https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dodijeljene zahvalnice proizvođačima iz Sjenice - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dodijeljene zahvalnice proizvođačima iz Sjenice

Dodijeljene zahvalnice proizvođačima iz Sjenice

Dodijeljene zahvalnice proizvođačima iz Sjenice

SJENICA, 23.09.2011. - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja završila je Program podrške održivog razvoja poljoprivredne proizvodnje u nerazvijenim opštinama Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i gradu Novom Pazaru, rekao je danas pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj Edib Kajević u Regionalnom centru za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici.

"Oko 78 miliona dinara biće dodijeljeno poljoprivrednicima kroz razne projekte", rekao je Kajević, dodajući da će naredne nedjelje biti dodijeljena prva sredstva. Kajević se zahvalio poljoprivrednim proizvođačima koji su svoje proizvode izlagali na sajmu proizvođača hrane posle održavanja konferencije „Partner za održivi razvoj" koja je 5. septembra održana u Sjenici. Izlagačima je, u ime ministra bez portfelja dr. Sulejmana Ugljanina, zahvalnice dodijelio pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj dr Bahrija Kačar.

"Osnovni cilj Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela jeste unapređenje znanja i vještina poljoprivrednih proizvođača u skladu sa potrebama i pružanje podrške poljoprivrednicima u organizovanju proizvodnje u skladu sa standardima Evropske unije", rekao je direktor Regionalnog centra Esad Hodžić. Hodžić se osvrnuo na rad Regionalnog centra u protekle dvije nedjelje i najavio projekte i aktovnosti koje će centar realizovati u narednom periodu.

Pomoćnik predsjednika opštine Sjenica, Muhedin Fijuljanin, zahvalio se Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja "koja je našla interes da u Sjenici otvori ovaj Regioalni centar i što je organizovala veliku konferenciju „Partner za održivi razvoj" na kojoj je bilo više od 400 učesnika - predstavnici Vlade Republike Srbije, nedovoljno razvijenih opština u Srbiji, domaćih i međunarodnih razvojnih agencija i institucija, privrednici i predstavnici poljoprivrednih gazdinstava.

 

wwww.kornrp.gov.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37