https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 3 miliona dinara za podršku ženama preduzetnicama u agrobiznisu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

3 miliona dinara za podršku ženama preduzetnicama u agrobiznisu

3 miliona dinara za podršku ženama preduzetnicama u agrobiznisu

3 miliona dinara za podršku ženama preduzetnicama u agrobiznisu

BEOGRAD  - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, potpisao je tokom konferencije „Žene u agrobiznisu" ugovore o finansiranju biznis planova sa ženama preduzetnica iz opština koje se nalaze u resoru Kancelarije.

Od 25 najboljih biznis planova, koji su izabrani od strane USAID Agrobiznis projekta, a kreirani tokom programa obuke 'Žene preduzetnice u agrobiznisu', Kancelarija je izabrala tri biznis plana preduzetnica iz nedovoljno razvijenih opština Lebane, Gadžin Han i Knić, koje će finansirati sa po million dinara.

"Kancelarija će danas izdvojiti ukupno 3 miliona dinara za finansiranje biznis planova, ali naš cilj je da nastavimo sa edukacijom žena preduzetnica i da nakon novih krugova obuke koji će biti organizovani u jugozapadnoj i istočnoj Srbiji, više od 100 žena osposobimo i ohrabrimo da i one počnu sopstveni biznis.", istakao je ministar Ugljanin.

Kancelarija će finansira projekat nabavke plastenika za proizvodnju maline i visokožbunaste borovnice za preduzetnicu Dobrunku Pešić iz Gadžinog Hana. Slađani Ivković iz Lebana, koja se bavi proizvodnjom mleka i sira, Kancelarija za održivi razvoj će podržati projekat koji se odnosi na izgradnju objekta za proizvodnju i skladištenje sira, a Ankici Đorđević iz Knića će pomoći pri izgradnje dva nova bazena za kiseljenje kupusa.

Osim toga, Kancelarija podržava razvoj poljoprivrede kao održive platforme razvoja nedovoljno razvijenih područja, tako da će po osnovu nedavno završenog konkursa za dodjelu sredstava za razvoj poljoprivrede u 6 nedovoljno razvijenih opština jugozapadne Srbije dodijeliti 78 miliona dinara i to za izradu projektne dokumentacije, proizvodnju organske hrane, ali i unapređenje proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta.

 

www.kornrp.gov.rs

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP