https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka uputila ministru Markoviću zahtjev za konstituisanje BNV - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka uputila ministru Markoviću zahtjev za konstituisanje BNV

SDA Sandžaka uputila ministru Markoviću zahtjev za konstituisanje BNV

SDA Sandžaka uputila ministru Markoviću zahtjev za konstituisanje BNV

Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je danas ministru za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanu Markoviću zahtjev za konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća. U zahtjevu između ostalog stoji:

 

Poštovani ministre Marković,

Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao politička stranka koja je svojim Programskim načelima opredijeljena za očuvanje, zaštitu i unaprjeđenje individualnih i kolektivnih prava pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji i kao takva registrovana kod nadlježnih državnih organa, dio je koalicije bošnjačkih političkih stranka pod imenom „Bošnjačka lista ze evropski Sandžak" zastupljene u Narodnoj skupštini Republike Srbije i ostalim državnim organima i institucijama.

Polazeći od svojih Programskim načela, Stranka demokratske akcije Sandžaka čvrsto je opredijeljena na putu institucionalnog ostvarivanja Ustavom i zakonom garantovanih prava pripadnika bošnjačke nacionane zajednice u Republici Srbiji.

Shodno tome, kao i interesima i potrebama Bošnjaka u Republici Srbiji, a u cilju postizanja pune ravnopravnosti Bošnjaka sa ostalim nacionalnim zajednicama u Republici Srbiji, kao i ostvarivanju indivudualnih i kolektivnih prava koja su Ustavom i zakonima ove države zagarantovana u oblasti službene upotrebe jezika i pisma, kulture, obrazovanja i informisanja na bosanskom jeziku, pozivamo Vas da na osnovu izbornih rezultata od 06. juna 2010. godine, hitno i bez odlaganja, u Novom Pazaru zakažete konstitutivnu sjednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na koju ćete pozvati sve tri izborne liste i u skladu sa izbornim rezultatima konstituisati Bošnjačko nacionalno vijeće.

Očekujući preduzimanje konkretnih mjera u cilju ispunjenja ovog zahtjeva,

s poštovanjem!


                                                                                                           Generalni sekretar SDA Sandžaka
u Novom Pazaru, 14. septembra 2011. g.
                                                                                                                      Fuad Baćićanin

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37