Učitavanje sajta

Vijesti

Naučni skup povodom 20 godina SDA

Naučni skup povodom 20 godina SDA

Naučni skup povodom 20 godina SDA

Povodom obilježavanja Dvadeset godina Stranke demokratske akcije, danas je u hotelu Holiday Inn u Sarajevu održan Međunarodni naučni skup "Dvadeset godina SDA".

Naučni skup je otvorio gospodin Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije izrazivši posebno zadovoljstvo što su na skupu prisutni predstvanici svih SDA bivših YU republika.

Pored brojnih izlagača iz BiH skupu prisustvuju i izlagači iz bivših jugoslavenskih republika, akademici, univerzitetski profesori, stručnjaci iz oblasti nauke, kulture, obrazovanja i sl.

Ispred SDA Sandžaka na Naučnom skupu su prisustvovali Šemsudin Kučević, zamjenik predsjednika, Fuad Baćićanin, generalni sekretar i Fahrudin Đekič, predsjednik AM i član Predsjedništva Stranke. 

Sa naučnim referatom na temu "Dvadeset godina SDA u Sandžaku" svoje izlaganje je imao Fuad Baćićanin, profesor turskog jezika i književnosti i student doktorskih studija Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je između ostalog istakao značaj osnivanja i rada SDA u očuvanju nacionalnog identiteta Bošnjaka, razvoj i aktivnosti Stranke u proteklih 20 godina, a za SDA Sandžaka je rekao da je projekat koji je probudio svijest Bošnjaka i pokrenuo procvat bošnjačkog nacionalnog, kulturnog, političkog, ekonomskog rada i organizovanja.

Baćićanin je svoje izlaganje završio riječima: 

"Formulisanje i postepeno ostvarivanje postavljenih ciljeva, u dvadeset godina postojanja Stranke demokratske akcije Sandžaka, garancija su postizanja pune nacionalne ravnopravnosti Bošnjaka što daje dodatni elan djelovanju na planu privrednog i ekonomskog razvoja Sandžaka. Svi argumenti koje sam spomenuo glavna su motivacija Stranci demokratske akcije Sandžaka da ostane na zacrtanom kursu zaštite i unaprjeđenja interesa Bošnjaka, što joj daje potpuni legitimitet istinskog političkog predvodnika svoga naroda."

Povodom obilježavanja 20 godina SDA predviđene su brojne aktivnosti u narednih nekoliko dana.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP