https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ekonomska saradnja Srbije i Iraka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ekonomska saradnja Srbije i Iraka

Ekonomska saradnja Srbije i Iraka

Ekonomska saradnja Srbije i Iraka

Ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin, sastao se u svom kabinetu sa ambasadorom Republike Irak Nj.E. Falah Abdulhasan Abdulsadom, gde su razgovarali na temu ekonomske saradnje Srbije i Iraka.

Ministar Ugljanin je upoznao ambasadora sa aktivnostima Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kao i sa potencijalima nerazvijenih opština Srbije. „Radimo na tome da pronađemo najbolji način da stvorimo ambijent za ulaganja u proizvodnju hrane, obuće, nameštaja, promocije turizma kako iračkih kompanija u Srbiji, tako i naših kompanija u Iraku. Kada se stvori pogodan ambijent, privrednici se dobro razumeju“ rekao je Ugljanin.

„Koristim ovu priliku da pozovem srpske kompanije da dođu na veliko tržište Iraka, da ulažu, izvoze svoje proizvode“ istakao je ambasador Abdulsada.

Ambasador je istakao da su se vreme i ambijent promenili u odnosu na zadnjih 20 godina i da nije ista situacija kao što je to bilo u periodu odličnih ekonomskih odnosa dve zemlje. „Firme iz Srbije moraju da budu aktivne i da traže posao u Iraku, a ne da čekaju da im se on ponudi“ – podvukao je ambasador Abdulsada.

U srdačnom razgovoru, sagovornici su konstatovali da postoje dobri tradicionalni odnosi između dve zemlje, ali i naglasili da postoji prostor da se podignu na viši nivo u svim oblastima saradnje.

Na kraju sastanka sagovornici su se složili da se prvo moraju otkloniti prepreke i pokrenuti inicijative, kako bi što pre došlo do realizacije budućih projekata.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP