Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Dr. Ugljanin primio ambasadora Sirije

Ministar Dr. Ugljanin primio ambasadora Sirije

Ministar Dr Sulejman Ugljanin primio je danas u svom kabinetu u zgradi Vlade Srbije, NJ.E. Madžeda Šaduda, ambasadora Sirijske Arapske Republike. Tom prilikom oni su razgovarali o razvijanju ekonomske saradnje između Srbije i Sirije.

Ministar Ugljanin je sirijskom ambasadoru posebno predstavio 48 nedovoljno razvijenih opština Srbije i obavijestio ambasadora o pogodnostima ulaganja u najnerazvijenije opštine, kao i spremnost Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, koja je u nadlježnosti ministra, da asistira sirijskim biznismenima prilikom njihovih budućih poslovnih aktivnosti.

„Nadam se da će se odnosi Srbije i Sirije intenzivirati i proširiti na oblasti ekonomije, privrede i obrazovanja, a u cilju pokretanja novih poslovnih mogućnosti i u nedovoljno razvijenim opštinama Srbije" dodao je Dr Ugljanin.

Također, ministar Ugljanin se Šadudu zahvalio na prijateljskoj i čvrstoj podršci koju Sirija daje Srbiji i izrazio je svoje zadovoljstvo zbog potencijalnih mogućnosti saradnje sa ovom zemljom.

Izvor: www.kornrp.gov.rs

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP