https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poboljšanje kvaliteta života - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poboljšanje kvaliteta života

Poboljšanje kvaliteta života

Poboljšanje kvaliteta života

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i generalni direktor Istraživačko-razvojnog instituta Kirilo Savić Miroljub Jevtić potpisali su danas Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji između Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i tog Instituta, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života u nerazvijenim područjima.

Ugljanin je, posle potpisivanja Sporazuma, rekao da Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u svom delokrugu ima 46 nerazvijenih opština i još petopština, koje su prešle u viši rang, ali u kojima neki projekti nisu završeni.

"Koncept našeg rada je naučni pristup razvoju nerazvijenih opština. Naš princip je održivi razvoj nerazvijenih područja i ekonomija zasnovana na znanju", rekao je Ugljanin.

On je rekao da su našli kompetentnu instituciju i tim stručnjaka, koji su sposobni da sve želje, ideje i potrebe nerazvijenih opština pretoče u valjane projekte i projektnu dokumenatciju sa kojom mogu lokalne zajednice da konkurišu kod razvojnih fondova, banaka i Evropske unije za dobijanje sredstava iz pretpristupnih fondova.

Jevtić je rekao da Institut Kirilo Savić može da odgovori na sve zahteve iz ovog Sporazuma. Zajednički cilj Kancelarije za održivi razvoj i Instituta Kirilo Savić je da krajnji rezultat ove saradnje bude poboljšanje nivoa kvaliteta života u nerazvijenim područjima, rekao je Jevtić i izrazio nadu da će u skoroj budućnosti biti vidljivih rezultata.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP