Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Mladi SDA Sandžaka nastavljaju sa uspješnim radom

    U prostorijama Centrale Stranke demokratske akcije Sandžaka održan je još jedan u nizu sastanaka Asocijacije mladih SDA Sandžaka sa novim članovima. Svakog četvrtka u Centrali Stranke novim članovima se prezentuje način rada, funkcionisanje i planovi budućih aktivnosti Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka. Predsednik Asocijacije mladih SDA Sandzaka Edin Gudževic je izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da se omladina masovno uključuje u rad stranke, a da je samo tokom 2012. godine stranci pristupilo preko 3000 hiljade ljudi ispod 30 godina. Sama činjenica da nam se svakoga dana uvećava broj mladih potvrđuje je uspeh rada članova Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka. Stranka demokratske akcije Sandzaka je jedina Stranka u Sandžaku koja je imenovala mlade ljude na važnim funkcijama u organima vlasti pa je samim tim i u ovom mandatu posvetila pažnju mladima i ostvarenju njihovih potreba.    

Detaljnije
SDA Sandžaka će podržati prijedlog vladine rezolucije

  U Skupštini Srbije danas će se raspravljati o vladinom predlogu rezolucije o Kosovu kao osnovi za političke razgovore sa predstavnicima kosovskih institucija u Prištini. Prijedlog rezolucije je usvojen jednoglasno i dobio je punu podršku od svih članova vlade. Poslanici Stranke dmeokratske akcije Sandžaka će, kao dio vladajuće većine, podržati tekst predložene rezolucije i glasat će za vladin prijedlog. “Vladajuća većina u parlametnu je jedinstvena po ovom prijedlogu i mi ćemo, kao dio te većine, glasati za predloženi tekst rezolucije. Rešenja koja se nude prijedlogom ove rezolucije su veoma interesantna za nas i kao takva su prihvatljiva.” – izjavio je Enis Imamović za naš sajt.  

Detaljnije
Proslava pobjede AK Partije u Centrali SDA Sandžaka

Povodom velikog uspjeha i ubjedljive pobjede vladajuće AK Partije u Republici Turskoj, sa kojom djelimo zajedničke programske ciljeve, vrijednosti i negujemo dugogodišnju stratešku saradnju, SDA Sandžaka će u tu čast organizovati svečani prijem.

Detaljnije
Izraditi legitiman Akcioni plan za manjine

Dr Ugljanin i ambasador Markotić su razgovarali na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su pratile njegovu izradu.

Detaljnije
SDA Sandžaka kampanju počela iz Brodareva

SDA Sandžaka započela je svoju predizbornu kampanju u Brodarevu tribinom na kojoj su promovisana izabrana djela a.r Alije Izetbegovića, osnivača i prvog predsjednika SDA BiH.

Detaljnije
Održan Glavni odbor AM SDA Sandžaka ogranak Novi Pazar

Danas je u Novom Pazaru,održana VII sednica Glavnog odbora AM SDA Sandžaka za Gradski ogranak Novi Pazar. Na sednici je bilo više tačaka dnevnog reda, koje su jednoglasno usvojene.Izmedju ostalog, jedna od najvaznijih tačaka dnevnog reda je bilo usvajanje Izveštaja o radu za 2012.godinu,a takođe je jednoglasno prihvaćen plan rada za 2013.godinu. AM SDA  je u protekloj godini imala značajan broj aktivnosti, a zauzet je stav da će se i u narednom periodu  nastaviti sa brojnim realizacijama aktivnosti u interesu omladine našeg grada, na sta nas obavezuju  pohvale građana i omladine,sto dovoljno govori u prilog činjenici da je AM SDA Sandžaka postala simbol mladih u Sandžaku.

Detaljnije
Turska u Srbiju ulaže 300 miliona dolara

Danas je predsjednik SDA Sandžaka u svojstvu ministra u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin, uz prisutvo Nj.E. ambasadora Republike Turske u Srbiji gospodina Mehmeda Kemala Bozaja, razgovarao sa predstavnicima turske EKSIM banke o kreditu za rehabilitaciju i izgradnju državnih puteva u Sandžaku. Inače, ova banka je u svom planu za 2013. godinu predvidela da u infrastrukturne i druge projekte u Srbiji plasira 300 miliona dolara. Pozdravivši tu odluku, ministar Ugljanin je danas sa predstavnicima banke na čelu sa gospodinom Ali Korajem Erdenom, počeo razgovore o 40 miliona dolara kredita za rehabilitaciju i izgradnju dve saobraćajnice u Sandžaku - od Novog Pazara preko Sjenice do Aljinovića i rekonstrukciju državnog puta od Pazarišta do Tutina. Rehabilitacija i izgradnja ove dve saobraćajnice, s obzirom na direktnu vezu sa Koridorom 11, od vitalnog je značaja za ukupan ekonomski i socijalni razvoj ovog regiona, a time i cele zemlje. Razgovori o otvaranju kreditne linije se nastavljaju u februaru u Ankari u vreme održavanj azasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Republike Srbije i Republike Turske. Ministar Ugljanin je pozdravio dolazak Eksim banke u Srbiju i pozvao ih da učestvuju u kreditiranju dela Koridora 11, od Požege do Boljara, a druge turske privredne subjekte da ulažu u Sandžak. Današnji sastanak je nastavak inicijalnih razgovora održanih juče, 14. januara, a realizacija dela ovog projekta, put Novi Pazar – Sjenica - Aljinovići, mogao bi da počne u prvoj polovini ove godine.

Detaljnije
Turski inženjeri zainteresovani za gradnju u Srbiji i Sandžaku

Ministar u Vladi Srbije, dr. Sulejman Ugljanin, razgovarao je danas  sa predstavnicima turske inženjerske firme  MIMMAK, zainteresovane za gradnju putne infrastrukture u  Srbiji i Sandžaku. Ministar Ugljanin koji je i predsjednik Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i  Turske,  pozdravio je njihovu nameru i pozvao ih da stupe u kontakt sa turskom EXIM bankom koja je već odvojila 300 miliona evra za projekte u Srbiji, od kojih 40 miliona za rehabilitaciju i izgradnju puteva Pazarište – Tutin i Novi Pazar – Sjenica - Aljinovići, i sa kojom traju razgovori o uslovima otvaranja kreditne linije. Predstavnici MIMMAK-a upoznali su ministra sa svojim dosadašnjim radom, koji uključuje i izgradnju olimpijskog sela u Turkmenistanu, a Ugljanin im je predložio da se uključe i u projekte u 46 opština u Srbiji sa gotovo milionskom populacijom o kojoj se ispred Vlade Srbije stara Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodi ministar. On je predstavnicima MIMMAK-a takođe sugerisao da stupe u kontakt sa udruženjem privrednika SITA u Srbiji koja promoviše razvijanje ekonomskih odnosa između Turske i Srbije, kao i sa ambasadom Republike Turske u Beogradu.  Ministar  je poručio da je svaka investicija u Srbiju i Sandžak dobrodošla i da može da pomogne zemlji da lakše prebrodi krizu.

Detaljnije
Preko 12 hiljada potpisa podrške listi „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“

SDA Sandžaka obavještava javnost da je završila sa prikupljanjem potpisa podrške birača izbornoj listi za parlamentarne i lokalne izbore koji će se održati 24. aprila ove godine.

Detaljnije
Prikupljanje potpisa za listu Albanaca preševske doline "Partije za demokratsko delovanje" i u prostorijama SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka obavještava javnost da će u narednom periodu ustupiti svoje prostorije i stranačku infrastrukturu za prikupljanje potpisa podrške listi Albanaca Preševske doline za predstojeće parlamentarne izbore.

Detaljnije
Rasipništvo SDP-a na štetu škola, đaka i svih građana

SDA Sandžaka je na današnjoj press konferenciji najoštrije osudila rasipničko trošenje novca građana Novog Pazara od strane korumpirane vlasti u Novom Pazaru.

Detaljnije
IZBORI 2016 – Informacija o glasanju u inostranstvu

Obavještavamo javnost da svi punoljetni državljani Republike Srbije koji imaju boravište u inostranstvu i koji žele da glasaju u zemlji u kojoj se nalaze, do 2. aprila 2016. godine mogu da se prijave diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije, kako bi stekli pravo da budu upisani u birački spisak i glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP