Učitavanje sajta

Albin Kurti

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Kurti: SDA je uspostavila ćelije današnje bosanske države i politički pluralizam unutar i izvan Bosne

Premijer Vlade Kosova i predsjednik Pokreta „Samoopredjeljenje“ Albin Kurti uputio je čestitku povodom 33 godine od osnivanja SDA Sandžaka. Čestitku objavljenu na službenom sajtu Vlade Republike Kosovo prenosimo u cjelosti:

Detaljnije
Bošnjaci i Albanci u Srbiji traže reciprocitet prava

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin i Partije za demokratsko djelovanje Saip Kamberi, sa narodnim poslanicima SDA Sandžaka i delegacijom Albanaca Preševske doline u Prištini razgovarali sa premijerom Republike Kosovo Albinom Kurtijem koji nas je upoznao sa osnovnim principima evropskog prijedloga za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.

Detaljnije
Nedžmedin Spahiu traži od Kurtija da izdvoji budžet i za Sandžak

Analitičar i univerzitetski profesor iz Mitrovice Nedžmedin Spahiu zatražio je od premijera Kurtija da izdvoji budžet za Sandžak, kao što je to uradio za Preševsku dolinu. „Aljbin Kurti je izdvojio 2 miliona evra za Preševsku dolinu. Aljbine, svaka čast ću ti reći onda kada to uradiš za Sandžak. Uradi  to sada, ne boj  se“, napisao je Spahiu u svojoj objavi.

Detaljnije
ODLUČNOŠĆU I SNAGOM NASTAVITE PUT PROSPERITETA I DEMOKRATIJE

Povodom 17. februara – Dan nezavisnosti Republike Kosovo, čestitku predsjedniku Vlade Kosova Albinu Kurtiju uputio je u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, u čestitki se kaže:

Detaljnije
Podrška Vladi Albina Kurtija i zahvalnost za usvojenu Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici

Poslanici poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ izrazili su svu svoju podršku premijeru Republike Kosovo Albinu Kurtiju i vladi koju predvodi na sastanku koji su danas imali u njegovom kabinetu u Vladi Republike Kosovo i ukazali da priznaju nezavisnost Kosova.

Detaljnije
Reciprocitet, princip za dijalog

SDA Sandžaka pozdravlja poruke koje je nakon jučerašnje runde dijaloga Kosova i Srbije u Briselu uputio premijer Kosova Albin Kurti.

Detaljnije
Nastaviti unapređenje bliskih veza Sandžaka i Kosova

Povodom formiranja nove Vlade Republike Kosovo čestitku premijeru Albiinu Kurtiju u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka uputio je dr. Sulejman Ugljanin, u čestitci se kaže:

Detaljnije
Izborna pobjeda Samoopredjeljenja jak legitiman osnov za razvoj Republike Kosovo

Povodom pobjede Pokreta Samoopredjeljenje na juče održanim izborima, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku gospodinu Albinu Kurtiju u kojoj se kaže:

Detaljnije
POLITIČKA BORBA PROTIV DISKRIMINACIJE I ZA AUTONOMIJU SE NASTAVLJA

Predsjednik Pokreta „Samoopredjeljenje“ Albim Kurti čestitako je 30 godina od osnivanja i rada SDA Sandžaka, u čestitki se kaže:

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP