Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je u subotu, 18.02.2012. godine, održala svoju Svečanu sjednicu Glavnog odobra Asocijacije mladih SDA Sandžaka. Sjednica je održana u povodu zvanične posjete delegacije članova Predsjedništva omladine AK Partije Turske i usvajanja i potpisivanja PROTOKOLA O SARADNJI dvije omladinske organizacije političkih stranaka. Na samom početku svečane sjednice Glavnog odbora, mladima se obratio generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin, najprije na bosanskom, a poslije, gostima iz Turske, i ni turskom jeziku. Svoj govor, generalni sekretar je započeo riječima turskog ministra inostranih poslova, gospodina Ahmeta Davutoglua, koji je boraveći u Novom Pazaru rekao: „Sandžak je most saradnje između Turske i Srbije, a sandžački Bošnjaci su kapija te saradnje“.   

Detaljnije
Počeo sajam turizma

Ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsednik mešovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr Sulejman Ugljanin, danas je na Beogradskom sajmu prisustvovao svečanom otvaranju 34. Međunarodnog sajma turizma. Na sajmu učestvuje 880 izlagača iz 46 zemalja, a zemlja partner sajma je Turska, koja zauzima sedmo mesto po posećenosti u svetu, sa prošlogodišnjom posetom od 31,5 miliona turista od kojih je 138.000 iz Srbije.  

Detaljnije
Reprezentacija Sportskog saveza Sandžaka na Unizerzitetskom prvenstvu u Turskoj

Dr Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Srbije i predsednik SDA Sandžaka primio je danas u Birou Kancelarije u Novom Pazaru reprezentaciju Sportskog saveza Sandžaka koja će da učestvuju na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Turskoj u disciplini nordijskog skijanja. „Želja nam je da na ovom takmičenju u najboljem svetlu predstavimo regiju Sandžak i našu zemlju i potrudićemo se da damo svoj maksimum i osvojimo neku od medalja“ izjavio je Turković i dodao da „ekipu čine takmičari iz Sjenice, članovi reprezentacije Srbije u svojim disciplinama i sastavljena je od od takmičara koji se takmiče u sprinterskim i biatlonskim disciplinama“.   

Detaljnije
Prijepolje zona za investicije

Unapređenje poslovne zone Kolovrat daće veliki doprinos ekonomskom razvoju Sandžaka i ovog dijela Srbije i povećati zaposlenost u dosta nerazvijenom Prijepolju, a veliku šansu predstavlja dobar geografski položaj, izjavio je direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština Dr. Sulejman Ugljanin. Izgradnjom infrastrukture u Poslovnoj zoni Kolovrat u Prijepolju, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, očekuje se očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta i dolazak novih kompanija, rečeno je danas na prezentaciji mogućnosti za ulaganje u tu oblast.  

Detaljnije
Cestitka za Dan nezavisnosti BiH

U povodu 1. marta – Dana državnosti Bosne i Hercegovine generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin uputio je čestitku Sulejmanu Tihiću, predsjedniku SDA BiH i Bakiru Izetbegoviću članu Predsjedništva BiH te svim građanima Bosne i Hercegovine. U čestitci se kaže:

Detaljnije
12 miliona dinara za labaratoriju u Novom Pazaru

Ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin i rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Prof. Dr. Ćemal Dolićanin, potpisali su u Vladi Srbije Sporazum o nabavci savremene opreme za laboratoriju za ispitivanje zemlje, vode i hrane.

Detaljnije
Mladi SDA na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je u subotu 25.2.2012. godine organizovano otputovala i studijski posetila 34. Medjunarodni sajam turizma koji se održavao u Beogradu. Grupa od 150 mladih SDA je tokom jednodnevne posete imala prilike da se upozna sa različitostima iz cijelog svijeta i turističkim potencijalima u svjetskim metropolama i turističkim destinacijama, kao i da stekne bogata iskustva iz oblasti turizma.

Detaljnije
Četiri medalje za naše reprezentativce

Dr Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije primio je danas u svom  Kabinetu u Beogradu reprezentaciju Sportskog saveza Sandžaka koja je  učestvovala na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Turskoj u disciplini nordijskog skijanja.

Detaljnije
Prvi korak do kliničkog centra

Ministar i predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uručio je danas direktoru novopazarskog Zdravstvenog centra Dr. Avdu Ćeraniću glavni projekat za izgradnju Hiruškog bloka vrijedan 3,16 miliona dinara, a ceremoniji su prisustvovali i ministri Zoran Stanković i Rasim Ljajić. “Našli smo se u danas sa jednim ciljem da u Pazaru izgradimo klinički centar. Sa ovim projektom počinjemo realizaciju toga cilja.” 

Detaljnije
Uspešan model razvoja

Ministar u Vladi Srbije i predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin danas se sastao u svom kabinetu sa dr Milan Zverom, evropskim poslanikom i njegovim saradnicima i tom priliko razmatrali su mogućnosti zajedničke saradnje. „Nakon dobijanja statusa kandidata Srbije u Evropsku  uniju, imamo veliku čast da je danas sa nama gospodin Milan Zverom” rekao je ministar Ugljanin i dodao „uverili smo se da model razvoja primenjen u Sloveniji, kao i primerom evropskih iskustava da je moguć i da možemo da postignemo razvoj nerazvijenih ruralnih opština i planinskih područja”.

Detaljnije
Predavanje “Institucije EU”

Predsjednik SDA Sandžaka i minister u Vladi Srbije Dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima danas je na fakultetu za bankarstvo, finansije i osiguranje prisustvovao predavanju dr Milana Zver, evropskog poslanika na temu "Institucije EU". Strateško pitanje za Evropsku uniju (EU) u narednom periodu je da li će ekonomski i politički biti konkurentna Americi i razvijenim azijskim zemljama, izjavio je danas poslanik Evropskog parlamenta Milan Zver. "Imamo kulturu - najviše filmova je snimljeno u Evropi, napisano je najviše knjiga i najviše muzike, najviše sportskih medalja je osvojeno u Evropi", rekao je Zver na predavanju o institucijama EU koje je na Institutu ekonomskih nauka održao studentima Beogradske bankarske akademije.

Detaljnije
Za Srbiju počinje "NOVA ERA"

Minstar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i dr Milan Zver, evropski poslanik danas su u pres službi Vlade na konferenciji za medija naglasili da su se Srbija dobijanjem statusa kandidata otvorile nove mogućnosti. Poslanik u Evropskom parlamentu Milan Zver je rekao da je siguran da će Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU) u potpunosti iskoristiti svoj novi položaj, ističući da će Slovenija nastaviti Srbiji da prenosi svoja iskustva iz procesa približavanja Uniji. "Sada počinje nova era približavanja Srbije EU, postavljaće se nova pravila, ali siguran sam da će Srbija u potpunosti iskoristiti svoju novu ulogu i status i kada je reč o korišćenju sredstava EU", rekao je Milan Zver.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP