https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Otvorena Carinska ispostava u Novom Pazaru

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin danas je u Novom Pazaru na otvaranju Carinske ispostave rekao da to predstavlja jedan vrlo značajan elemenat u razvoju malih i srednjih preduzeća u razvoju poljoprivrede, privrede i industrije i održivom ekonomskom razvoju čitavog ovog kraja.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin sastao se sa ambasadorom Tunisa

Predsjednik SDA Sandzaka i ministar dr Sulejman Ugljanin, sastao se danas u svom kabinetu sa ambasadorom Republike Tunis Nj.E. Amar Ben Laminom i razgovarali su o potencijalima saradnje Srbije i Tunisa.

Detaljnije
BALKAN TEXTILE 2012

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima posjetio je međunarodni Sajam Balkan tekstil 2012 na kome je 39 preduzeća iz Turske i 11 iz Novog Pazara predstavilo trendove u proizvodnji tkanina i repromatrijala, tehnologija i dostignuća u svetu tekstila.

Detaljnije
Spremni da pomognu

Ministar dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima posetio je juče opštinu Petrovac na Mlavi i tom prilikom imao radni sastanak sa predstavnicima opština Petrovac na Mlavi, Kučeva, Malog Crnića, Žagubice, Majdanpeka, Žabara i Golubca.

Detaljnije
Nerazvijeni i vlast

Ministar bez portfelja i predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je juče u LJuboviji da je strateški cilj Vlade Srbije da se vrati život u nerazvijene opštine i da se zaposle žitelji tih opština. "Strateški cilj i vrlo važan strateški zadatak je da vratimo život u nerazvijene opštine, da uposlimo ljude, da ohrabrimo mlade ljude kad se zaposle da se žene, udaju i formiraju svoje porodice, da se vrate iz razvijenih centara Beograda, Novog Sada, Kragujevca. Mislim da ćemo to moći", rekao je Ugljanin. Ugljanin je sa saradnicima posetio opštinu Ljubovija, gde je sa predsednicima opština razgovarao o prvom javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava nerazvijenim opštinama. On je rekao da je ove godine Vlada izdvojila za finansiranje ovih projekata 200 miliona dinara i naglasio da je bitno kako se troše ova sredstva.

Detaljnije
Poboljšanje kvaliteta života

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i generalni direktor Istraživačko-razvojnog instituta Kirilo Savić Miroljub Jevtić potpisali su danas Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji između Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i tog Instituta, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života u nerazvijenim područjima.

Detaljnije
Prioritetni projekti za razvoj opština

  Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin izjavio je danas, posle sastanka sa predsednicima opština Rača, Varvarin, Ražanj, Rekovac, Knić i Svilajnac, da je cilj definisati prioritetne projekte lokalnog ili regionalnog karaktera koji će dati najbrže rezultate u razvoju tih opština. "Očekujem da u naredna četiri meseca imamo dva konkursa, tako će opštine dva puta će dobiti bespovratna sredstva za najprioritetnije projekte. Ključni rezultat je da smanjujemo distancu između nerazvijenih opstina i Vlade Srbije, dogovaramo se i zajedno radimo", rekao je Ugljanin. Prema njegovim rečima, Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština finansira izradu urbanistiko-planskih akata, katarstarske dokumentacije ili projektne dokumentacije za konkrtene projekte.  

Detaljnije
Održivi razvoj zasnovan na znanju

Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja finansira studijsko putovanje u Brisel studenata master i doktorskih studija sa pravno ekonomskog fakulteta Državnog Univerziteta Novi Pazar sa ciljem upoznavanja organizacije i rada evropskih institucija.

Detaljnije
Pomoć ugroženim opštinama

Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin danas je na sednici Vlade obavestio kolege o novoj grupi nerazvijenih opština koje su zadesile velike snežne mećave i tražio da se tim opštinama hitno uputi gorivo iz robnih rezervi.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin u posjet Sjenici

Predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin je u svojstvu  ministra u Vladi Srbije posjetio opštinu Sjenica i pritom, posle radnog sastanka sa predsendicima sandžačkih opština, rekao da je čuo konkretne prijedloge koje će preneti Vladi Srbije i pokušati da ih pretoči u zakonske akte, a u vezi sa pitanjem kako da ruralna područja prebrode zimu.     

Detaljnije
Pozitivna iskustva sa obuke

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin obišao je danas u Novom Pazaru polaznice programa obuke za žene u agrobiznisu.

Detaljnije
Potencijali nerazvijenih opština iz jugoistočne Srbije

Ministar u Vladi i predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima juče je u Beloj Palanci imao radni sastanak sa predstavnicima nedovoljno razvijenih opština iz jugoistočne Srbije, a koje se nalaze u resoru Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. „Bela Palanka predstavlja dobar primer drugim opštinama kako treba da rade na razvoju svojih opština” rekao je ministar Ugljanin nakon što je predsednik opštine Bela Palanka, Aleksandar Živković kratkom prezentacijom predstavio potencijale i realizovane projekte opštine Bela Palanka.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP