https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Dr. Ugljanin uputio telegram Erdoanu povodom pogibije turskih vojnika

Povodom pogibije 24 vojnika, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin uputio je telegram saučešća premijeru Republike Turske, gospodinu Redžepu Tajipu Erdoganu. U telegramu se kaže:

Detaljnije
Džudžević: Nedopustiv položaj Bošnjaka u Srbiji

PredsjednikIzvršnog odboda  Bošnjačkog nacionalnog vijeća i narodni poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak, Esad Džudžević, uputio je danas otvoreno pismo Predsjedniku Srbije Borisu Tadiću u kojem se kaže:

Detaljnije
Izrazi saučešća Gulu i Erdoanu povodom zemljotresa u Turskoj

Povodom zemljotresa koji se jučer dogodio u Turskom gradu Vanu u kome je stradao veliki broj osoba a veliki broj ljudi je povrijeđen, ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka uputio je telegrame saučešća predsjedniku i premijeru Republike Turske Abdullahu Gulu i Redžepu Tajjipu Erdoganu.

Detaljnije
U Sarajevu otkriven spomenik mira

SARAJEVO, 24.10.2011. - Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin prisustvovao je otkrivanju Spomenika mira. Spomenik podignut svim žrtvama poginulim u BiH u proteklim ratovima, kao i poginulim pripadnicima mirovnih misija u BiH nalazi se na sarajevskom groblju Vlakovo.

Detaljnije
Ugljanin primio Fatihu Serour regionalnu direktorku UNOPS-a

BEOGRAD - Ministar dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima sastao se danas u svom kabinetu, u Vladi Srbije, sa Fatihom Serour, regionalnom direktorkom UNOPSa - Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge za Evropu i Srednji istok i delegacijom Progresa - Projekta evropskog partnerstva sa opštinama, koju su činili Grem Tindal i Dušan Čukić. Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji, o Memorandumu o razumijevanju koji je potpisan u julu ove godine, kao i o budućim planovima.

Detaljnije
Održana Koordinacija SDA u Skoplju

U povodu obilježavanja 20 godina postojanja i rada SDA Republike Makedonije, juče je u Skoplju održan sastanak Koordinacije SDA bivših jugoslovenskih republika na kojem su učestvovali predstavnici SDA Bosne i Hercegovine, SDA Sandžaka, SDA Republike Hrvatske, SDA Kosova, Bošnjačke stranke Crne Gore i domaćina, SDA Makedonije.  

Detaljnije
Ugljanin: Krajnje vrijeme da se Zilkić i Zukorlić dogovore

Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je, povodom najavljenog sporazuma o objedinjavanju islamskih zajednica u Srbiji, da su sada "na potezu" predstavnici tih vjerskih zajednica Adem Zilkić i Muamer Zukorlić i da je krajnje vrijeme da oni učine nešto za svoje vjernike.

Detaljnije
Održana sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

U subotu 29. oktobra 2011. godine u Sjenici je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka sa članovima izvršnih i nadzornih odbora ogranaka Stranke kojom je predsjedavao predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
KORNRP i NARR potpisale Sporazum o saradnji

BEOGRAD - Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci potpisali su danas sporazum o saradnji Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Nacionalne agencije za regionalni razvoj koji će omogućiti efikasniji i operativniji rad dvije vladine institucije.

Detaljnije
Dr. Ugljanin čestitao Kurban bajram

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministar u vladi Republike Srbije, dr. Sulejman Ugljanin, uputio je povodom nastupajućeg Kurban bajrama čestitku sljedeće sadržine:

Detaljnije
Izjava za novinare dr. Ugljanina sa konferencije povodom nasilničkog ponašanja policije

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Biro u Novom PazaruDr. Sulejman Ugljanin, Ministar u Vladi Republike Srbije, Press Konferencija 04.nov.2011. 11,00 Tema; Nasilničko ponašanje policije prema bošnjačkoj omladini.

Detaljnije
Poslanici Bošnjačke liste punim kapacitetom u radu parlamenta

Narodni poslanik Esad Džudžević odlučio da “odmrzne” svoj status i vrati se u parlament. On će učestvovati u svim skupštinskim aktivnostima zato što je dobio uvjerevanja da će se rješiti problemi Bošnjaka.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP