https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Otvorena nova škola u tutinskom selu Naboje

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam juče su svečano otvorili istureno odeljenje O.Š. “Dr Ibrahim Bakić” u tutinskom selu Naboje. Predsjednik Ugljanin je istakao da su donacija TIKE ulepšava život ljudima u ovom kraju i diže dostojanstvo mladima i ja se kao ministar u ime Vlade Srbije i u svojstvu predsedavajućeg Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske zahvaljujem turskom narodu. „Ovo je samo deo onoga što je turska razvojna agencija učinila za nas i na taj način u ime turskog naroda pokazala solidarnost sa nama. Posebno cenim to što ova agencija posebno polaže na školske objekte i obdaništa kojima stvara jedan humani prostor za odgajanje i obrazovanje ove dece“, rekao je predsjednik Ugljanin.

Detaljnije
Ministar Ugljanin razgovarao sa privrednicima Maribora i posetio opštinu Lenart

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin razgovarao je danas u Mariboru sa upravom kompanije „Elektro Maribor“ o ulaganju ove slovenačke firme u izgradnju mini hidroelektrana na teritoriji opštine Tutin i drugih nerazvijenih opština Srbije. „Mini hidroelektrane predstavljaju veliki potencijal za proizvodnju električne energije. Mi treba da iskoristimo bogatsvo sa kojim Srbija raspolaže, a nedovoljno je iskorišćeno i to je energija malih vodotokova“ izjavio je ministar Ugljanin prilikom sastanka sa upravom kompanije „Elektro Maribor“.  

Detaljnije
Pozitivna iskustva Slovenije i povezivanje sa slovenačkim opštinama u cilju bržeg razvoja nerazvijenih

Slovenija, 26. septembar 2012 – Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin razgovarao je danas sa slovenačkim ministrom finansija Janezom Šušteršičem na temu trenutne ekonomske situacije i perspektivama razvoja nerazvijenih u uslovima svetske ekonomske krize. Sagovornici su se složili da iskustva Slovenije u korišćenju finansijskih sredstava fondova Evropske unije mogu biti dragocena Srbiji na njenom putu ka EU i razvoju nerazvijenih područja Sandžaka i Srbije, te je dogovoreno da ministar Šušteršič sa saradnicima tokom novembra poseti Srbiju i Sandžak.  

Detaljnije
Imamović: Za razvoj nerazvijenih odvojiti veća sredstva

Pred nama je usvajanje Budžeta za 2013. godinu i želimo da istaknemo da je iznos od 500 miliona dinara, koji je Vlada namenila razvoju nerazvijenih područja, najblaže rečeno neozbiljan i predstavlja lošu poruku države građanima koji žive u najtežim uslovima u Srbiji, rekao je Enis Imamović, potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije tokom diskusije na kojoj je obrazlagao podneti amandman na Predlog budžeta za 2013. godinu.  

Detaljnije
Iskoristiti subvencije u poljoprivredi za razvoj nerazvijenih

Drzavni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović, posjetio je  Trgovište, jednu od najnerazvijenih opština u Republici. Sa rukovodstvom opštine Trgovište Mahmutović je razgovarao o razvoju poljoprivrede. Domaćini su državnog sekretara upoznali sa problemima sa kojima se suoćavaju ali izrazili i zahvalnost Ministru Ugljaninu i Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja na dosadašnjoj saradnji i pomoći ovoj siromašnoj opštini. 

Detaljnije
Unapređenje održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja

Ministri u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i Nikola Selaković, i generalni direktor Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija”, Milan Krkobabić potpisali su danas u Vladi Srbije Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. „Uvođenje elektronskih matičnih knjiga i povezivanje sa Centralnim sistemom za elektronsku obradu u 46 nerazvijenih područja omogućiće građanima da bez obzira gde se nalaze mogu da dobiju izvod iz matične knjige. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja će obezbediti računarsku opremu i štampače za nerazvijene opštine“ izjavio je ministar Ugljanin.

Detaljnije
Svečano uručivanje ključeva

Beograd, 10. decembar 2012 – Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin će u sredu, 12. decembra u 12 časova, u pribojskom selu Živinice, svečano uručiti ključeve 11 montažnih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog kraja u periodu od 1991. do 1999. godine.

Detaljnije
"Evropa za građane"

Radlje, Republika Slovenija, 27. septembar 2012. – „Međudržavni projekti imaju prioritet prilikom apliciranja za finansijska sredstava fondova Evropske unije i zajedničkim nastupom možemo mnogo više da postignemo“ izjavio je ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin prilikom jučerašnjeg obilaska slovenačke opštine Radlje. Tom prilikom sa rukovodstvom opštine Radlje dogovoreno je da zajedno sa 46 nedovoljno razvijenih opština Republike Srbije apliciraju na konkurse Evropske komisije i prvi pilot projektat biće u jednoj od nerazvijenih opština.Opština Radlje je jedna od najuspešnijih opština u dobijanju sredstava kod EU i četvrti su u Republici Sloveniji po ubrzanom razvoju.

Detaljnije
Za uspešne projekte preko 160 miliona eura

Maribor, 27. septembar 2012. – Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin razgovarao je danas sa gradonačelnikom Maribora, Francom Kanglerom. Kangler je predsjedniku Ugljaninu predstavio svoj tim koji je za svoje uspješne projekte dobio sredstva u iznosu od oko 160 miliona eura. Mariborski tim reprezentnih stručnjaka je upoznao prisutne sa načinom njihovog rada te je dogovoreno da se uspostavi saradnja sa timom Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kao i da prate tok izrade , za razvoj nerazvijenih značajnih,  projekata.   

Detaljnije
Pogranična saradnja kao jedan od koraka razvojne politike na lokalnom nivou

Grad Novi Pazar predstavljen je na trećoj Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, održanoj u Beogradu. Konferenciji su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, prerađivačku industriju i sektor trgovine, Nedžad Eminović i zamenik načelnika u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj, Fuad Gološ. “Za nas je, kao i za ostale opštine u Sandžaku učešće važno jer kao deo pogranične regije povećavamo šanse da konkurišemo za sredstva kod različitih fondova. Predstavljeni su planovi o prekograničnoj saradnji do 2020. godine, što je jedan od koraka dugoročnog planiranja razvoja lokalne samouprave”, istakao je Eminović. Organizatori Konferencije o prekograničnoj saradnji su Kancelarija Vlade Republike Srbije za evropske integracije, Ministarstvo finansija i privrede i delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Detaljnije
Lider SDA Sandžaka na Kongresu AK Partije

Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin otputovat će tokom predstojećeg vikenda u zvaničnu posjetu Republici Turskoj gde će prisustvovati Kongresu vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti). Predsjednik Ugljanin će kao gost prisustvovati Kongresu na lični poziv predsjednika  AK Partije i premijera Republike Turske Redžepa Taipa Erdoana. Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin u svojstvu ministara u Vladi Republike Srbije je predsjednik Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju sa Turskom, te je dogovoreno da tokom narednih dana vodi i bilateralne razgovore sa potpredsjednikom Vlade Turske Bekirom Bozdagom, ministrom za evropska pitanja Egemanom Bagišem i ministrom obrazovanja Omerom Dinčerom i drugim najvišim zvaničnicima Republike Turske.

Detaljnije
Na svečanom prijemu kod Erdogana

Predsjednik SDA Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanin, prisustvovao je noć uoči Kongresa AK partije, na svečanoj večeri čiji je domaćin premijer Republike Turske i predsjednik AK partije Redžep Tajip Erdoan. Na veceri su prisustvovali sefovi drzava iz vise zemalja, lideri politickih partija iz inostranstva i druge visoke zvanice. Da podsetimo, predsednik SDA otputovao je u radnu posetu Turskoj, gde će na poziv premijera Republike Turske i predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK partija) Redžepa Tajipa Erdoana prisustvovati 4. redovnom kongresu ove stranke u Ankari.  

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37