Učitavanje sajta

Vijesti

Tihić uputio pismo zahvalnosti Dr. Ugljaninu

Tihić uputio pismo zahvalnosti Dr. Ugljaninu

Tihić uputio pismo zahvalnosti Dr. Ugljaninu


Predsjednik SDA BiH, Sulejman Tihić, uputio je pismo zahvalnosti predsjedniku SDA Sandžaka Dr. Sulejmanu Ugljaninu u kome se kaže:

 

 

Poštovani dr. Ugljanin,


U svoje i ime cijele državno-stranačke delegacije SDA zahvaljujem Vam se za srdačan doček i gostoprimstvo tokom posjete Novom Pazaru 16. juna ove godine. Kompletna posjeta - Beograd i Novi Pazar ocijenjena je kao važan iskorak u normalizaciji i unapređenju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Naš strateški interes je da imamo dobre odnose sa susjednim zemljama jer je u takvim okolnostima lakše osigurati unutarnji konsensus u Bosni i Hercegovini.


Očuvanje i zaštita nacionalnih interesa Bošnjaka u Sandžaku, tj. Srbiji i drugim zemljama gdje su oni manjina također je jedan od ciljeva naše politike. A najbolji i najefikasniji način da to ostvarimo je institucionalna suradnja i dobri odnosi sa Republikom Srbijom. Važnu i nezaobilaznu ulogu u tome nedvojbeno imaju Bošnjaci u Sandžaku, te SDA i druge političe partije koje ih okupljaju i artikuliraju njihove političke interese.


Posebno značajnim cijenimo osnvanje i rad Državnog Univerziteta u Novom Pazaru ustrojenog u skladu sa suvremenim naučno-obrazovnim standardima uz pravo i omogućnost obrazovanja na maternjem-bosanskom jeziku. Time je omladini i uopće narodu Sandžaka data historijska mogućnost kvalitetnog obrazovanja uz očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta što doprinosi i nastavku procesa demokratizacije društva u Republici Srbiji uopće. SDA će u okviru državnih institucija Bosne i Hercegovine, pružiti podršku i pomoć daljnjem razvoju i upaređenju novopazarskog univerziteta.



Radujemo se skorom susretu,


Uz srdačne pozdrave, želim Vam dobro zdravlje i uspjeh u daljnjem radu,


S poštovanjem


                                                                                                       Sulejman Tihić, predsjednik


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP