https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Asocijacija mladih - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Asocijacija mladih

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Delegacija AM SDA Sandžaka prisustvovala Kongresu mladih AK Partije

Delegacija Asocijacije mladih SDA Sandžaka, na čelu sa predsjednikom mladih Emirom Ašćerićem prisustvovala je Kongresu mladih AK partije u Ankari. Na Kongresu je birano novo rukovodstvo mladih AK partije, a prisutnima se obratio i  premijer Turske Binali Yildirim, kao i predsjednik AK Partije i Turske Redžep Tajip Erdoğan.

Detaljnije
AUTONOMIJA – FORMULA OPSTANKA

U četvrtak 10. maja 2018. godine u Domu omladine u Novom Pazaru, u organizaciji SDA Sandžaka održana je tribina „Autonomija – formula opstanka“. Tribini je prisustvovao veliki broj građana, a prostor Doma omladine bio je mali da primi sve zainteresovane građana.

Detaljnije
Obilježen 5. april - Dan mladih Sandžaka

Povodom obilježavanja 5. aprila – Dana mladih Sandžaka, Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je seminar političke edukacije mladih kadrova Sandžaka.

Detaljnije
SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar čestita Odbojkaškom klubu Novi Pazar na osvajanju državnog Kupa

„Ovim putem upućujemo čestitke igračima, stručnom štabu i upravi Odbojkaškog kluba Novi Pazar na još jednom velikom uspjehu i trofeju koji su donijeli u Novi Pazar i Sandžak. 

Detaljnije
SDA Sandžaka sprovodi aktivnosti na realizaciji zaključaka sa skupa " Za slobodu i sigurnu budućnost"

U Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka danas je održana Press konferencija. Povod održavanja Press konferencije jeste osvrt na održani protestni skup „Za slobodu i sigurnu budućnost“.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Zbog tragične pogibije troje mladih iz Novog Pazara, skup „Za slobodu i sigurnu budućnost“ odlaže se i održat će se u petak, 2. marta 2018. godine, poslije džume namaza (13h).

Detaljnije
Održana 2. sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka održao je svoju 2. sjednicu. Glavni odbor SDA Sandžaka donio je Odluku o organizovanju protestnog skupa pod nazivom „ZA SLOBODU I SIGURNU BUDUĆNOST“

Detaljnije
Tražimo promjenu Ustava Srbije

Stranka demokratske akcije Sandžaka obavještava domaću i međunarodnu javnost da je na današnji dan 17. januara 2009. godine grupa naoružanih lica neovlašćeno upala u službene prostorije SDA Sandžaka i iz vatrenog oružja pucala na rukovodstvo Stranke. Punih 9 godina državni organi nisu rasvijetlili ovaj politički atentat kao i mnoge druge zločine nad Bošnjacima od 1990. godine do danas.

Detaljnije
Još jedan poziv Vladi Srbije da hitno izvrši reviziju Akcionog plana za manjine

Pozdravljam odluku Bošnjačkog nacionalnog vijeća da zbog svega ovoga bojkotuje ovaj dogadjaj i pozivam i druge nacionalne savjete da ucine isto sve dok se ne izvrši revizija akcionog plana i ne promijeni format u kome se medjunarodni Dan ljudskih prava obilježava u Srbiji gdje se nacionalne manjine tretiraju kao sajamska roba.

Detaljnije
Položaj manjina i dalje nedopustiv

Položaj bošnjačkog naroda na području Republike Srbije je i dalje neriješen a brojna pitanja i problemi iz bliske prošlosti, posebno masovne otmice i ubistva, te drugi brojni zločini nad Bošnjacima, opterećuju život građana Sandžaka i ne obezbjeđuju siguran život i opstanak Bošnjaka na ovim prostorima.

Detaljnije
Izabrani novi organi SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je danas VIII izbornu skupštinu Stranke. Na Skupštini su izabrani novi članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, a za Predsjednika Stranke ponovo je izabran Dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
USVOJITI ZAKON O LUSTRACIJI

Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao bošnjačka manjinska parlamentarna stranka u Srbiji pozdravlja presudu Haškog tribunala izrečenu Ratku Mladiću zbog genocida i udruženog zločinačkog djelovanja u cilju sprovođenja etničkog čišćenja nad Bošnjacima, Hrvatima i drugim nesrpskim stanovništvom.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37