https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin u posjeti Izetbegoviću - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin u posjeti Izetbegoviću

Ugljanin u posjeti Izetbegoviću

Ugljanin u posjeti Izetbegoviću

SARAJEVO - Ministar u Vladi Republike Srbije, dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas u Sarajevu sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

U dužem prijateljskom razgovoru ministar Ugljanin upoznao je bošnjačkog člana Predsjedništva BiH sa radom i rezultatima predstavnika Bošnjačke liste u Narodnoj skupštini i Vladi Srbije, kao i sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku.

Tom prilikom ministar Ugljanin je predstavio Program mjera za ekonomski razvoj i stabilizaciju političke klime u Sandžaku koji je dat na razmatranje Vladi Republike Srbije.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da predstavnici Bošnjaka u parlamentu Republike Srbije svojim aktivnim učešćem daju značajan doprinos izglasavanju zakona koji su bitan preduslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

U tom smislu, gospodin Izetbegović očekuje od vlasti u Beogradu da izađe u susret legitimnim zahtjevima predstavnika Bošnjaka prezentovanim u navedenom Programu mjera za Sandžak.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP