https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Veći broj Bošnjaka u policiji - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Veći broj Bošnjaka u policiji

Veći broj Bošnjaka u policiji

Veći broj Bošnjaka u policiji

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar Dr. Sulejman Ugljanin i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarili su o prijemu Bošnjaka u policijsku službu kao i o potrebi da se veći broj Bošnjaka prijavljuje u policijske škole, da bi se povećao broj Bošnjaka, zaposlenih u MUP Srbije. Dačić je posle sastanka sa Ugljaninom izjavio da su se dogovorili da povedu zajedničku kampanju i pozovu što veći broj Bošnjaka da se prijavi za sistem policijskog školstva, kao i za rad u policiji i vojsci.

On je istakao da će svi Bošnjaci, koji završe godišnji kurs u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ili Kriminalističko policijsku akademiju u Beogradu odmah dobiti posao u policiji.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanjin je istakao da se sa Dačićem saglasio da se pomogne onima koji već imaju kvalifikacije za policijsku službu da se zaposle u policijskim upravama u mjestima u kojima žive. Riječ je o Bošnjacima koji su kriminalistiku završili u Sarajevu i Skoplju.

Naš cilj je da utičemo pozitivno na međunacionalno poverenje, sigurnost i saradnju svih manjina koje žive u Srbiji, rekao je Ugljanin posle sastanka sa Dačićem.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP