https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Čestitka Asmiru Kolašincu

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku atletičaru Asmiru Kolašincu na osvojenom evropskom prvenstvu  u bacanju kugle u Geteborgu. “Sećam se da ste posle osvajanja bronze u Helsinkiju obećali još bolje rezultate i to ste ispunili. Od srca vam čestitam i želim da vam se ispuni cilj koji ste sebi postavili – uspeh na sledećem svetskom prvenstvu,” rekao je predsjednik Ugljanin u čestitci. 

Detaljnije
Bahrein uvozi meso iz Sjenice

Privredna delegacija iz Bahreina je danas, samo nekoliko dana nakon posete i razgovora sa ministrom u Vladi Srbije dr. Sulejmanom Ugljaninom, u opštini Sjenica dogovorila izvoz po dve tone mesa, mesnih i mlečnih proizvoda svakog drugog dana u ovu Zalivsku zemlju. Prva isporuka krenuće u ponedeljak 29. aprila. U razgovoru sa ministrom Ugljaninom, Bahreinci su rekli da njihovoj zemlji koja leži u pustinji treba sve – od vode do svih vrsta hrane. Ministar ih je obavestio da se u nerazvijenim sandžakim opštinama, kao što je Sjenica, koja je u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, proizvodi zdrava hrana u šta su se i sami uverili posetom regionu. 

Detaljnije
Davutoglu obećao pomoć u razvoju Sandžaka i drugih nerazvijenih opština

U okviru zvanične posjete Republici Turskoj, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas, u Ankari, sa turskim ministrom vanjskih poslova Ahmet Davutogluom. Šef turske diplomatije je obećao da će Republika Turska nastaviti investicije i pomoć razvoju Sandžaka, te je sa ministrom Ugljaninom razmatrao i mogućnosti poboljšanja saradnje između dvaju zemalja te korišćenju pozitivne klime za investicije u Sandžaku i nerazvijenim opštinama. Srbija i Turska imaju potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini i to je šansa i dobra prilika da turski privrednici usmere svoje investicije u regiju Sandžak i ostale nerazvijene opštine.   

Detaljnije
Opština Tutin će uložiti značajna sredstva za rješavanje nazaposlenosti

  Predstavljen “Akcioni plan zapošljavanja”   Savet za socijalnu politiku i zapošljavanje održao je sinoć u tutinskom Domu kulture javnu tribinu za nezapošljena lica. Domaćini ove tribine bili  su Zamjenik predsjednika SDA Sandžaka i predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević, njegov zamjenik Salih Hot, predsjednik SO  Pajaz Jusufović i šef resora za socijalnu politiku i zapošljavanje Edin Hazirović. U Tutinu je Savet za socijalnu politiku i zapošljavanje organizovao javnu tribinu za nezapošljena lica u cilju što boljeg sagledavanja problema velikog broja nezapošljenih u ovoj sandžačkoj opštini. U evidenciji Zavoda za zapošljavanje ima čak sedam hiljada nezapošljenih lica. U ovoj godini usvojen je Akcioni plan  zapošljavanja u kome je predviđeno da opština Tutin lokalnim poslodavcima ponudi da u roku od godinu dana radnicima koje prime u radni odnos nadoknadi 50% zarada. Predsjednik opštine Šemsudin Kučević je ovaj plan ocenio kao privremeno rešenje i rekao da će u narednoj godini izdvojiti značajnija sredstva za rešavanja nezaposlenosti.  

Detaljnije
Novi članovi upoznati sa radom i funkcionisanjem Asocijacije mladih SDA Sandžaka

U prostorijama Centrale SDA Sandžaka, odžan je jedan u nizu sastanaka sa novim članovima Asocijacije mladih SDA Sandžaka. U svom obraćanju predsjednik mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević je najpre poželio dobrodošlicu novim članovima Asocijacije mladih. On ih je upoznao sa radom i načinom funkcionisanja omladine Stranke demokratske akcije Sandžaka. Članovi Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka su zastupljeni na važnim mjestima u Gradskoj upravi kao i u upravnim odborima javnih preduzeća i ustanova što je pokazatelj da je Stranka demokratske akcije Sandžaka i u ovom mandatu posvetila pažnju mladim ljudima i ostvarenju njihovih potreba. 

Detaljnije
Turski privrednici zainteresovani za ulaganja u Srbiji

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin je tokom svoje radne posjete Republici Turskoj bio učesnik i poslovnog foruma u Istambulu koji je organizovao Savjet za privrednu saradnju sa inostranstvom. “Učinićemo sve da pomognem investitorima da što brže dobiju sve neophodne dozvole u vezi sa investicijama kako u naše nerazvijene opštine Sandžaka tako i u ostale opštine Srbije” rekao je predsjednik Ugljanin obraćajući se privrednicima na poslovnom forumu u Istanbulu u organizaciji turskog Saveta za privrednu saradnju sa inostranstvom. Predsjednik Ugljanin u svojstvu ministra u Vladi Srbije je i predsjednik Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije sa Turskom.

