https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ugljanin u Briselu i Luksemburgu o evroregionu Sandžak

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin, sa saradnicima boravi u radnoj posjeti Briselu. U srijedu 7. decembra, ministar Ugljanin će uzeti aktivno učešće u radu skupa čiji je cilj prezentacija strategije turizma i prekogranične saradnje u evroregionu Sandžak, kao i predstavljanje potencijala nedovoljno razvijenih opština koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Govor ministra u vladi Crne Gore Rafeta Husovića u Briselu

Evropa i svet danas su u potrazi za najprikladnijim oblicima suživota različitih nacionalnosti i religija, u uverenju da razumevanje i poštovanje između različitih nacionalnih grupa može dovesti do sklada i mirnog rešavanja spora među narodima. Ovaj plemeniti cilj postićemo samo tako ako započnemo sa sobom, a zatim svoja postignuća prenesemo drugima. Kao što strara narodna mudrost kaže: »Ako želimo dobrog suseda, moramo se i sami ponašati kao dobri susedi«.

Detaljnije
Govor predsjednika SDA Sandžaka Dr Sulejmana Ugljanina u Briselu

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin rekao je danas otvarajući skup turističke strategije evropske prekogranične regije Sandžak u Briselu.   "Evropska unija nije samo političko udruženje različitih država, nego je, takođe, velika porodica mnogih naroda, čija matična domovina nije nužno unutar ucrtanih granica. Iz toga je nastala ideja o Evropi regija, koje bez obzira na političke granice, dele zajedničku istoriju, kulturu, tradiciju, ili je za njih karakteristična zajednička ekonomija."  

Detaljnije
Sa Evropskom unijom do boljeg života naših građana

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima i Njegovom Ekselencijom Petrom Pavićem ambasadorom Republike Srbije, sastao se u sa Nikolasom Šmitom, ministrom rada, zapošljavanja i imigracije Vlade Luksemburga.   Ministar Ugljanin je zahvalio Vladi Luksemburga koja je u period od 2003. do 2008. godine finansirala projekte JUG 006 u vrijednosti od 5.625.000 Eura za obrazovanje, vodosnabdevanje i poboljšanje uslova rada lokalnih samouprava, i projekat JUG 13 potpisan u aprilu 2008. godine u Luksemburgu za vodosnabdevanje u vrijednosti od 4.500.000 Eura.

Detaljnije
Očuvanje bošnjačkog kulturnog identiteta u dijaspori

Boraveći u radnoj posjeti Kneževini Luksemburg predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin sastao se danas sa predstavnicima bošnjačke dijaspore, privrednicima, imamom međunarodnog Islamskog centra Halil Ahmet ef. Spahićem te imamom predstavnikom Bošnjaka Nedžad ef. Zilkićem. Tokom susreta razgovarali o mogućnosti saradnje za investiciona ulaganja i radu na zaštiti kukturnog identiteta i obrazovanja Bošnjaka.   Privrednici naše dijaspore u Luksemburgu su izrazili želju za investiranjem slobodnog kapitala u projekte zapošljavanja i druge razvojne projekte u Sandžaku i drugim nerazvijenim opštinama.

Detaljnije
Predsjednik SDA Sandžaka u radnoj posjeti Republici Turskoj

Ankara, Istanbul 11-14. 12. 2011. – Predsjednik SDA Sandžaka, ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsjednik mješovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr Sulejman Ugljanin sa narodnim poslanicima Esadom Džudževićem i Bajramom Omeragićem boravi u trodnevnoj radnoj poseti Republici Turskoj.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin sastao se sa predsjednikom Turske i visokim zvaničncima

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsednik mješovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr Sulejman Ugljanin sa narodnim poslanicima Esadom Džudževićem i Bajramom Omeragićem  imao je danas u Ankari  sastanak sa predsjednikom Turske Abdulahom Gulom sa visokim zvaničnicima Turske.   Predsjednik Ugljanin i predsjednik Gul razgovarali su o jačanju biltaralnih odnosa između naše dve zemlje, kao i o ulaganjima u nerazvijeni deo Srbije i produbljivanju ekonomskih odnosa. „Ekonomska i biletaralna saradnja Srbije i Turske je u usponu i postoji dosta prostora da se naša saradnja još produbi” rekao je Ugljanin.  

Detaljnije
Ugljanin u posjeti premijeru Erdoanu

Boraveći u trodnevnoj radnoj posjeti Republici Turskoj predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin posetio je danas popodne premijera Redžepa Tajiba Erdoana koji se oporavlja od nedavne operacije.   Premijer Redžep Tajib Erdoan pre tri nedelje je uspješno operisan nakon čega je nastavio kućno lječenje gde ga je i dr Sulejman Ugljanin posjetio.  

Detaljnije
Saradnja sa Turskom u oblasti saobraćaja

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin se juce, 15.12.2011. godine, u svojstvu ministara u Vladi Republike Srbije  sastao i razgovarao u Ankari sa ministrom za saobraćaj, veze i komunikacije Turske Republike, Beineli Jildrimom. Ugljanin i Jildrim razgovarali su o infrasturkutrnim projektima u Srbiji u koje je Turska značajno uključena. Razgovaralo se o auto putu Beograd – Južni Jadran (koridor XI) i njegovoj izgradnji preko Pešterske visoravni, regionalnim putevima Novi Pazar - Tutin i Novi Pazar – Sjenica.

Detaljnije
Tutinska skupština traži deblokadu prava Bošnjaka

Na prijedlog odborničkog kluba Stranke demokratske akcije Sandžaka u lokalnom parlamentu opštine Tutin, Skupština opštine Tutin je na sjednici održanoj 19.12.2011. godine usvojila odluke vezane za inicijativu za deblokadu ostvarivanja Ustavom i zakonom garantovanih prava Bošnjaka u Republici Srbiji, usklađivanje nacionalnog sastava zaposlenih u policiji, sudstvu i tužilaštvu na teritoriji opštine Tutin, kao i inicijativu za preduzimanje mjera u cilju usklađivanja rada državnih organa sa Ustavom i zakonom.  

Detaljnije
Korak ka razvijenosti

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja upriličila je, u Centralnom domu Vojske Srbije, skup pod nazivom „Korak ka razvijenosti“, a kako bi svojim poslovnim patnerima, predstavnicima diplomatskog kora, državnih institucija i komora predstavila rezultate poslovanja u 2011. godini i najavila planove i projekte koji će biti realizovani u narednoj godini.

Detaljnije
Ugljanin veruje u jedinstvo Islamske zajednice

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin veruje u objedinjavanje Islamske zajednce na način na koji će biti zadovoljna Srbija i dve zavađene strane, jer u tom slučaju više ne bi bilo onih koji bi iz nekog razloga nastavili da podrivaju jedinstvenu versku organizaciju. Ugjanin smatra da Islamska zajednica treba da bude jedinstvena kao što je jedinstvena SPC, Rimokatolička crkva ili Jevrejska zajednica.  

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37