Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Memić: Obećavamo da ćemo čvrsto zastupati interese Bošnjaka i u budućnosti

Potpredsjednica SDA Sandžaka dr. Dževa Memić održala je svečanu konferenciju za medije u sklopu programa obilježavanja 21. godišnjice. U Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka danas je u 11h održana svečana konferencija za medije povodom dvadeset jedne godine od osnivanja SDA Sandžaka.

Detaljnije
Memorandum o razumjevanju sa Kancelarijom UN za projektne usluge

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, na čelu sa ministrom Sulejmanom Ugljaninom i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, danas su u Vladi Srbije potpisali Memorandum o razumjevanju.

Detaljnije
Proslavljena 21. godišnjica SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka je sinoć na spektakularan način proslavila svoju 21. godišnjicu prijemom na platou ispred biblioteke u gradskom parku u Novom Pazaru, koktelom na gradskom bedemu, vatrometom i koncertom Burhana Šabana i grupe Hari Mata Hari na trgu Isa-beg Ishaković.

Detaljnije
Dr. Ugljanin: Ramazanska čestitka

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, uputio je danas svim muslimanima čestitku povodom mubarek mjeseca Ramazana.

Detaljnije
Ministar Ugljanin organizovao iftar

Povodom mjeseca Ramazana, ministar u Vladi Republike Srbije i šef koalicije Bošnjačka lista za evropski Sandžak dr. Sulejman Ugljanin, organizovao je sinoć iftar u hotelu Tadž. Na iftar su bili pozvani predstavnici svih nerazvijenih sandžačkih opština i grada Novog Pazara.

Detaljnije
Šemsudin Kučević: Privući strane investitore

Prva aktivnost nakon potpisivanja Memoranduma o razumjevanju između Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, biće sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za po dva infrastrukturna projekta u opštinama Tutin i Žitorađa, najavio je Šemsudin Kučević, zamjenik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Rješenje za TK Rašku

Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin održao je u prostorijama Biroa Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru sastanak sa vlasnicima Tvornice čarapa "Ključ" iz Sarajeva, koji su ujedno vlasnici još četiri velika i uspješna preduzeća koja posluju u okviru Kompanije Selek.

Detaljnije
U Sjenici otvoren regionalni centar za razvoj poljoprivrede

Prvi regionalni centar za razvoj poljoprivrede otvoren je danas u Sjenici sa ciljem podrške razvoju poljoprivrede i sela u nerazvijenim opštinama Sjenice, Tutina, Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Novog Pazara.

Detaljnije
Konferencija "Partner za održivi razvoj" u Sjenici

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, u čijoj se nadlježnosti nalazi 48 nedovoljno razvijenih opština, juče je, u Sjenici, na konferenciji „Partner za održivi razvoj" ugostila više od 400 zvanica.  

Detaljnije
Dr. Ugljanin dao intervju za Tek Rumeli

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin dao je intervju za tursku televiziju Tek Rumeli.

Detaljnije
Održan Glavni odbor SDA Sandžaka

U subotu 10. septembra 2011. godine u Novom Pazaru je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Tim povodom Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi sljedeće.

Detaljnije
Delegacija Ambasade V. Britanije posjetila SDA Sandžaka

Danas je Stranku demokratske akcije Sandžaka posjetila delegacija Ambasade Velike Britanije, prvi sekretar Ambasade Džejms Mur i Jasna Hajder.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP