https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Sopštenje za javnost liste ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO

Izborni štabovi obe izborne liste koje učestvuju na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće su se dogovorile da obezbjede uslove za fer i korektne izbore kako bi Bošnjaci mogli slobodno i demokratski da izraze svoju izbornu volju 26.oktobra.

Detaljnije
Jedinstvo iznad svih prepreka

U sklopu predizbornih aktivnosti za izbore za Bošnjačko nacionano vijeće, nosilac liste “Za bošnjačko jedinstvo“ Dr Sulejman Ugljanin i kandidati za vijećnike obišli su naselja Rasadnik i Mur u Novom Pazaru.

Detaljnije
Vlada da započne realizaciju projekta izgradnje pruge do Novog Pazara

Obraćajući se poslanicima na plenumu Drugog redovnog zasjedanja Skupštine Srbije narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je rekao da će poslanici Stranke demokratske akcije Sandžaka podržati Predlog sporazuma o rehabilitaciji železnica između Republike Srbije i Evropske banke za razvoj i pozvao Vladu Srbije da napravi dinamiku i započne realizaciju projekta izgradnje pruge od Raške do Novog Pazara, kako bi građanima i privreda u Sandžaku omogućili korišćenje ovog značajno jeftinijeg vida transporta. “Naši proizvodi poput odeće, obuće i nameštaja su i cjenom i kvalitetom konkurentni na stranim tržištima. Međutim finalna cjena proizvoda trpi veliku štetu i trpi veliki pritisak zbog visoke cjene transporta. Uz povoljan način distribucije robe na domaćem i inostranom tržištu, mi bi smo značajno povećali proizvodnju. Povećali bi indeksni izvoz naše zemlje, a smanjili bi nezaposlenost.” rekao je Imamović u svom obraćanju poslanicima.

Detaljnije
Prioritet je održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja

Održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja je važan strateški prioritet, poručio je danas ministar bez portfelja i predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin. Ministar je podsetio da u Srbiji ima 46 nerazvijenih opština, u takozvanoj 4. razvojnoj grupi, u kojima je zarada zaposlenih 60 odsto ispod republičkog proseka, a u kojima živi oko milion građana. Ministra Ugljanin je na konferenciji "Održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije", koju je priredila i organizovala Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovo sam Ugljanin, kazao da je neophodno stvoriti uslove za napreda takvih područja i povoljan poslovni ambijent za investitore i zaposliti ljude “Naš je cilj da se stvore uslovi za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, da se stvori pozitivan stimulativni ambijent za privlačenje stranih i domaćih investicija, te da zaposlimo ljude i vratimo život u nerazvijene opštine.” rekao je ministar Ugljanin otvarajući konferenciju.

Detaljnije
Podsticanje razvoja nedovoljno razvijenih područja

Govor ministra i predsjednika SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina na konferenciji o Održivom razvoj nedovoljno razvijenih područja Republike Srbije održanoj u Beogradu, Palata Srbije, 07.11.2012. godine.   „Podsticanje razvoja nedovoljno razvijenih područja iz perspektive Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja“   Poštovane kolege ministri, poštovani gospodine Dežer, Vaše ekselencije, uvaženi predstavnici nerazvijenih opština, gradonačelnici, poštovani predstavnici organizacija i institucija, razvojnih agencija,  donatori, Dame i gospodo, Dragi prijatelji,

Detaljnije
Pozitivna iskustva Slovenije u održivom razvoju lokalnih samouprava

Beograd, 8.11.2012. godine – Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima primio je danas u svom kabinetu dr. Henrika Gjerkeša, bivšeg ministra u Vladi Slovenije, zaduženog za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku i gospodina Alena Bukovnika, gradonačelnika slovenačke opštine Radlje. Tom prilikom slovenačka delegacija je predstavila primjere dobre prakse u proizvodnji drvene biomase koje su sprovedene u slovenačkim opštinama Kočevlje, Radlje i nekim austrijskim opštinama. Dr. Gjerkeš je naveo da je filozofija održivog razvoja da se finansira u one projekte koji mogu da donesu profit, i istakao, "to su projekti koji se baziraju na konceptu obnovljivih izvora energije i iskorišćavanjem novih tehnologija".

Detaljnije
Promovisan nacrt Zakona o podsticaju poljoprivrede

Novim nacrtom Zakona o podsticaju poljoprivrede i ruralnog razvoja, menja se dosadašnja praksa da se ta sredstva namenjena podsticaju poljoprivredi uređuju po često promenjivim uredbama, a to će omogućiti jasniji plan i viziju unapređenja poljoprivredne proizvodnje – istakao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Senad Mahmutović, tokom prezentacije nacrta ovog zakona održane u Novom Pazaru. “Posebnih podsticaja će biti i to vezano za situacije da se veliki deo opština iz naše regije Sandžaka, posebno opštine koje zahvataju područje Pešterske visoravni, koje se smatra područjem sa otežanim uslovima za razvoj poljoprivrede, biti dodatno uvećana”, kazao je Mahmutović. Informacije o tome kako doći do podsticajnih sredtava, poljoprivrednici mogu dobiti od nadležnih službi, Gradske i opštinskih uprva.

Detaljnije
NAJAVA DOGAĐAJA: Centralni skup liste „Za bošnjačko jedinstvo“ u Novom Pazaru

Lista Za bošnjačko jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin održaće Centralni predizborni skup u Novom Pazaru na gradskom šetalištu, u srijedu 22.10.2014. godine, sa početkom u 18 časova.

Detaljnije
Jedinstvo u Priboju cilj svakog Bošnjaka

Sa skupa su upućene poruke jedinstva i naglašena potreba da Bošnjaci izaberu vijeće koje će odražavati izbornu volju građana.

Detaljnije
Lista „Za bošnjačko jedinstvo“ pobjednik na izborima za BNV

Na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, prema privremenim rezultatima Republičke izborne komisije, pobjedila je lista “Za bošnjačko jedinstvo – Dr Sulejman Ugljanin”.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Lista “Za bošnjačko jedinstvo” predlaže da se konstitutivna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća održi 17, 18. ili 19. novembra 2014.godine u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru.

Detaljnije
Preduzeti mjere da se prevaziđu problemi u funkcionisanju Grada Novog Pazara

Na zahtjev predsjednika mjesnih obora SDA Sandžaka ogranka Novi Pazar, održana je sjednica Glavnog odbora ogranaka Novi Pazar, na kojoj su prisustvovali članovi Stranke koji obnašaju rukovodeće funkcije u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama grada Novog Pazara. Sa sjednice je izdato saopštenje za javnost u kojem Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar ističu da je Glavni odbor razmatrao informacije o radu Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova grada Novog Pazara i konstatovao da su prisutni značajni problemi u obavljanju osnovnih djelatnosti. Ogranak posebno smatra važnim činjenicu da je došlo do značajnog kašnjenja u isplati plata radnicima što zaposlene dovodi u težak socijalni položaj.    

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37