Učitavanje sajta

Sjeverin

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

29 GODINA OD ZLOČINA U SJEVERINU

Zločin u Sjeverinu, Štrpcima, Kukurovićima kao i mnogi zločini nad Bošnjacima Sandžaka tokom devedesetih godina počinjeni su od strane srpskih oružanih snaga.

Detaljnije
SPECIJALNI STATUS SANDŽAKA RJEŠENJE ZA SVE PROBLEME

Danas, 22. oktobra 2020. godine, navršava se 28 godina od otmice i svirepog ubistva 17 građana bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Sjeverin kod Priboja samo zašto što su bili Bošnjaci.

Detaljnije
SDA Sandžaka osudila delegiranje predmeta ubistva mladića kod Tutina Višem tužilaštvu u Užicu

Generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj je, u obraćanju medijima, osudio ovakvu odluku Apelacionog tužilaštva naglasivši da će, kako je rekao, ovako postupanje tužilaštva uznemiriti javnost i pojačati dozu straha, ali i nepovjerenja Bošnjaka u državne organe.


Detaljnije
Dvadeset i pet godina od zločina u Sjeverinu

Osuđujući najoštrije ovaj zločin, u kojem je ubijeno 16 Bošnjaka koji su iz Sjeverina pošli na posao u Priboj, SDA Sandžaka kao bošnjačka parlamentarna stranka, još jednom traži od nadlježnih državnih organa hitno ukidanje, odnosno izmjenu Zakona o civilnim invalidima rata, kako bi se zaustavila institucionalna diskriminacija porodica nevino ubijenih Bošnjaka i omogućilo sticanje statusa civilnih žrtava rata.

Detaljnije
Protestni skup 17. januara u Novom Pazaru

Tema današnje Press konferencije je najava protestnog skupa u organizaciji SDA Sandžaka pod sloganom "Za vladavinu prava, pravnu sigurnost i jednakost pred zakonom" koji će se održati sutra, dakle u utorak u 13h ispred "Sebilja" u Novom Pazaru.

Detaljnije
Počinje izgradnja kuća u Priboju za izbegle i raseljene Bošnjake Sandžaka

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin potipisao je danas u Vladi Srbije Ugovor o izradi, isporuci i postavljanju jedanaest tipskih montažnih kuća u okviru Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu od 1991. – 1999. godine sa  predsjednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem i direktorom firme Dekor iz Priboja Milankom Stojićem. „Usvajanjem i realizacijom ovog Programa, i prethodna i sadašnja Vlada Republike Srbije šalje jasnu poruku svojim građanima, da se više nikada neće ponoviti proterivanje i iseljavanje njenih građana zbog pretnji i objektivnih opasnosti po život kao što je to bilo u slučaju sa Bošnjacima iz opštine Priboj u poslednjoj deceniji 20. veka“ istakao je predsjednik Ugljanin i dodao da Republika Srbija dokazuje svoju iskrenu posvećenost dobrom suživotu Bošnjaka i Srba u Sandžaku, a jedna od potvrda je i ovo današnje potpisivanje Ugovora.

Detaljnije
Svečano uručivanje ključeva

Beograd, 10. decembar 2012 – Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin će u sredu, 12. decembra u 12 časova, u pribojskom selu Živinice, svečano uručiti ključeve 11 montažnih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog kraja u periodu od 1991. do 1999. godine.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin dodelio ključeve 11 kuća bošnjacima Sjeverina

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, juče je u selu Živinice u opštini Priboj svečano uručio ključeve za 11 novoizgrađenih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog karaj u periodu od 1991. do 1999. godine. Na inicijativu ministra dr. Sulejmana Ugljanina Vlada Republike Srbije je 29. marta ove godine usvojila Program za povratak izbeglih i raseljnih Bošnjaka iz Opštine Priboj u periodu 1991-1999. godine. "Usvajanjem i realizacijom ovog Programa, Republika Srbija šalje jasnu poruku svojim građanima da se više nikada neće dogoditi proterivanje, iseljavanje zbog straha ili pretnji po život, kako je bilo kada je došlo do iseljavanja Bošnjaka iz opštine Priboj u poslednjoj deceniji prošlog veka", istakao je Ugljanin prilikom uručenja ključeva novih kuća i dodao „zajedno radimo na vraćanju poverenja ovim Bošnjacima u državu Srbiju. Da ima nade za bolji život“. Zamenica predsednika opštine Priboj, Vesna Jugović naglasila je da je značaj ovog projekta u povratku Bošnjaka i nastavku složnog života svih nacionalnosti na ovom području. "Želja svih nas je da se taj zajednički život nastavi i da više nikada ne bude sukoba", rekla je Jugovićeva.

Detaljnije
Vladini funkcioneri prikrivaju istinu o zločinima nad Bošnjacima

U intervjuu direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzane Paunović, listu “Večernje novosti” od 6.9.2014 godine, objavljen je tekst pod naslovom ”Ugljanin izmišlja torturu”. U istom tekstu gospođa Paunović sebi daje za pravo da prikriva zločine nad Bošnjacima koji su u periodu od 1991.godine pa do danas bili žrtve organizovanog državnog terora u Saveznoj Republici Jugoslaviji i Srbiji.

Detaljnije
Poziv na protestni skup „Pravda za Sandžak“

Predsjednik Izvršnog odbora i narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamovic je na današnjoj press konferenciji upoznao javnost sa odlukom Predsjedništva SDA Sandžaka o organizovanju Protestnog skupa „Pravda za Sandžak“ i pozvao građane Sandžaka da se pridruže u nedelju 17.01.2016.godine, u centru Novog Pazara u 13h.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP