Učitavanje sajta

Vijesti

20 GODINA POBJEDA

20 GODINA POBJEDA

20 GODINA POBJEDA

Danas, 26. maja 2010. godine, tačno dvadeset godina nakon osnivanja Stranke demokratske akcije u Sarajevu, u dvorani Zetra, u Sarajevu, upriličena je Svečana konvencija.

Prije Svečane konvencije, u 10 časova, na šehidskom mezarju Kovači, proučena je fatiha i odata počast rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Stranke demokratske akcije.

Cvijeće na mezar rahmetli Alije Izetbegovića, u pratnji predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i predsjednika SDA Hrvatske Šemsa Tankovića, položio je predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić.

Na početku svoga obraćanja, na Svečanoj konvenciji, predsjednik Tihić je poselamio sve prisutne a posebno delegaciju SDA Sandžaka na čelu sa predsjednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom, kao i ostale delegacije Stranke demokratske akcije iz zemalja bivše Jugoslavije, Evrope i Amerike. Predsjednik Tihić je između ostalog istakao da sve stranke, organizacije i pojedinci mogu se od SDA učiti demokratiji, a SDA u svim zemljama u kojima djeluje, od osnivanja do danas, uživa povjerenje najvećeg broja Bošnjaka.

U toku Konvencije skup je pozdravio i prisutnima se obratio i predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin istakavši da je Stranka demokratske akcije u proteklih dvadeset godina bila stranka koja je uvijek znala da procijeni i da radi u skladu sa vremenom, a u interesu bošnjačkog naroda kao i svih naroda sa kojima Bošnjaci zajedno žive.

„Znali smo kako treba raditi za vrijeme režima Slobodana Miloševića, protiv koga smo se svim snagama borili i bili mu otvorena opozicija, a nakon njegovog pada, 5. oktobra 2000. godine gdje je presudnu ulogu odigrala SDA Sandžaka, znali smo kako treba podržavati demokratske vlasti u Srbiji i pomoći usvajanju demokratskih zakona i približavanja Srbije i zemalja u okruženju Evropskoj uniji. Stranka demokratske akcije će biti most za uspostavljanje bolje i uspješnije saradnje među svim novonastalim državama na Balkanu", istakao je između ostalog predsjednik Dr. Ugljanin.

Nakon završetka Konvencije, predsjednik Tihić je zajedno sa predsjednicima SDA sa prostora bivše Jugoslavije održao konferenciju za novinare.

Za četvrtak u 11 sati programom obilježavanja godišnjice Stranke demokratske akcije predviđeno je održavanje konstitutivne sjednice Koordinacije svih SDA sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP