https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

3 miliona dinara za podršku ženama preduzetnicama u agrobiznisu

BEOGRAD 22.09.2011. - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, potpisao je tokom konferencije „Žene u agrobiznisu" ugovore o finansiranju biznis planova sa ženama preduzetnica iz opština koje se nalaze u resoru Kancelarije.

Detaljnije
Ugljaninu priznanje opštine Bosilegrad

BEOGRAD - Priznanja koje se tradicionalno uručuju svakog 21. septembra povodom dana opštine Bosilegrad, ove godine su dodijeljena dr. Sulejmanu Ugljaninu, ministru bez portfelja u Vladi Republike Srbije, načelniku bugarske Vojno medicinske akademije u Sofiji, Stojanu Tonevu i direktoru Uprave za veterinu, Zoranu Mićoviću.

Detaljnije
Dodijeljene zahvalnice proizvođačima iz Sjenice

SJENICA, 23.09.2011. - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja završila je Program podrške održivog razvoja poljoprivredne proizvodnje u nerazvijenim opštinama Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i gradu Novom Pazaru, rekao je danas pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj Edib Kajević u Regionalnom centru za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici.

Detaljnije
Delegacija Republike Češke posjetila Kancelariju za održivi razvoj u Novom Pazaru

Delegacija Češke Republike, koju su činili predstavnici Češke Razvojne Agencije, Ambasade Češke i ministarstva spoljnih poslova Češke, zajedno sa predstavnicima Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka-SEDA, posjetila je danas Biro Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru.

Detaljnije
Formiranje centra za obuku kadrova

NOVI PAZAR - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je pokrenula izradu Projekta za formiranje Centra za obuku kadrova u Novom Pazaru. Izrada projekta je povjerena Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Detaljnije
Ugljanin u posjeti Izetbegoviću

SARAJEVO - Ministar u Vladi Republike Srbije, dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas u Sarajevu sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Detaljnije
97 miliona sandžačkim poljoprivrednicima

NOVI PAZAR - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, na čelu sa ministrom u Vladi Republike Srbije dr. Sulejmanom Ugljaninom, potpisala je ugovore sa 432 podnosioca zahtjeva o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu većem od 97 miliona dinara, a po osnovu Javnog konkursa za dodjelu sredstava za realizaciju Programa podrške održivog razvoja poljoprivredne proizvodnje u nerazvijenim opštinama Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i gradu Novom Pazaru.

Detaljnije
Opštinski odbor u Prijepolju održao konferenciju za novinare

U petak 07. oktobra Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je redovnu konferenciju za novinare, gdje su se prisutnim novinarima obratili Safet Planić član Glavnog odbora i Edib Kajević pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Dr. Ugljanin dao intervju za sarajevsko "Oslobođenje"

Predsjednik SDA Sandžaka je još od 29. jula 1990, a Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka od 11. maja 1991. godine. Bošnjačka lista za evropski Sandžak je koalicija nastala 2008 - sporazum su, osim SDA, potpisali Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka (BDSS); Socijal-liberalna partija Sandžaka (SLPS) i Reformisti Sandžaka (RS).

Detaljnije
Delegacija OEBS-a posjetila SDA Sandžaka

Danas je Stranku demokratske akcije Sandžaka posjetila visoka delegacija OEBS-a, koju su činili zamjenik šefa misije u Srbiji, Tomas Mur, i šef kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru, Ivan Eskiva, sa svojim saradnicima Nenadom Čelarevićem i Almirom Vučeljom.

Detaljnije
Počela izgradnja puta Novi Pazar - Sjenica

Ministri Milutin Mrkonjić, Sulejman Ugljanin, Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović svečano su danas ozvaničili početak rekonstrukcije i proširenja puta Novi Pazar- Sjenica. Vrijednost ovog projekta iznosi 30 miliona evra, a finansiraće ga Exim Banka Turske, Ministarstvo za infrastrukturu i Putevi Srbije.

Detaljnije
Ugljanin: Ponovo jedinstvena Islamska zajednica

Na relaciji Beograd-Sarajevo-Ankara pronađeno je rješenje kojim će ponovo biti uspostavljena jedinstvena islamska zajednica Srbije, potvrdio je danas ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin."Rješenje je u jedinstvenoj islamskoj zajednici, koja će poštovati suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i koja će sarađivati sa svim drugim crkvama i vjerskim zajednicama u Srbiji i okruženju", rekao je Ugljanin Tanjugu.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37