Učitavanje sajta

Vijesti

Nerazvijeni i vlast

Nerazvijeni i vlast

Nerazvijeni i vlast

Ministar bez portfelja i predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je juče u LJuboviji da je strateški cilj Vlade Srbije da se vrati život u nerazvijene opštine i da se zaposle žitelji tih opština.

"Strateški cilj i vrlo važan strateški zadatak je da vratimo život u nerazvijene opštine, da uposlimo ljude, da ohrabrimo mlade ljude kad se zaposle da se žene, udaju i formiraju svoje porodice, da se vrate iz razvijenih centara Beograda, Novog Sada, Kragujevca. Mislim da ćemo to moći", rekao je Ugljanin.

Ugljanin je sa saradnicima posetio opštinu Ljubovija, gde je sa predsednicima opština razgovarao o prvom javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava nerazvijenim opštinama. On je rekao da je ove godine Vlada izdvojila za finansiranje ovih projekata 200 miliona dinara i naglasio da je bitno kako se troše ova sredstva.

"Došao sam ovde i razgovarao sa predsednicima nerazvijenih opština iz ovog dela zemlje da vidimo koji su to najznačajniji lokalni i regionalni projekti koji će dati najbolje rezultate na održivom razvoju nerazvijenih opština", rekao je Ugljanin. On je naveo da su čuli mnoge predloge i konkretne zahteve koje će uvrstiti u konkurs koji će uskoro biti raspisan.

Ugljanin je rekao da on i njegovi saradnici žele do 1.februara da obiđu sve nerazvijne opštine i da predloge predsednika opština "pretoče u konkurs tako da svako dobije ono što mu je najpotrebnije, ono što će dati najbrže rezultate u održivom razvoju".

Njegov cilj kao ministra je, kako je naveo, da vidi kako se živi i kakve posledice ima ekonomska i svetska kriza, kao i naša dugogodišnja tranzicija. "Moja želja je da smanjim distancu između Vlade Srbije i nerazvijenih opština", rekao je on. Ugljanin je rekao da je imao konstruktivan razgovor sa predsednicima i predstavnicima opština.

"Našli smo sponu među svim ovim zahtevima bez obzira o kojoj se oblasti radi, od infrastrukture do zapošljavanja", istakao je Ugljanin. Prema njegovim rečima ima još dosta da se uradi u sledećih nekoliko meseci i da će "ključna sredstva biti uložena u izradu projektne dokumentacije".

Poslanik Demokratske stranke iz Banje Koviljače Mihailo Purić rekao je da su razgovarali kako da se što bolje organizuje život u ovim nerazvijenim opštinama. On je rekao da u Srbiji 46 opština spada u četvrtu kategoriju po nerazvijenosti, a zajednička crta svih ovih opština je da ne mogu da idu napred ako im ne pomogne centralna vlast.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP