Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka uputila ministru Markoviću zahtjev za konstituisanje BNV

Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je danas ministru za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanu Markoviću zahtjev za konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća. U zahtjevu između ostalog stoji:  

Detaljnije
Opštinski odbor u Prijepolju uputio pismo zaštitniku građana

Predsjednik opštinskog odbora SDA Prijepolje Ibro Fazlić uputio je pismo zaštitniku građana Saši Jankoviću o nepoštovanju osnovnih i elementarnih prava Bošnjaka u opštini Prijepolje, u kojem se navodi:

Detaljnije
45 miliona dinara za projekte nerazvijenih opština

BEOGRAD - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja potpisala je ugovore sa 48 predsjednika najnerazvijenijih opština u Srbiji o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 45 miliona dinara, a po osnovu Drugog javnog konkursa za 2011. godinu.

Detaljnije
Bolja saradnja u obrazovanju

Veliki broj mladih iz Sandžaka se školuje u Republici Turskoj. Svake godine je je sve više onih koji žele da tamo nastave svoje školovanje, bilo da je u pitanju srednje obrazovanje, visoko obrazovanje ili postdiplomske studije.

Detaljnije
Žene u agrobiznisu

Nacionalna konferencija pod nazivom "Žene u agrobiznisu" održava se danas u beogradskom Centru "Sava" u organizaciji Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Američke agencije za međunarodni razvoj-USAID.

Detaljnije
Održana prva konferencija o ženama u agrobiznisu

BEOGRAD - Danas je u Beogradu održana nacionalna konferencija o ženama u agrobiznisu koja je okupila žene preduzetnice iz cijele Srbije kao i predstavnike Vlade Srbije, finansijskih institucija, razvojnih agencija, udruženja žena i privrede.

Detaljnije
3 miliona dinara za podršku ženama preduzetnicama u agrobiznisu

BEOGRAD 22.09.2011. - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, potpisao je tokom konferencije „Žene u agrobiznisu" ugovore o finansiranju biznis planova sa ženama preduzetnica iz opština koje se nalaze u resoru Kancelarije.

Detaljnije
Ugljaninu priznanje opštine Bosilegrad

BEOGRAD - Priznanja koje se tradicionalno uručuju svakog 21. septembra povodom dana opštine Bosilegrad, ove godine su dodijeljena dr. Sulejmanu Ugljaninu, ministru bez portfelja u Vladi Republike Srbije, načelniku bugarske Vojno medicinske akademije u Sofiji, Stojanu Tonevu i direktoru Uprave za veterinu, Zoranu Mićoviću.

Detaljnije
Dodijeljene zahvalnice proizvođačima iz Sjenice

SJENICA, 23.09.2011. - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja završila je Program podrške održivog razvoja poljoprivredne proizvodnje u nerazvijenim opštinama Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i gradu Novom Pazaru, rekao je danas pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj Edib Kajević u Regionalnom centru za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici.

Detaljnije
Delegacija Republike Češke posjetila Kancelariju za održivi razvoj u Novom Pazaru

Delegacija Češke Republike, koju su činili predstavnici Češke Razvojne Agencije, Ambasade Češke i ministarstva spoljnih poslova Češke, zajedno sa predstavnicima Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka-SEDA, posjetila je danas Biro Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru.

Detaljnije
Formiranje centra za obuku kadrova

NOVI PAZAR - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je pokrenula izradu Projekta za formiranje Centra za obuku kadrova u Novom Pazaru. Izrada projekta je povjerena Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Detaljnije
Ugljanin u posjeti Izetbegoviću

SARAJEVO - Ministar u Vladi Republike Srbije, dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas u Sarajevu sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP