Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin na ambasadorskoj konferenciji u Turskoj

Predsjednik Ugljanin na ambasadorskoj konferenciji u Turskoj

Predsjednik Ugljanin na ambasadorskoj konferenciji u Turskoj

Dr Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije bio je u poseti Republici Turskoj 29. i 30. decembra 2012. godine na poziv turskog ministra spoljnih poslova Turske Ahmeta Davutoglua na IV Ambasadorskoj konferenciji Ankara – Edirne. Tom prilikom, kao poseban gost, dr Sulejman Ugljanin u Kongresnom centru u Edrinama uzeo je učešće na ambasadorskoj konferenciji i pratećim diplomatskim, naučnim i drugim protokolarnim aktivnostima. 


Prilikom učešća na konferenciji predsjednik Ugljanin je iskoristio priliku za promociju ideje izgradnje spomenika žrtvama svih ratova, kao i ostvarivanje saradnje univerziteta Srbije i Turske, razmjena studenata, profesora i studijska putovanja. Takođe, Ugljanin je naglasio značaj ekonomske saradanje Srbije i Turske, a posebno investiranje u nerazvijene opštine Srbije koje imaju dosta potencijala i resursa.


Tokom boravka u Turskoj ministar Ugljanin je posetio “Balkanski šehitluku Edrine” – mezaristan balkanskih boraca iz Prvog svjetskog rata.


Tema IV ambasadorske konferencije je bila “Predstavljanje Strategije za Balkan - ministar Ahmet Dautoglua - Od Balkanskih  ratova do Balkanskog mira: 100 godina Turske spoljne politike – 2012 Godina mira”.


Konferencija je zatvorena svečanom večerom koju je za svoje goste priredio valija Turske pokrajine Trakiya-Edrine gospodin Gukčan Sozer.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP