https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Mladi SDA Sandžaka u zvaničnoj posjeti SDA BiH

Predsednik Asocijacije Mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević, sa svojim saradnicima, obavio je zvaničnu posetu Stranci demokratske akcije BiH. Sastanak je upriličen u Centrali stranke u Sarajevu, gde ih je dočekao potpredsednik stranke i direktor Političke akademije SDA Senad Šepić. Osnovni cilj ove radne posete bio je upoznavanje sa aktivnostima SDA BiH i radom Političke akademije Stranke i budućoj saradnji mladih SDA iz dveju republika te uključenjem mladih SDA Sandžaka u rad Političke akademije u Sarajevu. Potpredsednik SDA BiH izrazio je veliko zadovoljstvo ovom posetom mladih iz Sandžaka i naglasio da će u narednom periodu saradnja na svim poljima biti pospešena u obostranom interesu. Takođe, tokom sastanka je razgovarano i o drugim pogledima međusobne i prekogranične saradnje koja će biti od velikog značaja za mlade sa ovih prostora.

Detaljnije
Sastanak ministra Ugljanina i šefa Delegacije EU Vensan Dežera

„Naša dugogodišnja dobra saradnja i iskustvo koje smo imali sa različitim EU programima i projektima, kao što su Mir 1 i Mir 2, Pro, Progres – puno toga korisnog i praktičnog smo naučili i ovladali metodologijom rada. Dok ministartsva rade resorno, Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja radi multidisciplinarno“ naglasio je ministar dr Sulejman Ugljanin tokom sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, NJ.E. Vensanom Dežerom. G-din Dežer je čestitao na izborima i kontinuitetu koji je ministar Ugljanin pokazao učešćem i u novoj Vladi Srbije. Dežer je izdvojio nekoliko projekata gde su zajedno učestvovali EU i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kao što je projekat deponije Meteris u Vranju, izgradnja Agrobiznis centra na Pešteru, Izgradnja Reciklažnog centra Banjica u Novoj Varoši, kao i transfer stanice u Sjenici.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin čestitao Kurban-bajram

Povodom nastupajećeg Kurban Bajrama, ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik Stranke Demokratske Akcije Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanin uputio je Bajramsku čestitiku građanima i predstavnicima kulturnog i javnog života koji slave ovaj praznik, kao i ambasadama Islamskih zemalja u Srbiji.  U čestitici se između ostalog kaže: „Neka i ovaj Kurban Bajram, kao svi prethodni i kao svi budući, bude praznik sreće, blagostanja i mira među ljudima. Želja mi je da bajramski dani budu prilika za čestitanja i susrete, ne samo u krugu svojih porodica i familija, nego i za čestitanje i susrete sa našim komšijama i prijateljima. Neka ovi mubarek dani učvrste vjeru i nadu u bolju budućnost i napredak, neka budu podsticaj širenju tolerancije, poverenja i saradnje među ljudima svih nacija i vjera.”   BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Detaljnije
Održan veliki predizborni skup SDA Sandžaka u Muru

Većina govornika je istakla da izbori 16.marta, nisu bili slobodni i demokratski u Sandžaku i tražila da se ponove izbori na svim biračkim mjestima u Novom Pazaru, zbog neregularnosti i zastrašivanja građana. 

Detaljnije
Najava događaja: Bajramski prijem u Centrali SDA Sandžaka

Tradicionalni Bajramski prijem SDA Sandžaka će održati u ponedeljak 28.jula 2014.godine, u prostorijama Centrale stranke u Novom Pazaru, ulica Stevana Nemanje br.25 sa Akšam namaza, od 20:30 do 22:00 časa.

Detaljnije
24 godine ponosno sa vama

Na prijemu u hotelu “Vrbak“ rukovodstvo, članovi organa i stručnih odbora Stranke su svečano proslavili 24 godine uspješnog rada i djelovanja SDA Sandžaka.

Detaljnije
SDA Sandžaka traži ispravljanje nepravde državnih organa prema Bošnjacima

SDA Sandžaka će uputiti zahtjev nadlježnim državnim organima i relevantnim institucijama Evropske unije, Savjeta Evrope i drugih međunarodnih organizacija da isprave ovu nepravdu i konačno pristupe usaglašavanju nacionalne strukture zapošljenih sa nacionalnom strukturom stanovništva u opštinama Sandžaka.

Detaljnije
Čestitka Baćićanina povodom Kurban-bajrama

Fuad Baćićanin predsjednik skupštine Grada Novog Pazara i generalni sekretar SDA Sandžaka povodom nastupajućih dana Kurban bajrama zaželeo je sugrađanima Bošnjacima i njihovim porodicama i prijateljima zdravlja, sreće, mira i blagostanja u ovom Bajramu i cijelom životu. „Neka u bajramskim danima radost krasi vaše domove a prosperitet, ekonomski i sveukupni razvoj prati naš grad i zajednicu. U želji da još mnogo bajrama provodimo zajedno sa svojim sunarodnicima Bajram Šerif Mubarek Olsun. „ – kaže se u čestitci.

Detaljnije
Imenovanje novog direktora Bolnice neprihavtljivo za SDA Sandžaka

Imenovanje novog direktora Bolnice Novi Pazar Mirsada Đerleka je potpuno neprihvatljivo i skandalozno, te u najmanju ruku nije povoljno za grad, istakli su danas na pres konferenciji Ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar. „Moje današnje obraćanje u ime gradskog odbora Stranke demokatske akcije za Novi Pazar, nije motivisano nekim lijepim povodom već jednom pojavom za koju mi u gradskom odboru smatramo da u najmanju ruku nije povoljna za grad Novi Pazar i građane Novog Pazara. Vlada Republike Srbije tj. nadležno ministarstvo prije nekoliko dana imenovalo je Mirsada Đerleka za direktora bonice u Novom Pazaru. Ovakva odluka predstavlja neprijatno iznenadjenje za sve članove SDA Sandžaka naše sipatizere ali i većinu građana Novog Pazara i neprihvatljiva je za nas.“ – istakao je Ahmedin Škrijelj, sekretar ogranka SDA Sandžaka i zamjenik gradonačelnika Novog Pazara.  

Detaljnije
Hronologija događaja 16 i 17. 01. 2009. i oružani napad na predsjednika SDA Sandžaka

  Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar podsjeća na hronologija događaja 16 i 17. 01. 2009. godine vezanih za napad na službene prostorije Centrale Bošnjačke Liste za evropski Sandžak i oružani napad na predsjednika SDA Sandžaka i ministra dr. Sulejman Ugljanina u vrijeme kada je Mirsad Đerlek bio gradonačelnik Novog Pazara. Dana 16.01.2009.godine oko 23:00 časa bez ikakve najave ili obaveštenja, grupa uniformisanih i naoružanih lica izvršila je nasilan i neovlašćen upad u službene prostorije Centrale Bošnjačke liste za evropski Sandžak. Prema izjavi zamenika načelnika MUP-a iz Novog Pazara g-dina Jasmina Duštinca radi se navodno o pripadnicima privatne zaštitarske agencije “Tigar”.   

Detaljnije
SDA ispituje projekte i stanje svih javnih preduzeća

Stranka demokratske akcije Sandžaka će tokom naredne dve nedelje ispitati sve detalje oko započetih projekata u gradu, u kojoj su oni fazi i da li su “ukočeni”. Predsjednik Skupštne grada i generalni sekretar Stranke Fuad Baćićanin rekao je za radio Sto plus da će ova partija ispitati detaljno i dugovanja javnih preduzeća i ustanova, kao i stanje gradskog budžeta i da će o tome javno informisati građane. “Želimo da imamo kompletan uvid u trenutno stanje svih javnih preduzeća i ustanova, kao i projekata koji su u toku, da pojedine ličnosti iz našeg javnog života ne bi davale izjave da naša stranka koči razvojne procese i projekte u gradu”, rekao je Baćićanin.

Detaljnije
Demanti - Đerlek nije svjestan posljedica svojih postupaka

Povodom članka objavljenog dana 30.10.2012. godine u dnevnim novinama Danas pod naslovom „Ugljaninovoj partiji smeta Đerlek“, Stranka Demokratske Akcije Sandžaka izdaje  demanti : „Autor S.Novosel u tekstu, svesno ili nesvesno je napisala netačnu informaciju i  navodi da je “centrala SDA iseljena iz prostorija Kulturnog centra”. Činjenica je da je  Bošnjačka lista za evropski Sandžak koristila službene prostorije na osnovu važećeg ugovora o zakupu između Koalicije Lista za Sandžak i Doma kulture – odnosno Aneksa ugovora sa opštinom Novi Pazar, na koji posjeduje uredno izdatu saglasnost od Republičke direkcije za imovinu i Rešenja Gradske uprave za izvorne i poverene poslove lokalne samouprave grada Novog Pazara – odeljenje za stambeno – komunalne poslove i zaštitu životne sredine broj 361-59/08 od 13.01.2009. godine, kojim se potvrđuje pravo korišćenja prostorija Koalciji Lista za Sandžak na osnovu valjanog ugovora. 

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP