Saopštenja

DR. UGLJANIN: RAMAZANSKA ČESTITKA

20.08.2009. godine
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministar u Vladi R. Srbije, uputio je čestitku svim muslimanima povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana. U Ramazanskoj čestitci se kaže: "U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime svim Bošnjacima i drugim pripadnicima Islama čestitam nastupajuće mubarek dane mjese... 

IMAMOVIĆ: MALVERZACIJE MALIH STRANAKA NA VLASTI

18.08.2009. godine
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Enis Imamović, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je Stranka demokratske akcije Sandžaka preko svojih gradskih i opštinskih ogranaka počela sa prikupljanjem potpisa za preregistraciju Stranke kod nadlježnog ministarstva. Imamović je rekao da će se prikupljanje potpisa održati 18., 19. i 20. avgusta, a za preregistraciju stranke, kako je novim Zakonom o političkim partijama predviđeno, ...

19. GODINA STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE SANDŽAKA

Stranka Demokratske Akcije Sandžaka svim svojim članovima i simpatizerima čestita 29. jul devetnestu godišnjicu stranke. Punih devetnest godina SDA Sandžaka je aktivani učesnik u demokratizaciji društva, evropskim inetgracijama i ekonomskom razvoju naše zemlje.

KONSTITUISANO PREDSJEDNIŠTVO SDA SANDŽAKA

20.06.2009
U subotu 20.06.2009. godine u Novom Pazaru, održana je prva sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka u novom sastavu. Na dnevnom redu prve sjednice bila su imenovanja Zamjenika predsjednka i Potpredsjednika Stranke, kao i izbor novih članova Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka.

SKANDALOZNA ODLUKA SUDA

Pravosudni organi u Novom Pazaru, donijeli su juče sramnu presudu u procesu sudjenja Ademu Hajdareviću za djelo: teško ubistvo u pokušaju i ugrožavanje života više lica u incidentu koji je izazvala grupa nasilnika neovlašćenim upadom u službene prostorije Centrale Bošnjačke Liste za evropski Sandžak, januara mjeseca ove godine.

ODBORNIČKI KLUB BOŠNJAČKE LISTE: "PONIŠTITI NEZAKONITE ODLUKE SKUPŠTINE GRADA NOVOG PAZARA"

10.03.2009
Danas je u Novom Pazaru održana 2. Redovna sjednica Skupštine grada Novog Pazara. Na sjednici se izmjeđu ostalog našla i tačka Prijedlog odluke o ukidanju Odluke o razrješenju i izboru člana Gradskog Vijeća grada Novog Pazara, čime nije ispoštovana sugestija Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

BOŠNJAČKA LISTA: "GRADSKA UPRAVA NOVOG PAZARA NASTAVLJA SA NEZAKONITIM RADNJAMA"

23.05.2009
Danas su predstavnici Bošnjačke Liste u Novom Pazaru održali konferenciju za novinare čija su glavna tema bili nezakonito raspisani izbori za savjete mjesnih zajednica Grada Novog Pazara.

FAZLIĆ: "TRGOVINA FOTELJAMA NEĆE DONIJETI DOBRO PRIJEPOLJU I GRAĐANIMA"

10.02.2009
Opštinski odbor Bošnjačke Liste - Prijepolje Prijepolje, 10.02.2009. godine Danas je u prostorijama Opštinskog odbora Bošnjačke Liste u Prijepolju, održana konferencija za novinare Odborničkog kluba Bošnjačke Liste za evropski Sandžak.

IMAMOVIĆ: "OPSTRUIRANJE RADA BOŠNJAČKE LISTE - SITNI POLITIKANSKI INTERESI KONFLIKTNIH POLITIČKIH PARTIJA I POJEDINACA"

30.04.2009
Danas je u Novom Pazaru održana konferencija za novinare Bošnjačke Liste. Novinarima se u ime Bošnjačke Liste obratio Enis Imamović, portparol Bošnjačke Liste.

FUAD BACICANIN, GENERALNI SEKRETAR STRANKE INTERVJU DNEVNOM LISTU

05.09.2008.
Fuad Bacicanin, generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sand?aka - Intervju dnevnom listu "Danas" Novinar:Sladana Novosel Novi Pazar - Novi Pazar i Sand?ak u cjelini, uvijek su bili jako uporište demokratije, pa su i Bošnjaci kao takvi bili jak oslonac razvoju i unapredenju demokratije u našoj zemlji. Naš osnovni cilj, na svim