Učitavanje sajta

Vijesti

Konstruktivna politika Stranke demokratske ackije

Konstruktivna politika Stranke demokratske ackije

Konstruktivna politika Stranke demokratske ackije

Posjeta najviše delegacije SDA Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Sulejmanom Tihićem, Beogradu, te posjeta Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka i ostalim značajnim institucijama u Novom Pazaru ocijenjena je kao važan iskorak u unapređenju odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije. 


Održani sastanci sa bosanskom delegacijom u Beogradu otvorili su put rješavanju otvorenih pitanja između BiH i Srbije što je inače moguće postići samo intenzivnim razgovorima i međusobnim posjetama.
SDA Sandžaka smatra da ovakve posjete i dobri odnosi između dviju država imaju veoma veliki i pozitivan uticaj na položaj Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji. 

 
Posjeta Centrali SDA Sandžaka i obraćanje Glavnom odboru Stranke, ocijenjeno je kao jedan od najvažnijih konkretnih poteza kada je saradnja dvije Stranke u pitanju, ali i kada je u pitanju državni vrh Bosne i Hercegovine. Upravo ovaj niz poteza državno-stranačke delegacije na čelu sa Sulejmanom Tihićem u najboljoj mjeri opravdava odluku Bošnjačkog nacionalnog vijeća da predsjedniku SDA i predsjedavajućem Doma naroda parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejmanu Tihiću uručil zlatnu plaketu za doprinos u očuvanju i zaštiti nacionalnih interesa Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji te normalizaciji odnosa između dviju država. 

 
Kao što je objavio sajt SDA BiH podrška konstruktivnoj politici dijaloga koju promovira SDA stigla je od zvaničnika evropske unije. Ambasadori Ruske Federacije Bocan-Harčenko, zamjenik američkog ambasadora Jonatan Moore i ambasador Republike Turske Vefahan Ocak danas su posjetili SDA i predsjednika Sulejmana Tihića čestitajući mu što je u ovakvim političkim okolnostima napravio veliki i hrabar državnički potez, na čemu je i SDA Sandžaka ponosna.
Nakon konstituisanja u Sarajevu 27. maja ove godine, prva redovna sjednica koordinacionog tijela SDA svih zemalja bivše Jugoslavije, održat će se ove nedjelje, 27. juna 2010. godine i Travniku.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP