovine konačno vratili svojoj stranci koja ima definisane ciljeve i politiku koja garantuje trajan i stabilan i mir, sigurnost, saradnju i ubrzan ekonomski ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine. Vama i Vašim saradnicima još jednom želim puno uspeha u daljem radu. Nadam se i dalje našoj dobroj saradnji zarad opšte dobrobiti članstva u državama u kojima živimo. Stranka demokratske akcije je potvrdila svoj legitimitet u Bosni i Hercegovini, a parlamentarna je stranka i u ostalim republikama bivše Jugoslavije što je definiše kao faktor stabilnosti na Balkanu. Neka naša saradnja bude čvrst osnov za dobre međudržavne odnose Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. S poštovanjem. P r e d s j e d n i k Dr. Sulejman Ugljanin    

Detaljnije
Baćićanin: Opozicija da se uključi u rad i da svoj doprinos stabilnosti i razvoju

Predsjednik Skupštine Novog Pazara i Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin počeo je danas seriju radnih sastanaka sa predstavnicima odborničkih grupa u lokalnom parlamentu na kojima predlaže i opoziciji da se uključi u rad skupštinskih tijela i komisija. On je prvi sastanak danas imao sa odbornicima opozicione Sandžačke narodne partije (SNP), koja u Skupštini Novog Pazara ima četiri odbornika. Baćićanin je za naš sajt istakao da je obaveza svakog odbornika, bilo da je na vlasti ili u opoziciji, da maksimalno predstavlja građane koji su glasali za njega te da na taj način da svoj puni doprinos političkoj stabilnosti i ekonomskom razvoju Grada Novog Pazara i regije Sandžak.

Detaljnije
Baćićanin razgovarao sa odborničkim grupama SDA Sandžaka i BDZ

U cilju unapređenja funkcionisanja gradskog parlamenta, na poziv predsednika Skupštine grada Novog Pazara, Fuada Baćićanina, održan je sastanak sa odbornicima Stranke demokratske akcije Sandžaka i Bošnjaačke demokratske Zajednice. Na odvojenim sastancima razgovralo se na temu uključivanja u rad radnih tela, svih stranaka koje čine lokalni parlament. Inicijativu o održavanju ovakvih sastanaka sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka pozitivno ocenjuju i predstavnici obe grupe odbornika u Novom Pazaru. Formiranje skupštinskih komisija i radnih tela u kojima će učestvovati i vlast i opozicija bila je tema sastanka sa odbonricima vladajuće SDA Sandžaka. ’’Razgovor je bio u izuzetno prijatnoj atmosferi, onako kako su protekli i sastanci sa opozicionim odborničkim grupama. Zadovoljstvo mi je da su iste teme bile razgovora, da Skupština grada Novog Pazara sačuva i podigne svoje dostojanstvo; da su odbornici direktni predstavnici svojih građana i da odbornici direktno i predstavljaju građane u Skupštini grada, da taj posao preuzmu, da taj posao rade i u Skupštini i van nje,’’ izjavio je predsednik Skupštine grada Fuad Baćićanin.  

Detaljnije
Najava događaja:Studenti sa ministrom Ugljaninom

Sutra, u četvrtak, 14. novembra, u 16 sati u Novom Pazaru, u Birou Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, gostovaće studenti novopazarskog Državnog univerziteta sa svojim profesorom dr Radetom Biočaninom. Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja dr Sulejman Ugljanin održaće predavanje studentima o državnoj Strategiji održivog razvoja i svih teškoća s kojima se Kancelarija suočava u njenom sprovođenju.

Detaljnije
Vlast ugrozila porodice radnika televizije

Povodom štrajka radnika Regionalne televizije, Centar za komunikacije SDA Sandžaka oštro osuđuje aktuelnu vlast u Novom Pazaru kao direktnog krivca za neredovne isplate zarada radnicima ove informativne kuće. Tragično je  i žalosno da radnici javnog servisa, koji su slijepo služili trećem spratu i komandama direktora, već pet mjeseci nisu primili platu. Izražavamo duboku zabrinutost za njihove porodice koje su ugrožene ovakvim stanjem, a u koje su dovedeni krajnjom nebrigom vlasti. Centar za komunikacije SDA Sandžaka staje u odbranu profesionalnosti i prava na štrajk radnika. Edin Gudžević Direktor Centra za komunikacije SDA Sandžaka

Detaljnije
Potpredsjednik Imamovic na konferenciji mladih lidera u Istanbulu

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandzaka i narodni poslanik  u Skupstini Srbije Enis Imamovic učestvuje na velikoj međunarodnoj konferenciji na temu "Uloga mladih političkih lidera u razvojnim procesima međudržavne saradnje" koja se od 14. do 16. oktobra održava u Istanbulu. U uvodnom dijelu konferencije skupu su se obratile brojne visoke zvanice, među kojima predsjedavajući Parlamenta Republike Turske Cemil Çicek i predsjedavajući  Državne Dume Rusije Sergej Nariškin, kao i brojni ministri i druge zvanice iz regiona i EU. Konferencija čiji je slogan "Današnji mladi lideri u regiji su lideri budućnosti" za cilj ima jačanje međudržavne saradnje kroz afirmaciju i ohrabrivanje mladih političkih lidera, čija vizija i rad su prepoznati. 

Detaljnije
Državni sekretar Mahmutović na Drugom poljoprivrednom forumu

Drugi poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ u organizaciji Ekonomskog instituta i Društva agrarnih ekonomista Srbije, održan je u Subotici od 11. do 13. oktobra 2012.godine. Forum, koji je zvanično otvorio Goran Knežević, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, posvećen je dosadašnjim tendencijama, postojećem stanju, predstojećim izazovima, rizicima i perspektivama prilagođavanja agroprivrede Srbije u najzahtevnijoj fazi perioda pristupanja Evropskoj uniji. U radu Foruma učestvovao je i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Senad Mahmutović sa prezentacijom u okviru panela „Osiguranje u poljoprivredi“.

Detaljnije
Sastanak ministra Ugljanina i ambasadora Kraljevine Maroka

Ministar dr. Sulejman Ugljanin primio je danas u svom kabinetu ambasadora Kraljevine Maroko, NJ.E. Abdelaha Zagoura, sa saradnicima. Na sastanku je bilo riječi o unapređenju odnosa na ekonomskom, političkom i kulturnom planu između Srbije i Maroka. Sagovornici su se složili da je početak mandata nove Vlade idealan trenutak za stvaranje čvršćih veza između dve zemlje sa konkretnim rezultatima u svim oblastima od zajedničkog interesa, a na dobrobit građana obe zemlje. Ministar Ugljanin je nedavno u ime Vlade Srbije postavljen za predsedavajućeg srpskog dela Mješovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Maroka, čija se prva sjednica planira za prvo tromjesečje 2013. godine.

Detaljnije
Ministar Ugljanin i dekan FON-a potpisali Sporazum o dugoročnoj saradnji

  Ministar dr. Sulejman Ugljanin u svojstvu direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije i prof. dr Milan Martić, dekan Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu potpisali su danas u zgradi Vlade Srbije Sporazum o dugoročnoj saradnji u oblasti pripreme, praćenja i nadzora realizacije razvojnih projekata održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja. Ministar Ugljanin je naglasio da je cilj Kancelarije, na čijem je čelu, da iskoristi znanja stručnjaka FON-a kako bi se nerazvijene opštine učinile privlačnije potencijalnim investitorima.  

Detaljnije
Zadovoljni smo što smo postali most saradnje Turske i Srbije

Od 14. do 16. oktobra 2012. godine u Istanbulu je održan veliki međunarodnoj kongres  na temu "Uloga mladih političkih lidera u razvojnim procesima međudržavne saradnje". U radu kongresa je učestovovalo preko 170 mladih lidera iz 25 zemalja. Predstavnik SDA Sandžaka na održanom kongresu je  bio Enis Imamović, potpredsjednik Stranke i narodni poslanik u Parlamentu Republike Srbije. Sabirajući svoje inpresije i donoseći zaključke sa kongresa Enis Imamović je izjavio da je vrlo zadovoljan svojim učešćem na kongresu i vrlo sretan zbog prisustva velikog broja mladih lidera iz raznih zemalja te da zdušno podržava i prijedloge kongresa na koji način mladi ljudi, mladi lideri, političari treba da učestvuju u javnom i političkom životu u njihovim zajednicama i načinima kako da povežu te zajednice iz kojih dolaze. 

Detaljnije
Dogovoren zajednički nastup sa agencijama UN-a

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i predstavnik Ujedinjenih nacija u Srbiji Vilijem Infante dogovorili su danas na sastanku u Beogradu da se nastavi i još više intenzivira saradnja u realizaciji dvogodišnjeg projekta «Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji', vrednog 2.8 miliona dolara i predstavljenog prošle nedelje u Novom Pazaru. Kroz ovaj projekat će se realizovati pomoć marginalizovanim grupama stvaranjem novih radnih mesta, poboljšanjem pristupa uslugama i interkulturalnim dijalogom. Ministar Ugljanin je naglasio da će lično pružiti podršku realizaciji ovog projekta. Takođe je dogovoreno da se napiše zajedničko pismo svim potencijalnim međunarodnim donatorima koji bi mogli da pruže finansijsku pomoć za realizaciju projekta u Novom Pazaru.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP