Učitavanje sajta

Vijesti

GrO SDA Sandžaka Novi Pazar: Saradnjom do jedinstva bošnjaka Sandžaka

GrO SDA Sandžaka Novi Pazar: Saradnjom do jedinstva bošnjaka Sandžaka

GrO SDA Sandžaka Novi Pazar: Saradnjom do jedinstva bošnjaka Sandžaka

 

U sklopu svojih redovnih aktivnosti predsjednik Gradskog odbora SDA Sandžaka za Novi Pazar Muamer Smailbegović sa saradnicima posjetio je mjesnu zajednicu Požega i mjesni odbor Parice IV gde je održan sastanak sa članovima mjesnih odbora Stranke sa područja tih mjesnih zajednica.

Na sastanku su razmatrana pitanja od značaja za svakodnevni život mještana tih mjesnih zajednica, kao što su stanje komunalne infrastrukture, vodosnabdjevanje, javna rasvjeta i druga važna pitanja vezana za život građana.

Sa članovima mjesnih odbora je razgovarano o dosadašnjem radu mjesnih odbora Stranke za MZ Požega i MO Parice IV koji su ocjenjeni kao uspješni, kao i o aktivnostima koje je potrebno sprovesti u cilju kvalitetne pripreme za predstojeće lokalne i parlametntarne izbore.

„Gradski odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar, shodno utvrđenoj politici Stranke i u sklopu svojih redovnih aktivnosti svakodnevno je na terenu sa ciljem da kroz ovaj vid rada čujemo koji su to problemi sa koijma se naši građani susreću. Takođe, razgovarali smo i o aktuelnoj političkoj situaciji sa posebnim osvrtom na predstojeće izbore koji nas očekuju za nekoliko mjeseci i dogovoreni su konkretni potezi “ – rekao je za naš sajt Muamer Smailbegović, predsjednik GrO SDA Sandžaka Novi Pazar.

Smailbegović je naglasio da će SDA Sandžaka biti pobjednik na predstojećim izborima i da će biti u situaciji da nakon izbora samostalno formira vlast u Novom Pazaru.

Gospodin Smailbegović je na kraju dodao da je postizanje sveukupnog bošnjačkog jedinstva jedan od glavnih prioriteta Stranke demokratske akcije Sandžaka i u tom pravcu, sa pozicije predsjednika gradskog odbora, izrazio spremnost na saradnju sa svim bošnjačkim političkim strankama koje dijele taj stav, odnosno, zalažu se za uspostavljanje jedinstva među bošnjacima.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP