Učitavanje sajta

Vijesti

Akcija "Veliko spremanje Srbije"

Akcija

Akcija "Veliko spremanje Srbije"

BEOGRAD, 5.06.2010. 

Čišćenjem prostora ispred zgrade Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja na Novom Beogradu počela akcija "Veliko spremanje Srbije". Ministri Sulejman Ugljanin, Oliver Dulić i Slobodan Milosavljević pozvali građane da se u što većem broju uključe u akciju.
Akcija je nastavljena na Ibarskoj magistrali gde nekoliko stotina volontera čistilo prilazne puteve.

Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin naglasio je da je menjanje navika ključna poruka akcije "Veliko spremanje Srbije". "Moramo manje da bacamo da ne bismo čistili - u prirodi svakog čoveka je da voli red i čistoću, a u ovaj rad uključilo se više od 200.000 ljudi", rekao je Ugljanin. U akciji učestvuju i građani iz 48 nerazvijenih opština, koji su se odazvali na moj poziv, dodao je Ugljanin. Opštine su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja na čijem je čelu ministar Ugljanin.

U akciji na Ibarskoj magistrali, osim Dulića i Ugljanina, učestvovali su i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, šef poslaničkog kluba Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija, narodni poslanici, muzičari Vlado Georgijev i Zvonimir Đukić Đule, glumci Anica Dobra i Marko Živić kao i brojni građani.

Izvor: www.kornrp.gov.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP