Učitavanje sajta

Vijesti

45 miliona dinara za projekte nerazvijenih opština

45 miliona dinara za projekte nerazvijenih opština

45 miliona dinara za projekte nerazvijenih opština

BEOGRAD - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja potpisala je ugovore sa 48 predsjednika najnerazvijenijih opština u Srbiji o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 45 miliona dinara, a po osnovu Drugog javnog konkursa za 2011. godinu. Sredstva dodijeljena ovim ugovorima namijenjena su za izradu projektne dokumentacije za projekte iz oblasti infrastrukture, generalne regulacije naselja, projekte izrade geografsko informacionih sistema nedovoljno razvijenih opština i drugo.

Prisutnim gostima se u odsustvu ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije dr. Sulejmana Ugljanina, obratio Edib Kajević, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

„Na Drugi javni konkurs za 2011. godinu stiglo je 46 zahtjeva, a najveći broj zahtjeva odnosio se na izradu projektne dokumentacije iz oblasti infrastrukture, za koje je iz budžeta kancelarije izdvojeno oko 32 miliona dinara", precizirao je Kajević. On je takođe naglasio da je Kancelarija za održivi razvoj od 2009. godine, preko šest javnih konkursa, finasirala projekte opština u ukupnom iznosu od tri miliona eura, ali da osim finansijske pomoći Kancelarija kontinuirano radi i na projektima edukacije opštinskih uprava kako bi se što bolje pipremile za apliciranje za sredstva kod različitih domaćih i međunarodnih fondova.

Kajević se ovom prilikim ukratko osvrnuo i na veoma dobru saradnju Kancelarije za održivi razvoj sa PROGRES-om, TIKA-om kao i drugim stranim razvojnim agencijama, a naročito sa USAID Agrobiznis Projektom, najavivši prvu nacionalnu konferenciju žena u agrobiznisu koja će se u organizaciji USAID Agorbiznsi projekta i Kancelaraije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja održati 21. septembra u Sava Centru.

 

www.kornrp.gov.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP