Učitavanje sajta

Vijesti

SDA BiH podržala Bošnjačku listu

SDA BiH podržala Bošnjačku listu

SDA BiH podržala Bošnjačku listu

Juče, 27. maja 2010. godine, u hotelu Evropa u Sarajevu formirana je Koordinacija SDA stranaka sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Sasatanku je, ispred SDA Sandžaka prisustvovao predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin, generalni sekretar Fuad Baćićanin, predsjenik političkog savjeta Bajram Omeragić i predsjednik Asocijacije Mladih Fahrudin Đekić.

Pored brojnih odluka koje su donijete vezanih za rad Koordinacije usvojeni su i programski ciljevi kojima će se ovo novoformirano tijelo baviti.

Nakon sastanka, u svojoj izjavi medijima predsjednik SDA Sulejman Tihić je istakao:
"Na današnjoj sjednici koordinacije SDA bivše Jugoslavije, konstituisali smo organe stranke, dogovorili budući rad, program, aktivnosti, kao i to da će se ove Koordinacije održavati najmanje tri puta godišnje, a naredni sastanak je zakazan za 27. jun, na dan Ajvatovice i bit će održan u Travniku." Također je naglasio da će se Koordinacija zalagati za "Afirmaciju bosanskog jezika, bošnjačkog identiteta, zaštitu kulturnih i istorijskih vrijednosti i suradnju, posebno u oblasti obrazovanja, kulture, kao i suradnju u ekonomskim i drugim pitanjima", posebno naglasivši da će Koordinacija štititi političke predstavnike Bošnjaka koji zbog svog rada u SDA mogu imati problema, kao što je ranije vrijeme pokazalo.

Predsjednik SDA Sandžaka, Dr. Sulejman Ugljanin, je u obraćanju medijima između ostalog rekao: "Jedan od važnih zaključaka koje smo ovdje istakli jeste da ćemo se mi, predsjednici stranaka, najmanje jednom mjesečno sastajati i usaglašavati sve ono što rade resorni predstavnici naših političkih stranaka iz svih oblasti našeg djelovanja."

Dogovoreno je na Koordinaciji da se da puna podrška Bošnjačkoj listi za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće koji se održavaju 6. juna ove godine i upućen je poziv svim Bošnjacima u Sandžaku i ostalim dijelovima Srbije da izađu na izbore i, zaokružujući broj dva na listiću, daju punu podršku Bošnjačkoj listi.

Na kraju svog obraćanja medijima predsjednik SDA Bosne i Hercegovine i predsjednik Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine istakao je sljedeće:

"Na današnjoj sjednici Koordinacije odlučili smo da podržimo Bošnjačku listu za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće i ja ovom prilikom pozivam sve Bošnjake u Srbiji da svojim glasom daju podršku Bošnjačkoj listi."

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP