https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ugljanin veruje u jedinstvo Islamske zajednice

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin veruje u objedinjavanje Islamske zajednce na način na koji će biti zadovoljna Srbija i dve zavađene strane, jer u tom slučaju više ne bi bilo onih koji bi iz nekog razloga nastavili da podrivaju jedinstvenu versku organizaciju. Ugjanin smatra da Islamska zajednica treba da bude jedinstvena kao što je jedinstvena SPC, Rimokatolička crkva ili Jevrejska zajednica.  

Detaljnije
Program podrške privredi Novog Pazara i Sandžaka

Poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak, Bajram Omeragić juče je u Pralamentu Republike Srbije u raspravi o Budžetu za 2012. godinu zatražio od Vlade Republike Srbije da prihvati amandman Bošnjačke liste i poveća sredstva za rad Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Poslanik Omeragić je insistirao i naglasio da Vlada mora da krene u finansiranje izgradnje auto-puta kroz Sandžak, projekta gasovoda i gasifikaciju Sandžaka i izgradnju železničke pruge od Raške do Novog Pazara.

Detaljnije
Ravnopravnost i za Bošnjake

Na prijedlog Bošnjačke liste za evropski Sandžak, čiju okosnicu čini SDA Sandžaka, koja zajedno sa koalicijom "Za evropsku Sjenicu" (SDP, DS, SPS i URS) vrši vlast u Sjenici, Skupština ove opštine donijela je odluku o pokretanju inicijative za zapošljavanje Bošnjaka u državnim organima, javnim preduzećima i ustanovama. Po mišljenju člana Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća i pomoćnika predsjednika opštine Sjenica, Muhedina Fijuljanina, osim ostvarivanja prava Bošnjaka, ovakva odluka će doprinijeti i pozitivnom imidžu sjeničke opštine i cijelog regiona.

Detaljnije
Bošnjačka lista: Vlada da ukine uredbu o taksama i osiguranju za ulazak na Kosovo

Bajram Omeragić, poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak na konferenciji za novinare održanoj danas u Parlamentu Republike Srbije zatražio je od Vlade Republike Srbije da pod hitno promeni uredbu kojom je predviđeno plaćanje osiguranja i visokih taksi za automobile i privredna vozila (kamione i kombi vozila) za ulazak na Kosovo.

Detaljnije
GrO SDA Sandžaka Novi Pazar: Saradnjom do jedinstva bošnjaka Sandžaka

  U sklopu svojih redovnih aktivnosti predsjednik Gradskog odbora SDA Sandžaka za Novi Pazar Muamer Smailbegović sa saradnicima posjetio je mjesnu zajednicu Požega i mjesni odbor Parice IV gde je održan sastanak sa članovima mjesnih odbora Stranke sa područja tih mjesnih zajednica. Na sastanku su razmatrana pitanja od značaja za svakodnevni život mještana tih mjesnih zajednica, kao što su stanje komunalne infrastrukture, vodosnabdjevanje, javna rasvjeta i druga važna pitanja vezana za život građana.   

Detaljnije
Ambasador Crne Gore sastao se sa ministrom Ugljaninom

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr Sulejman Ugljanin sasato se prošle nedelje u svom kabinetu u zgradi Vladi Republike Srbije sa Nj.E. Igorom Jovovićem ambasadorem Crne Gore. Tom prilikom ministar i ambasador razgovarali su o potencijalima buduće saradnje. Prilikom razgovora o ekonomskoj saradnji i dobrih odnosa Srbije i Crne Gore ministar Ugljanin je naglasio značaj ulaganja u infrastruktrune projekte naročito izgradnja Koridora 11, tj. auto-puta kroz Sandžak.  

Detaljnije
Briga i pomoć svih za lagodan život onima sa posebnim potrebama

Asocijacija mladih SDA Sandžaka danas u Novom Pazaru posjetila i uručila novogodišnje paketiće djeci koja se nalaze na trajnom i privremenom smještaju u Specijalnoj bolnici Novopazarska banja. Ovom prilikom je izraženo zadovoljstvo i spremnost mladih SDA Sandžaka da ovakvim i sličnim posjetama daju svoj doprinos i utiču na širu društvenu zajednicu da svojim aktivnostima pospješe implementaciju potreba mladih ljudi. „Određene mogućnosti su im uskraćene, ali društvo u cjelini i stručno osoblje imaju kapacitet da ovoj djeci omoguće lagodniji život u budućnosti, a mi smo pokazali svoju spremnost i angažovanje da istrajemo na tom putu brige i pomoći – istako je Edin Gudžević, predsjednik Inicijativnog odbora AM SDA Sandžaka.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin na ambasadorskoj konferenciji u Turskoj

Dr Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije bio je u poseti Republici Turskoj 29. i 30. decembra 2012. godine na poziv turskog ministra spoljnih poslova Turske Ahmeta Davutoglua na IV Ambasadorskoj konferenciji Ankara – Edirne. Tom prilikom, kao poseban gost, dr Sulejman Ugljanin u Kongresnom centru u Edrinama uzeo je učešće na ambasadorskoj konferenciji i pratećim diplomatskim, naučnim i drugim protokolarnim aktivnostima. 

Detaljnije
Ekonomska saradnja Srbije i Iraka

Ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin, sastao se u svom kabinetu sa ambasadorom Republike Irak Nj.E. Falah Abdulhasan Abdulsadom, gde su razgovarali na temu ekonomske saradnje Srbije i Iraka. Ministar Ugljanin je upoznao ambasadora sa aktivnostima Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kao i sa potencijalima nerazvijenih opština Srbije. „Radimo na tome da pronađemo najbolji način da stvorimo ambijent za ulaganja u proizvodnju hrane, obuće, nameštaja, promocije turizma kako iračkih kompanija u Srbiji, tako i naših kompanija u Iraku. Kada se stvori pogodan ambijent, privrednici se dobro razumeju“ rekao je Ugljanin.

Detaljnije
Donacije nerazvijenim opštinama za izradu projektne dokumentacije

"Cilj je da vratimo život u Čoku i stvorimo ambijent za investicije kompanija iz Srbije, dijaspore i stranih kompanija, otvorimo proizvodne pogone i zapošljavamo ljude." - izjavio je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, posle posete opštini Čoka. "Naša zajednička želja je da vratimo život ovde, a danas smo se dogovorili kako to da uradimo", rekao je Ugljanin, koji je razgovarao sa predsednikom Čoke Emilom Poljakom i predstavnicima opština Plandište, Žitište i Nova Crnja.

Detaljnije
Otvorena Carinska ispostava u Novom Pazaru

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin danas je u Novom Pazaru na otvaranju Carinske ispostave rekao da to predstavlja jedan vrlo značajan elemenat u razvoju malih i srednjih preduzeća u razvoju poljoprivrede, privrede i industrije i održivom ekonomskom razvoju čitavog ovog kraja.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin sastao se sa ambasadorom Tunisa

Predsjednik SDA Sandzaka i ministar dr Sulejman Ugljanin, sastao se danas u svom kabinetu sa ambasadorom Republike Tunis Nj.E. Amar Ben Laminom i razgovarali su o potencijalima saradnje Srbije i Tunisa.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37