Detaljnije
Početak realizacije projekta ljudske sigurnosti u regiji Sandžak

Agencije Ujedinjenih nacija (UN) u Srbiji počele su danas u Novom Pazaru sprovođenje projekta "Unapređenje ljudske sigurnosti za ranjive zajednice u jugozapadnoj Srbiji". Plan je da ovaj dvogodišnji projekat pomogne marginalizovanim grupama, stvaranjem novih radnih mesta, poboljšanjem pristupa javnim i socijalnim uslugama i interkulturalnim dijalogom. Kao nosioca ovog projekta izabrana je Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijena područja republike Srbije kojom rukovodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin. Planirano je da se ovim programom u naredne dvije godine u region Sandžaka uloži 2,8 miliona dolara i da direktni korisnici ovog budu 60.000 građana ovog regiona. Tim povodom danas u Novom Pazaru je upriličena promocija ovog projekta predstavnicima gradskih vlasti Novog Pazara, kao i prestavnicima vladinih i nevladinih organizacija svih sandžačkih opština u kojima će projekat biti realizovan. O projektu i njegovom značaju za Sandžak govorili su ministar dr. Sulejman Ugljanin, Njegova ekselencija Tošio Cunozaki ambassador Japana, te administrator Programa UN za razvoj Vilijam Infante, njegova pomoćnica Čihan Sultanoglu.

Detaljnije
Tutin dobija još jedan vrtić

Zamjenik predsjednika SDA Sandžaka i predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević primio je zamjenika ambasadora Švajcarske u Srbiji Žan Luk Oš-a i direktorku švajcarske agencije za razvoj i saradnju u Srbiji Izabel Perih. Tom prilikom označeni su završni radovi na izgradnji vrtića “Poletarac” u Tutinu, a za koji su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES obezbedile 100.000 evra. G-đa Perih je predjsedniku opštine Tutin Šemsudinu Kučević uručila plan detaljne regulacije za Mesnu zajednicu Ribariće.   “Zahvaljujući ovom projektu, udvostručili smo kapacitet vrtića za naše mališane. Opština Tutin je uvidela veliku važnost ovog projekta, pa je uz sredstva donator,  opština uložila još 130.000 eura u izgradnju ovog vrtića”- izjavio je Kučević   Plan detaljne regulacije Mesne zajednice Ribariće, čiju su izradu sa 23.000 evra finansirale Evropska unija i Vlada Švajcarske preko EU PROGRES-a, jedan je od preduslova za ekonomski razvoj opstine Tutin.  

Detaljnije
Najava događaja: Potpredsjednik SDA BiH Senad Šepić u posjeti SDA Sandžaka

Potpredsjednik SDA BiH i direktor Političke akademije Senad Šepić, sa svojim saradnicima će danas posjetiti Stranku demokratske akcije Sandžaka u Novom Pazaru, gde će se sastati sa rukovodstvom Stranke.  Tema današnjeg sastanka biće: prezentacija Političke akademije SDA i mogućnosti uključivanja u regionalne programe.  Prezentacija rada Političke akademije održaće se u prostorijama Centrale Stranke, ul. S.Nemanje 25 sa početkom u 18h. Svi zainteresovani mogu prisustvovati prezentaciji.

Detaljnije
Senadu Mahmutoviću potvrđen mandat državnog sekretara u ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Na današnjoj sjednici Vlade R. Srbije je donijeto rešenje o postavljenju Senada Mahmutovića za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Senadu Mahmutoviću je potvrđen mandat posle rekonstrukcije Vlade Srbije i on će nastaviti svoj posao državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gde je imenovan na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka. Vlada Republike Srbije je na današnjoj sjednici još usvojila sva dokumenta neophodna za uspostavljanje strukture za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Detaljnije
Najava događaja: Potpisivanje ugovora o nadoknadi za obnovljene kuće u Priboju

U ponedeljak, 7. oktobra, u 12 sati u maloj sali Doma kulture u Priboju biće potpisani ugovori sa korisnicima nadoknade za obnovljene kuće u opštini Priboj, na osnovu Programa Vlade Srbije za za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz ove opštine u periodu 1991-1999. Potpisivanju će prisustvovati pomoćnici ministra dr Sulejmana Ugljanina, zaduženog za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin čestitao izbornu pobjedu SDA BiH

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin čestitao je predsjedniku Stranci demokratske akcije Bosne i Hercegovine Sulejmanu Tihiću i njegovim saradnicima izbornu pobjedu na lokalnim izborima održanim u nedelju. U čestitci predsjednik Ugljanin kaže: Poštovani predsjedniče Tihić, Iskreno mi je zadovoljstvo i posebna čast da Vam u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime čestitam na izvanrednoj pobjedi koju je Stranka demokratske akcije ostvarila na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini. Ovo je velika satisfakcija Vama i Vašim saradnicima koji ste imali jasnu viziju i jasan cilj. Raduje nas da su se građani Bosne i Hercegovine konačno vratili svojoj stranci koja ima definisane ciljeve i politiku koja garantuje trajan i stabilan i mir, sigurnost, saradnju i ubrzan ekonomski ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine. Vama i Vašim saradnicima još jednom želim puno uspeha u daljem radu. Nadam se i dalje našoj dobroj saradnji zarad opšte dobrobiti članstva u državama u kojima živimo. Stranka demokratske akcije je potvrdila svoj legitimitet u Bosni i Hercegovini, a parlamentarna je stranka i u ostalim republikama bivše Jugoslavije što je definiše kao faktor stabilnosti na Balkanu. Neka naša saradnja bude čvrst osnov za dobre međudržavne odnose Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. S poštovanjem. P r e d s j e d n i k Dr. Sulejman Ugljanin    

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37